Belépés meglévő ügyfeleinknek

Elfelejtette jelszavát?

Új ügyfél regisztráció

A regisztráció befejezésével Ön kijelenti, hogy elfogadja Általános Szerződési Feltételeinket.
A terméket hozzáadtuk a kosár tartalmához.

Aktuális információk

belépés / regisztráció     Az Ön kosara üres Kosár megtekintése
Bogár alkatrészek

Bogár

VW Busz -67 alkatrészek

VW Busz -67

VW Busz 68- alkatrészek

VW Busz 68-

T25 / T3 alkatrészek

T25 / T3

Karmann alkatrészek

Karmann

Type3 alkatrészek

Type3

Type4 alkatrészek

Type4

Type181 alkatrészek

Type181

Vízhűtéses alkatrészek

Vízhűtéses

Aktuális híreink

2019. 02. 15.

Heti Aktuális hírlevelünk!

Sziasztok, Volkswagányok!
A tegnapi nappal lezárult a Valentin-napi 
játékunk. Délután kihúztuk a szerencsés nyertes nevét! A helyes megfejtést beküldők közül Kendéné Dornyi Anetta nyerte meg az ajándékcsomagunkat! Gratulálunk a nyereményéhez! Érdemes minket figyelni, érdemes minket követni a facebookon, mert lesz folytatás!

Rólunk!
A holnapi nap folyamán, 2019. 02. 16-án, szombaton 9-től 13-ig nyitva vagyunk! Ezen felül a Téli Börzére is kilátogatunk! Aki szeretne, ott is találkozhat velünk, vagy ha valaki elfáradt, és esetleg fázik a rendezvényen, azt szívesen látjuk az üzletünkben!

Aki a gázra tapos, még odaér!
A Magyarországi Bogarasok Klubja rendezésében ismét Téli Börze lesz, 2019. 02. 16-án, Budapest XI. kerületében, a Galvani út 1-3.-ban! 9 órától várják az érdeklődőket! Frissített információt a Klub honlapján olvashat minden érdeklődő!

Itthoni első találkozó:
Balatoni Volkswagen-Konszern találkozó lesz a Zánkai Sport- és Rendezvényközpont területén 2019. március 15–16-án. A rendezvényszervezők a szombatot jelölték meg fő napnak. Kapunyitás 15-én, pénteken, 10 órakor!
AKI ELŐBB ÉRKEZIK, SAJNOS VÁRNIA KELL!
A pénteki nap folyamán közösen készítünk gulyást bográcsban, sütögetünk, beszélgetünk.
Autó szépségverseny lesz több kategóriában.
Hi-Fi hangnyomás verseny. Kipufogó hangnyomásmérés. (Dízel és benzines kategóriák.)
És még sok más érdekes program!

További találkozók itthon (frissítve):
2019-ben a Magyarországi Bogarasok Klubja VW találkozóinak időpontjai és helyszínei:
AKTUÁLIS!!!! 2019.02.16. Téli Börze – Budapest – három éve indítottuk, azóta is nagy siker!
2019. 03. 23. Tawaszi Rallye – Budapest – 5. alkalommal rendezzük meg!
2019. 05. 11. Tavaszi Rajzás – Mogyoród – Esti mozifilm vetítéssel!
2019. 06. 14-16. Nyári Rajzás – Balatonalmádi Yacht Kemping – 9 éve újra a Balatonon, bortúrával és hajókirándulással!
2019. 09. 07. Őszi Rajzás – Pécel – Főzőversennyel, felvonulással!
2019. 11. 23. Őszi Börze – Budapest - …hogy rossz időben is tudjuk bogarazni
További rendezvények:
2019. 04. 20. Oldtimer Premier – Premier Outlet – (Bogaras, Minis, Trabantos összefogással) – márkafüggetlen veterán és nosztalgiaautós találkozó, egyben családi nap! (A rendezvények időpont-, helyszín-, és programváltoztatásának jogát fenntartjuk!)
2019. 09. hóban Volkswagen-találkozó VIII. évad. - Bogár-találkozó és Oldtimer Volkswagen kiállítás – részletek később…
Más szervezet rendezésében tartott találkozók:
2019. augusztus 24. VIII. Tiszaörsi Veterán Különleges Járművek Találkozója és Gasztro Fesztivál

Külföldi találkozók
2019. 02. 24-én Jimdo`s swapmeet # vintage markt azaz vásár lesz Belgiumban. Sajnos a honlap nem sok mindent árul el a rendezvényről. Egy kisfilm viszont arról árulkodik, hogy a szokásos autóalkatrészeken kívül a látogatók hétköznapokban használatos cikkekhez hozzájuthatnak. A pontos cím: Belgium, 3680 Opoeteren, Schoolstraat 20. vancleebrothers.jimdo.com
2019. 02. 24-én 24 „VAG North West Start of Year Meet Up” (megjegyzés: de szép hosszú külföldi neved van!) Szóval Nagy-Britanniában buli lesz!
Itt facebookcím van, amire csatlakozni lehet. Cím: Chorley Road, Bispham near Parbold L40 3SL, United Kingdom

Kis hír a nagyvilágból
Meyers Manx dűne buggy-ja talán sok mindenkinek ismerős. Az alap koncepció után persze sokan készítettek buggyt, itthon is lehetett vele találkozni, talán legismertebb formájában a Bud Spencer és Terence Hill - Különben dühbe jövünk című filmjében. Bruce F. Meyers hajóépítő, művész, mérnök álmodta meg a járművet és eredetileg sivatagi körülmények közötti versenyzésre tervezték. Lényegében a Volkswagen alapjaira építkező, könnyű, üvegszálas karosszériát csomagban árulták. A járműveit BF Meyers & Co. 1964-től 1971-ig gyártotta és árulta. A vitorlásépítés terén szerzett tapasztalataira alapozva, Meyers az első dűne-buggyját, az "Old Red" -et, egy rövidített VW Beetle-t, üvegszálas karosszériával és egy Chevrolet pickup felfüggesztéssel építette, 1963 végétől 1964 májusáig, a garázsában, Newport Beach-ben, Kaliforniában. Az első ismert utcai üvegszálas dűnebuggy, egy "unibody héjjal" volt ellátva. Az egybeolvasztott test, sárvédők, krómkeret, VW motorral és sebességváltóval sokak szívét hamar elrabolta. A Car & Driver magazin 1967. áprilisi címlapján is szerepelt. Sajnos a szettek túl drágának bizonyultak, ezért mindössze 12 darab készült belőlük, de mégis elindult egy új stílus, ami bejárta a világot! A konstrukció széleskörű elismerést kapott, amikor 1967-ben megnyeri a Mexikói 1000-es versenyt. '67 után a népszerűségnek köszönhetően már nem kiteket, hanem épített homokfutókat adtak el. A 6000-es példányszám eladása után mások is úgy látták, hogy igény van az ilyen fajta szabadidő-autóra. Számos másolat kezdett terjedni szerte a világban, így több millió lett a buggyk száma. Ezzel persze a vetélytársak jártak jól. A vállalat 1970-ben megpróbálkozott egy új karosszériával, az új konstrukciót Manx SR2 néven hozzák forgalomba. Ezt a karoszériát Porsche 914-es alapra helyezték, de ez nem lett olyan sikeres, mint homokfutó elődje. Sajnos a piaci eredmények nem kedveztek a cégnek, ezért a BF Meyers & Co. 1971-ben megszűnt pénzügyi okok miatt.

A Volkswagen Touareg elnyerte a német formatervezők nagydíját
A "Személygépkocsik" kategóriában a Volkswagen Touareg nyerte el a fődíjat a német formatervezői versenyen.
A tekintélyes elismerést Klaus Bischoff, a Volkswagen formatervezési vezetője vette át a Frankfurt am Main-ban rendezett díjátadó ünnepségen. A szakértőkből álló zsűri elsősorban a szabadidő autó (SUV) műszaki színvonalát, magas minőségét és élményt nyújtó tulajdonságait díjazta.
Elismert verseny
A Német Formatervezési Díjat a "Rat für Formgebung", a Német Formatervezési Tanács, mint a német márkák formatervezési hatósági testülete ítéli oda. A Tanácsot a német Parlament, a Bundestag kezdeményezésére 1953-ban alapították, a testület a márkák által a formatervezésen keresztül adott értékek elismerésével támogatja a német ipart. 2012 óta egy szakértőkből álló zsűri ítéli oda a Német Formatervezési Díjat a úttörő jellegű termékeknek és kommunikációs téren alkotott formatervezésnek is. 2017-ben a "Közlekedés" kategóriában a Volkswagen volt az egyik nyertes a Tiguannal, most pedig a Tiguant a Touareg követi a személygépkocsi kategóriában megszerzett első helyével. (Forrás: volkswagen.hu)


Legyen Olyan A Hétvégétek, Amilyennek Szeretnétek! 
Üdvwözlettel: A BugParts Team

2019. 02. 09.

Valentin-napi játékszabályzat

A Bug Parts Kft. Facebook-oldalunk játékának szabályzata

A Bug Parts Kft. üzenőfali nyereményjátékához
(2019. február 11.– február 14.)
1. ELŐZMÉNYEK
A Bug Parts Kft. (székhely: 1103.Budapest Gyömrői út 125.) adószám: 12657410-2-42, cégjegyzékszám: CG.01-09-697049) a Bug Parts elnevezésű Facebook oldalán (https://www.facebook.com/Bug Parts 2019. február 11.– február 14. időszak között nyereményjátékot hirdet.
2. A JÁTÉK ÉS SZERVEZŐJE
Jelen szabályzat a Bug Parts Kft. Facebook üzenőfali nyereményjátékára vonatkozik (továbbiakban: Játék), mely Játék a Bug Parts Facebook oldalán zajlik 2019. február 11.– február 14. között. A Játék szervezője a Bug Parts Kft. (továbbiakban: Szervező). A Nyereményeket a Szervező biztosítja.
3. A JÁTÉKBAN VALÓ RÉSZVÉTEL FELTÉTELEI
A Játékban részt vehet minden Facebook felhasználói fiókkal rendelkező természetes személy, aki megfelel a következő feltételeknek: 18. életévét betöltött, cselekvőképes természetes személy vagy 18 év alatti, korlátozottan cselekvőképes személy azzal a feltétellel, hogy a Nyereménnyel kapcsolatos érdemi ügyintézésre, a Nyeremény átvételére és igénybevételére, valamint a jelen Játékszabályzat szerinti adatkezeléshez való hozzájárulásra csak a törvényes képviselőjével vagy gondnokával együtt – elvált szülők esetén a szülői felügyeletet gyakorló szülővel együtt – jogosult. (továbbiakban: Játékos). A Játékból ki vannak zárva a Szervező és Lebonyolító tisztségviselői, alkalmazottai és azok Ptk. 8:1.§ (1) bekezdés 1. pontja szerinti közeli hozzátartozói. A Játékban részt vevő Játékosok részvételükkel automatikusan tudomásul veszik és elfogadják a Játék hivatalos Játékszabályzatát.
A Játékos a részvétellel automatikusan elfogadja, hogy nyertessé válása esetén a Szervező hivatalos Facebook oldalán nevét a nyertesség tényéről szóló kommentben közzé tegye.
Amennyiben a Játékos a Játékszabályzatot vagy annak bármely rendelkezését nem fogadja el, valamint azzal kapcsolatban kifogást emel, a Játékban nem jogosult részt venni, illetve a Játékból automatikusan kizárásra kerül.
A Játék lebonyolítása, illetve az abban való részvétel a jelen Játékszabályzat szerint történik. Amennyiben a Játékszabályzat valamely kérdést nem szabályoz, úgy a hatályos jogszabályok vonatkozó rendelkezéseit kell alkalmazni.
4. A JÁTÉK MENETE
A Játék részletes szabályai:
A játékosok a nyereményjátékban való részvételhez a Bug Parts Facebook oldalán önálló, nyereményjátékra felhívó posztban közzétett, 2019. február 11.– február 14. nyereményjátékban csak azok a kommentek vesznek részt érvényesen, amelyek 2018. december 28.12.00 óráig beérkeznek.
A sorsolásra 2019. február 15. 16.00-ig kerül sor.
A nyertes a kommentelők közül kerül kisorsolásra.
Nyertesek száma: 1 fő.
Nyeremények:
A Bug Parts Kft.által felajánlott nyeremény átvehető személyesn ill.a Bug Parts Kft vállalja,hogy elpostázza a nyereményt a nyertesnek!

A nyeremények átvétele:
A nyereményekkel kapcsolatos további rendelkezések: A Lebonyolítónak kötelessége a nyereményjáték Nyertesének kihirdetése, valamint ezt követő legrövidebb időn belül a Nyertesekkel való kapcsolat felvétele. A Nyertes kihirdetése a Szervező hivatalos Facebook oldalára, a nyereményjátékról szóló poszt alatti külön kommentben történik, mely a nyertesség tényéről szól, benne a Nyertes nevének kiírásával, illetve arra vonatkozó kéréssel, hogy a Nyertes vegye fel a kapcsolatot a Szervezővel a posztban megjelölt email címen keresztül. Amennyiben a Nyertes jelen Játékszabályzatban meghatározott bármely okból nem jogosult a nyeremény átvételére, helyette pótnyertes hirdetése lehetséges. A pótnyertesre szintén a Játékosokra / Nyertesre leírtak irányadók. A Nyertesnek az emailben történő kapcsolatfelvételt követő 2 napon belül a Lebonyolító erre irányuló kérése esetén szükséges lehet megadni a Lebonyolító számára személyes adataikat válaszüzenetben, mely tartalmazza nevüket, e-mail címüket, lakcímüket. A Játékosok személyes adatainak megadása ugyan önkéntes, azonban a Játékos tudomásul veszi, hogy nyertesség esetén a nyeremény átvételéhez szükséges feltétel. A Nyertes személyének azonosításához és ellenőrzéséhez a Szervező és a Lebonyolító kérheti a Nyertest személyazonosságának igazolására. Amennyiben a Nyertes korlátozottan cselekvőképes, legkésőbb a Nyeremény átvételekor köteles bemutatni a szülő, vagy törvényes képviselője írásos beleegyező nyilatkozatát vagy azt, legkésőbb a nyeremény átvételéig el kell küldenie: info@bugparts.hu email címre. 


A Nyertes nem jogosult a nyeremény átvételére, ha:
· a Játékszabályzatban meghatározott valamely ok miatt kizárásra kerül
· az általa megadott személyes adatok nem felelnek meg a valóságnak, vagy tévesek.
· a Nyertessel bármely olyan okból nem sikerül felvenni a kapcsolatot, mely a Szervező és a Lebonyolító felelősségi körén kívül esik
· a kért adatok közül egyet vagy többet nem hajlandó a Szervező és Lebonyolító rendelkezésére bocsátani írásban,
· egyértelműen bizonyítható, hogy több és/vagy hamis regisztrációval vett részt a Játékban, mellyel jogosulatlan előnyre tett szert és a nyeremény játékszellemével ellentétesen vesz részt a Játékban,
· egyértelműen bizonyítható, hogy a Játék menetét/eredményét bármilyen módon szándékosan befolyásolni próbálja.
· korlátozottan cselekvőképes nyertes nem mutatja be vagy küldi el szülőjének, illetve törvényes képviselőjének beleegyező nyilatkozatát legkésőbb a nyeremény átvételéig.

5. ADATVÉDELEM
A játékban való részvétel és az ehhez szükséges adatszolgáltatás önkéntes. Az Adatkezelők az adatokat az adatfeldolgozón kívül harmadik felek részére nem továbbítja, kizárólag a jelen Játékszabályzatban részletezett célra, és kizárólag a nyertes/ek azonosítására, nyereményének részleteivel kapcsolatos egyeztetésre, illetve panaszkezelési eljárása során használja fel. A Játékos téves adatszolgáltatásából eredően az Adatkezelőt felelősség nem terheli. A Játék résztvevőinek adatait az Adatkezelő a fent meghatározottaktól eltérő célokból nem kezeli, és nem dolgozza fel, illetve adatait kizárólag a jogszabályban engedélyezett határideig, illetve a játékban résztvevő tiltásinyilatkozatának kézhezvételéig kezeli. A Játékos az adatainak kezeléséhez adott hozzájárulását bármikor, korlátozás és indokolás nélkül, ingyenesen jogosult visszavonni, továbbá jogában áll adatainak a megjelölt célra vagy annak egy részére történő kezelésének megszüntetését kérni.
A visszavonás kézhezvételét követően az Adatkezelő a Játékos nevét és minden egyéb személyes adatát haladéktalanul törli. Az adatkezelő a visszavonó nyilatkozat megtételére mind postai úton, mind pedig elektronikus levél útján lehetőséget biztosít úgy, hogy a nyilatkozatot tevő személy egyértelműen azonosítható legyen.
Visszavonó nyilatkozat elektronikus levél útján történő megküldése esetén szükséges, hogy a Játékos a visszavonó nyilatkozatot arról az e-mail címről küldje meg, amelyet a regisztráció során felhasznált. A Játékos a visszavonó nyilatkozatot tartalmazó e-mail-t a info@bugparts.hu e-mail címre küldheti meg.
Visszavonó nyilatkozat postai úton történő megküldése esetén kérjük, hogy a Játékos a visszavonó nyilatkozatot az Adatkezelők címére szíveskedjen megküldeni.
Az Adatkezelő kérésre részletes tájékoztatást ad az érintettnek az adatfeldolgozó nevéről, címéről és az adatkezeléssel összefüggő tevékenységéről a info@bugparts.hu e-mail címen keresztül.
Amennyiben az adatkezelési feltételek megváltoznak, az adatkezelő tájékoztatja a Játékosokat a módosításokról.
Azáltal, hogy a Játékos részt vesz a nyereményjátékban, hozzájárulását adja ahhoz, hogy amennyiben nyer a Játékban, akkor a személyazonosságát igazoló nélkülözhetetlen személyes adatait (név, e-mail cím, lakcím, adószám, személyigazolványszám), az Adatkezelő a nyeremény átadása céljából az Információs Önrendelkezési Jogról és az Információ Szabadságról szóló 2011.évi CXII. törvény rendelkezéseinek megfelelően kezelje és a természetes személyeknek a személyes adatok kezelése tekintetében történő védelméről és az ilyen adatok szabad áramlásáról, valamint a 95/46/EK irányelv hatályon kívül helyezéséről szóló (EU) 2016/679 európai parlamenti és tanácsi rendelet (GDPR).
Azáltal, hogy a Játékos részt vesz a nyereményjátékban, feltétel nélkül beleegyezik abba, hogy adatait az Adatkezelő jelen Játék lebonyolítása során az nyeremények átadása céljából, a játék időtartama alatt felhasználja.
A Játékosok vállalják, hogy nyertesség esetén a Szervező a nyerés tényét, továbbá a Nyertesek nevét, az általuk feltöltött nyertes fotókat, illetve a nyereményeiket hivatalos Facebook oldalán közzétegye.
A Játékosok személyes adatait az Adatkezelő kizárólag a Játékosokkal történőkommunikációra használja, majd azokat a nyeremények sikeres átadása után törli.
Adatvédelemmel kapcsolatos panaszával a Játékos a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz (www.naih.hu) vagy az illetékes bírósághoz fordulhat.
Felhívjuk a Játékosok szíves figyelmét, hogy az adatvédelmi törvényben ismertetett jogainak részletes megismerése a valamennyi Játékos érdeke. Mivel a jogszabályok nyilvánosak és bárki számára hozzáférhetőek, javasoljuk és kérjük, hogy Játékosként ismerje meg az adatvédelmi törvény vonatkozó rendelkezéseit!

6. PANASZKEZELÉS
A Játékosoknak joguk van az eredmény kihirdetését követő 14 (tizennégy) napon belül írásos panasszal élniük. A határidő lejárta után beérkezett panaszok nem kerülnek elbírálásra. Az írásos panaszokat a fruzsina.gal@pragent.hu címre szíveskedjenek beküldeni a következő tárgyban: „GROHE üzenőfali nyereményjáték”.
Az írásban benyújtott panasznak tartalmaznia kell: a) a panasztevő Játékos neve és címe; b) panasz részletes leírása, a panaszt alátámasztó iratok, dokumentumok és egyéb bizonyítékok, amennyiben ilyenek vannak.
A panasztevők a panasz elbírálásáról írásos tájékoztatást kapnak, elektronikus formában a panasz elbírálását követő 14 (tizennégy) napon belül, a panasztevő által megadott címre. Az Adatkezelő a panasztevő személyes adatait csak és kizárólag a panaszkezelés idején, és panaszkezelés céljára használhatja fel, a panasz kezelése után az adatok törlésre kerülnek.

EGYÉB RENDELKEZÉSEK
A részvételi feltételeket tartalmazó Játékszabályzatot a Szervező hivatalos weboldalán teszi közzé. A Szervező biztosítja a játékszabályzat előbbiek szerinti – folyamatos – elérhetőségét.
A Szervező fenntartja a jogot, hogy a Játékszabályzatot bármikor megváltoztassa, vagy a Játékot megszüntesse. A jelen Játékszabályzat módosításait, illetve a Játék esetleges megszüntetéséről szóló értesítést a Szervező közzéteszi hivatalos Facebook oldalán. A résztvevők felelőssége, hogy ezekről megfelelően tájékozódjanak.
Jelen nyereményjátékot a Facebook semmilyen formában nem támogatja, azzal összefüggésbe nem hozható. A játék során átadott adatokat az Adatkezelő kezeli, azt a Facebook semmilyen formában nem kapja meg.
A Játékos a Játékban való részvétellel tudomásul veszi és elfogadja a jelen játékszabályzatban foglalt valamennyi részvételi és adatkezelési feltételt.
Budapest, 2018. február 15.

2019. 02. 08.

Heti Aktuális hírlevelünk!

Sziasztok, Volkswagányok! Na most figyeljetek!
Elindítjuk játékunkat, melyre hetek óta készülődünk! A játék időtartama: 2019. 02. 11-től 2019. 02. 14. éjfélig tart.
Tehát hétfőn elindul Valentin-napi játékunk! A feladat egyszerű: egy rejtvényt kell kitölteni azoknak, akik egy ajándékkosarat szeretnének nyerni! A játék alapját a weboldalunkon található alkatrészek adják. A cikkszámok segítségével egy-egy alkatrész nevét kell a megadott rublikába beírni! A rejtvény kitöltésével a színesre festet rublikák (függőlegesen) fogják kiadni a megfejtést! Jó játékot kívánunk! DE! További jó hírünk is van! Aki a Brisa termékekből vásárol február 14-én 25 ezer forint értékben, az ajándékba kap egy szerelembogaras bögrét!

Ezen a hétvégén is nyitva vagyunk!
2019. 02. 09-én szombaton a megszokott nyitva tartás mellett, 9 órától 13 óráig várunk mindenkit szeretettel üzletünkben!

Jövő hétvégén várnak mindenkit szeretettel!!
A Magyarországi Bogarasok Klubja rendezésében ismét Téli Börze lesz, 2019. 02. 16-án, Budapest XI. kerületében, a Galvani út 1-3.-ban! 9 órától várják az érdeklődőket! A rendezvény előzetes regisztráció nélkül is látogatható, de MBK tagsággal díjmentesen. A családi kedvezményt kizárólag az veheti igénybe, aki előzetesen regisztrál a rendezvényre.
A tervezett program: 02.16. szombat 7:00 Kereskedők, börzések érkezése, árusító helyek elfoglalása az előzetes egyeztetés és regisztráció alapján. 9:00 Látogatók számára kapunyitás. Vásárlás, eladás, csere-bere, beszélgetés. A helyszínen alkatrész, illetve szerelési tanácsadás, tapasztalt bogarasok részéről, ha erre igény mutatkozik. 12:00 Ebéd (babgulyás, forró tea) az előzetesen regisztrált résztvevőknek. 16:00 Programzárás a látogatók számára. 18:00 Elpakolás, távozás a kereskedők számára. További információ a bogarasok.hu weboldalon olvasható!

Külföldi találkozók (február):
2019. 02. 24-én Belgiumban vásár lesz, melyre mindenkit szeretettel várnak! A piac témáját tekintve nemcsak alkatrészek, hanem retro cikkek, ruhák, kiegészítők vásárolhatók meg. A rendezvény neve: 24Jimdo`s swapmeet # vintage markt Pontos helye: Schoolstraat 20, 3680 Opoeteren, Belgium. Aki további információra kíváncsi, az alábbi címre látogasson el: vancleebrothers.jimdo.com
Továbbá 2019. 02. 24-én autóstalálkozó lesz Nagy-Britanniában, 24VAG North West Start of Year Meet Up néven. Sajnos a rendezők csak egy facebook oldalt adtak meg, mely rendkívül szűkszavú, de aki kíváncsi és szeret utazni, az itt érdeklődhet a részletekről: facebook.com/groups/191040334885801
A pontos cím pedig: Chorley Road, Bispham near Parbold L40 3SL, United Kingdom

Érdemes külföldi találkozókat is megnézni!
A március már erősödik az eseményrendezés szempontjából. Egyre több helyre várják a rajongókat! De az igazi robbanás áprilisra várható! Érdemes felkészíteni az autókat a kirándulásra és a távolabbi találkozókra való utazásra.

Itt van, megérkezett!
Biztos sokan örvendeztek a héten rajtam kívül is, hiszen kézhez kaphattuk a 2019-es klubbkártyát. Senki ne feledje, ez nem csak egy egyszerű műanyag lap, sőt, már majdnem okosnak is mondható, hisz rengeteg mindenre  alkalmas. Több helyen kedvezménnyel vásárolhatunk, és itt szeretném jelezni, a Bug Parts Kft.-nél is kedvezményre jogosítja a tulajdonosát! Ezen felül bizonyos rendezvényekre is ingyen vagy kedvezménnyel juthatunk be. Érdemes használni, érdemes elhozni hozzánk is! Szeretném felhívni a figyelmet továbbá arra is, hogy a levélben, melyben a kártya érkezett, egy matricagyűjtő lap van. Erre a Magyarországi Bogarasok Klubja által rendezett összejöveteleken kapott matricákat lehet összegyűjteni. Aki ezeket a matricákat a lapra ragasztva összegyűjti a szükséges mennyiséget, az a jövő évben Klubtagságot kap ajándékba!

Még hasznos lehet (változás esetén frissítjük!):
2019-ben a Magyarországi Bogarasok Klubja VW találkozóinak időpontjai és helyszínei:
2019.02.16. Téli Börze – Budapest – három éve indítottuk, azóta is nagy siker!
2019.03.23. Tawaszi Rallye – Budapest – 5. alkalommal rendezzük meg!
2019.05.11. Tavaszi Rajzás – Mogyoród –Esti mozifilm vetítéssel!
2019.06.14-16. Nyári Rajzás – Balatonalmádi Yacht Kemping – 9 éve újra a Balatonon, bortúrával és hajókirándulással!
2019.09.07. Őszi Rajzás – Pécel – Főzőversennyel, felvonulással!
2019.11.23. Őszi Börze – Budapest - …hogy rossz időben is tudjuk bogarazni
További rendezvények:
2019.04.20. Oldtimer Premier – Premier Outlet – (Bogaras, Minis, Trabantos összefogással) – márkafüggetlen veterán és nosztalgiaautós találkozó, egyben családi nap!
(A rendezvények időpont-, helyszín-, és programváltoztatásának jogát fenntartjuk!)
2019.09. hóban Volkswagen-találkozó VIII. évad. - Bogár-találkozó és Oldtimer Volkswagen kiállítás – részletek később…

Ismét nagyot alkotott az Volkswagen!
Autókiállítási premier Genfben – Az új Passat az első Volkswagenként közlekedhet részben automatizáltan utazósebességgel Előértékesítés májustól: a "bestseller" mélyreható műszaki frissítése immár a modellsorozat jövőjébe kínál betekintést. A Passat sorozatban mutatkozik be az új Travel Assist technikája, 0 és 210 kilométer/óra között mindvégig lehetővé téve a részben automatizált vezetést. "Always on": az infotainment-rendszerek beépített SIM-kártyával működő új generációja új online-szolgáltatásokat hoz a fedélzetre. Nulla emisszió városban: a WLTP-eljárás alapján mintegy 55 kilométerre2) (az NEDC szerint kb. 70 kilométer2)) bővült a Passat GTE1) elektromos hatótávja Gyártásrekord az új Passat bemutatójára: tavasszal lépi át a "bestseller" a 30 millió darabos határt, amivel világszerte a legsikeresebb középkategóriájú modellé lép elő. Annyi már bizonyos, hogy a harmincmilliomodik Passat a progresszíven továbbfejlesztett nyolcadik generáció tagjai közül kerül ki - a nagyszabású műszaki frissítés eredménye olyan Passat, amelyben a márka legújabb fejlesztései találkoznak. Az új Passat a Genfi Autószalonon tartja autókiállítási premierjét, az első országokban pedig májusban indul az előértékesítése. A Passat modellekben tartja világpremierjét a Travel Assist rendszere, a Limousine és Variant változatában egyszerre bemutatkozó új Passat ugyanis az első Volkswagen, amely ezen új IQ.DRIVE rendszerrel tetszőleges sebességgel (0 és 210 kilométer/óra között) közlekedhet részben automatizáltan. Mindezeken túl az új Passat ugyancsak világszerte a márka első modelljeként érkezik piacra a kapacitív kormánykerék technikájával, amely a vezető érintését érzékelve egyfajta interaktív interfészként szolgál olyan rendszerek felé, mint a Travel Assist. További újdonság a Passat fedélzetén a vészhelyzeti kormányzás-asszisztens (Emergency Steering Assist), amely szükség esetén fékezési beavatkozással növeli a kitérő manőverek biztonságát. Szinte nappallá varázsolják az éjszakát az új interaktív IQ.LIGHT - LED-mátrixfényszórók, amelyek innovatív világítástechnikája eddig kizárólag a jelenlegi Touareg sorozat tagjaihoz állt rendelkezésre. Az új Passat sorozattal párhuzamosan jelenik meg a modulrendszerű infotainment-koncepció harmadik generációja (MIB3), az okostelefonos alkalmazások interfészeként szolgáló App Connect így a Volkswagennél elsőként kínálja az iPhone-alkalmazások vezeték nélküli integrációját az Apple CarPlay segítségével. A Passat mostantól kívánságra állandó internet-kapcsolatot is biztosíthat az MIB3 révén, az új infotainment-rendszerek ugyanis már alapkivitelben beépített SIM-kártyával készülnek. A valós idejű információkat használó, továbbfejlesztett navigációs szolgáltatások mellett így új technikák és ajánlatok, zenei streaming-szolgáltatások, internetrádió, természetes (online-alapú) hangvezérlés, a Volkswagen We online-szolgáltatásainak zavartalan használata, valamint a jövőbeni felhőalapú hordozható járműbeállítások is megjelennek a választékban. Mindemellett az új Passat nyitására és indítására szolgáló mobilkulcs (Mobile Key) funkciója is rendelkezésre áll az első okostelefon-modellek számára a palettán.Az MIB3 digitális hálózatba kapcsolt egységet alkot az új Digital Cockpit műszerfallal, amelynek digitális műszereit következetesen továbbfejlesztették elődjéhez (Active Info Display) képest. A még kontrasztosabb megjelenítéseket letisztult és igényes grafikák jellemzik, miközben a rendszer funkcióspektruma is új szintre lépett. Egyetlen gombnyomással három különböző kijelzőfelület-konfiguráció választható a multifunkciós kormánykerékről. A hajtásrendszerek kínálata szintén jelentősen fejlődött. A modellsorozat hálózatról tölthető (plug-in) hibridhajtású tagja, a Passat GTE például jóval nagyobb elektromos hatótávval érkezik, ami az új WLTP-ciklus szerint akár az 55 kilométert2) (az NEFZ alapján ez mintegy 70 kilométernek2) felel meg) is elérheti. A Passat GTE emellett elektromos motorja és gazdaságos, turbófeltöltésű benzines erőforrása (160 kW/218 LE rendszerteljesítmény) kombinációjával a kényelmes és biztonságos, hosszútávú túramodell előnyeit is kínálja. A Passat GTE már most teljesíti az új gépkocsik számára csupán 2021-től hatályos Euro 6d kipufogógázszabvány határértékeit, a további TSI- és TDI-motorok pedig egyaránt megfelelnek az Euro 6d-TEMP szabvány előírásainak. Emellett minden új Passat, legyen szó benzin- vagy dízelüzemű motorváltozatról, már egyaránt részecskeszűrővel készül.
(Forrás: volkswagen.hu)

Legyen Olyan A Hétvégétek, Amilyennek Szeretnétek!
Üdvwözlettel: A BugParts Team

2019. 02. 01.

Heti Aktuális hírlevelünk!

Szép hétvégét minden Volkswagánynak!
Mindig rengeteget gondolkodunk, mi az amit, nem mutattunk be, milyen 5letet vagy újdonságot adhatnánk nektek. Igyekszünk úgy összeválogatni az alkatrészeket, hogy ne csak a bogártulajdonosoknak kedvezzünk. Ezen a héten még egy kicsit a fékkel foglalkozunk. Igyekeztünk összeszedni az összes elérhető típusú fékfolyadéktartályt. Az idősebb buszokra is gondoltunk, de a T2-eseket sem hagytuk ki. De kitértünk még a motor dinamóra és a generátorra is. Ne feledjétek, ilyenkor télen azért nagyobb az elektromos rendszerek igénybevétele. Arról nem is beszélve, aki nagyobb hangrendszert üzemeltet autójába, annak mindenképpen érdemes rendbe tenni a töltőrendszert, vagy akár nagyobb munkabírású generátort telepíteni a motortérbe. Vannak a motorhoz kiegészítő, díszítő elemek, melyekkel rendkívül esztétikussá lehet tenni a motorteret. Ízelítőt adunk ehavi akciós szettekből is! Aki motort, vagy féket újít fel, annak mindenképpen ajánlom délutáni hirdetésünket és a weboldalunkon történő látogatást!

Ezen a hétvégén is nyitva vagyunk!
2019. 02. 02-án szombaton a megszokott nyitva tartás mellett, 9 órától 13 óráig várunk mindenkit szeretettel üzletünkben!

Még mindig aktuális: Ismét Börze lesz!
A Magyarországi Bogarasok Klubja rendezésében ismét Téli Börze lesz, 2019. 02. 16-án, Budapest XI. kerületében, a Galvani út 1-3.-ban! 9 órától várják az érdeklődőket! A rendezvény előzetes regisztráció nélkül is látogatható, de MBK tagsággal díjmentesen. A családi kedvezményt kizárólag az veheti igénybe, aki előzetesen regisztrál a rendezvényre.
A tervezett program: 02.16. szombat 7:00 Kereskedők, börzések érkezése, árusító helyek elfoglalása az előzetes egyeztetés és regisztráció alapján. 9:00 Látogatók számára kapunyitás. Vásárlás, eladás, csere-bere, beszélgetés. A helyszínen alkatrész, illetve szerelési tanácsadás, tapasztalt bogarasok részéről, ha erre igény mutatkozik. 12:00 Ebéd (babgulyás, forró tea) az előzetesen regisztrált résztvevőknek. 16:00 Programzárás a látogatók számára. 18:00 Elpakolás, távozás a kereskedők számára. További információ a bogarasok.hu weboldalon olvasható!

Külföldi találkozók (frissítve!):
2019. 01. 16-17-én DubFreeze nevezetű kiállítást és vásárt tartanak a Britek, a Bingley Hallban, mely Staffordban van. 16-án a nyitás délután 3-kor van és este 21.30-ig várnak minden kedves érdeklődőt, de maga a show 17-én nyitja kapuit reggel 9-kor és délután 16-ig van nyitva. A belépődíj 10 Font, 16 év alattiak számára ingyenes a belépés. Információk: dubfreeze.co.uk Pontos cím: Bingley Hall, Staffs. County Showground Stafford, ST18 0BD, UK Ne feledjétek, ha a Brexit életbe lép, akkor nehezebben lehet a szigetországba eljutni, ezért most érdemesebb lehet még kimenni!
2019. 01. 24-én Belgiumban vásár lesz, melyre mindenkit szeretettel várnak! A piac témáját tekintve nemcsak alkatrészek, hanem retro cikkek, ruhák, kiegészítők vásárolhatók meg. A rendezvény neve: 24Jimdo`s swapmeet # vintage markt Pontos helye: Schoolstraat 20, 3680 Opoeteren, BelgiumBelgium Aki további információra kíváncsi, az alábbi címre látogasson el: vancleebrothers.jimdo.com
Továbbá 2019. 01. 24-én autóstalálkozó lesz Nagy-Britanniában, 24VAG North West Start of Year Meet Up néven. Sajnos a rendezők csak egy facebook oldalt adtak meg, mely rendkívül szűkszavú,
de aki kíváncsi és szeret utazni, az itt érdeklődhet a részletekről: facebook.com/groups/191040334885801
A pontos cím pedig: Chorley Road, Bispham near Parbold L40 3SL, United Kingdom

Ezzel ellátták a dűnék baját!
A Baja bogár, mely lényegében egy átalakítása a gyárik kocsiknak, versenyre termett, mert a műszaki megoldások, melyekkel megváltoztatják az autó kinézetét, gyakorlatilag a terepakadályok leküzdését szolgálják. Az 5let nem egyedi, és nagyjából az 1960-as évekre tehető. Az alapot a Meyers Manx féle homokfutó buggyból merítették, azzal a különbséggel, hogy ehhez a típushoz megtartották az eredeti kasztnit. Az első példányt egy Amerikában működő alkatrészüzlet (mely Porschékkal is foglalkozott), a Gary Emory Parts készítette 1968-ban. Lényegében a Baja alkatrészcsomagot, mely főként üvegszálas karosszériaelemekből és motoralkatrészekből állt, bárki szabadon megvehette. Az autót elöl levágták, leszedték a sárhányókat és hátul is megszabadultak azoktól a részektől, melyek egy esetleges verseny során az árkokban, buckákban felakadhattak. Módosították a futóművet, a teljesítményt megnövelték azzal, hogy Volkswagen Type 3 típusú motorok üzemanyag ellátó rendszerét emelték át az autó saját motorjára. Lényegében a Bajákat azért tartották versenyképesnek az akkor többi autóval szemben, mert orrkönnyű volt, a meghajtókeréken hátul volt a súly, a motor elhelyezés miatt mélyen volt a súlypont, a viszonylag merev torziós rúgó kevésbé engedte a kerekeket kipörögni. Kis költségvetése miatt elég népszerű volt a versenyezni vágyó fiatalok körében.

Visszatér a Buggy – mégpedig elektromos formában!
Legendát hív újra életre a Volkswagen - március elején a modern Buggy első tisztán elektromos hajtásrendszerű tanulmányát mutatja be a wolfsburgi vállalatcsoport. A népszerű amerikai Strandbuggy mintájára készülő koncepciómodell a moduláris elektromos hajtásrendszer-platform (MEB) műszaki alapjaira épülve érzékelteti annak sokoldalúságát. A legújabb egyedi modell, azaz a tisztán elektromos Buggy-tanulmány a 89. Genfi Nemzetközi Autószalon (2019. március 7-17.) alkalmával tartja világpremierjét. A Volkswagen márka sajtókonferenciája a 2-es csarnokban, március 5-én 10:20-kor kezdődik. (Forrás: volkswagen.hu)

Még hasznos lehet (változás esetén frissítjük!):
2019-ben a Magyarországi Bogarasok Klubja VW találkozóinak időpontjai és helyszínei:
2019.02.16. Téli Börze – Budapest – három éve indítottuk, azóta is nagy siker!
2019.03.23. Tawaszi Rallye – Budapest – 5. alkalommal rendezzük meg!
2019.05.11. Tavaszi Rajzás – Mogyoród –Esti mozifilm vetítéssel!
2019.06.14-16. Nyári Rajzás – Balatonalmádi Yacht Kemping – 9 éve újra a Balatonon, bortúrával és hajókirándulással!
2019.09.07. Őszi Rajzás – Pécel – Főzőversennyel, felvonulással!
2019.11.23. Őszi Börze – Budapest - …hogy rossz időben is tudjuk bogarazni
További rendezvények:
2019.04.20. Oldtimer Premier – Premier Outlet – (Bogaras, Minis, Trabantos összefogással) – márkafüggetlen veterán és nosztalgiaautós találkozó, egyben családi nap! (A rendezvények időpont-, helyszín-, és programváltoztatásának jogát fenntartjuk!)
2019.09. hóban Volkswagen-találkozó VIII. évad. - Bogár-találkozó és Oldtimer Volkswagen kiállítás – részletek később…


Legyen Olyan A Hétvégétek, Amilyennek Szeretnétek!
Üdvwözlettel: A BugParts Team

2019. 01. 24.

Heti Aktuális hírlevelünk!

Sziasztok, Volkswagányok!
Vannak olyan dolgok, amik nélkül nem lehet nekiindulni az autóval a forgalomba. Most nem csak azért, mert tiltja a törvény, mert megbüntet a rendőr. A saját testi épségünk miatt sem szabad bizonyos üzemi biztonságot garantáló berendezések, részegységek nélkül vezetni a gépjárművet! A fék az egyik olyan alapfeltétele az autózásnak, mely jól kell működjön, kifogástalan állapotban kell, hogy legyen! Nem elég, hogy benyomom a pedált és majd megáll az autó. Fontos a kerekenkénti fékhatás! Ha felemás, az ugyanolyan veszélyes lehet, mint ha nem is működne! A heti nagy hirdetési témánkat a fék körüljárásával alkottuk meg. Igyekeztünk összetartozó elemeket egymáshoz válogatni, hogy megkönnyítsük azoknak a munkáját, akik szeretnék rendbe tenni az autójuk fékrendszerét. Természetesen nem tudtunk egy felületen minden típus alkatrészeit feltüntetni, de megkeresésre nagyon szívesen segítünk eligazodni az összes autófajtához tartozó alkatrész között! Keressetek bátran, a gondozott, jó fékrendszer életeket menthet!

Ezen a hétvégén is nyitva vagyunk!
2019. 01. 26-án szombaton a megszokott nyitva tartás mellett, 9 órától 13 óráig várunk mindenkit szeretettel üzletünkben!

Közeledik a meglepetés napja!
Azt már korábban írtuk, hogy sokat törtük a fejünket, hogy a karácsony után mivel kedveskedhetnénk nektek! Tovább dolgozunk az új meglepetésen, és Valentin nap alkalmával megörvendeztetünk majd benneteket! Érdemes minket nyomon követni, így senki nem fog kimaradni!


2019-ben a Magyarországi Bogarasok Klubja VW találkozóinak időpontjai és helyszínei:
2019.02.16. Téli Börze – Budapest – három éve indítottuk, azóta is nagy siker!
2019.03.23. Tawaszi Rallye – Budapest – 5. alkalommal rendezzük meg!
2019.05.11. Tavaszi Rajzás – Mogyoród –Esti mozifilm vetítéssel!
2019.06.14-16. Nyári Rajzás – Balatonalmádi Yacht Kemping – 9 éve újra a Balatonon, bortúrával és hajókirándulással!
2019.09.07. Őszi Rajzás – Pécel – Főzőversennyel, felvonulással!
2019.11.23. Őszi Börze – Budapest - …hogy rossz időben is tudjuk bogarazni
További rendezvények:
2019.04.20. Oldtimer Premier – Premier Outlet – (Bogaras, Minis, Trabantos összefogással) – márkafüggetlen veterán és nosztalgiaautós találkozó egyben családi nap! (A rendezvények időpont-, helyszín-, és programváltoztatásának jogát fenntartjuk!)
2019.09. hóban Volkswagen-találkozó VIII. évad. - Bogár-találkozó és Oldtimer Volkswagen kiállítás – részletek később…


Még mindig aktuális: Ismét Börze lesz!
A Magyarországi Bogarasok Klubja rendezésében ismét Téli Börze lesz, 2019. 02. 16-án, Budapest XI. kerületében, a Galvani út 1-3.-ban! 9 órától várják az érdeklődőket! A rendezvény előzetes regisztráció nélkül is látogatható, de MBK tagsággal díjmentesen. A családi kedvezményt kizárólag az veheti igénybe, aki előzetesen regisztrál a rendezvényre.
A tervezett program: 02.16. szombat 7:00 Kereskedők, börzések érkezése, árusító helyek elfoglalása az előzetes egyeztetés és regisztráció alapján. 9:00 Látogatók számára kapunyitás. Vásárlás, eladás, csere-bere, beszélgetés. A helyszínen alkatrész, illetve szerelési tanácsadás, tapasztalt bogarasok részéről, ha erre igény mutatkozik. 12:00 Ebéd (babgulyás, forró tea) az előzetesen regisztrált résztvevőknek. 16:00 Programzárás a látogatók számára. 18:00 Elpakolás, távozás a kereskedők számára. További információ a bogarasok.hu weboldalon olvasható!

Ahogy közeleg a tavasz, sűrűsödnek a találkozók külföldön is
Évindító külföldi találkozók:
Február első hetében a következő külföldi találkozók kerülnek megrendezésre: – 2019. február 03-án Camper Mart néven beltéri kiállítást és vásárt tartanak Nagy-Britanniában. Jegyek elővételben megválthatók, az érdeklődőket pedig 9 órától várják délután 16 óráig. További információkat és videóval feltuningolt weboldalt itt tekinthettek meg: campermart.co.uk. A helyszín: The International Centre, Telford, United Kingdom – 2019. február 03-án rendezvény lesz Belgiumban !!!!! az anyacégünk támogatásával!!!! A rendező az Indoor Swapmeet For Aircooled VW`s klub. Túl sok információt még nem lehet olvasni a honlapon, de ha valaki figyelemmel szeretné kísérni a történéseket, az alábbi linken teheti meg: dekempensekeverclub.com Cím: Technical School St. Paulus, Mol, Belgium

További februári programok, melyekre már érdemes eljutni: 2019. 01. 16-17-én DubFreeze nevezetű kiállítás és vásárt tartanak a Britek, a Bingley Hallban, mely Staffordban van. 16-án a nyitás délután 3-kor van és este 21.30-ig várnak minden kedves érdeklődőt, de maga a show 17-én nyitja kapuit reggel 9-kor és délután 16-ig van nyitva. A belépődíj 10 Font, 16 év alattiak számára ingyenes a belépés. Információk: dubfreeze.co.uk Pontos cím: Bingley Hall, Staffs. County Showground Stafford, ST18 0BD, UK Ne feledjétek, ha a Brexit életbe lép, akkor nehezebben lehet a szigetországba eljutni, ezért most érdemesebb lehet még kimenni!

Rekord mindenek felett!!! 
A világméretekben kiszállított 10,83 millió gépkocsival, és az előző évhez képest 0.9 %-os növekedéssel a Volkswagen Csoport minden eddigi legjobb eredményét érte el. Nőttek a kiszállítások Dél-Amerikában, Európában, az Egyesült Államokban és Kínában, és bizonyos piacokon a Volkswagen-csoport piaci részesedése is nőtt. Sikeres termékoffenzíváikkal a Csoport márkái képesek voltak ellensúlyozni az egyes régiókban jelentkező kockázatokat, mint például az általános gazdasági bizonytalanságot Kínában és a WLTP-re történt átállás negatív hatásait Európában. Az elmúlt évben elsősorban a Csoport szabadidő autói voltak a növekedés kulcstényezői. A Volkswagen Személyautók, a Skoda, a SEAT, a Porsche és a Lamborghini márkák is új kiszállítási rekordot értek el.(Forrás: volkswagen.hu)


Most volt ez a jó kis verseny!
Korábban már írtunk róla, de az elmúlt héten lezajlott a Historic Ice Tropy elnevezésű veterán téli verseny. Összefoglalásként annyit, hogy idősebb és veterán járművek számára kialakított havas, télies pályán zajlik a küzdelem, Ausztria síparadicsomai között két kis falu határában. Amiért ez számunkra érdekes, hogy több Volkswagen bogár rótta a köröket a jeges területen. Az 5-6 napos rendezvény pontos dátuma: 2019. 01. 15–20.  Képeket és videót a facebook oldalunkon és a bogaras facebookcsoportokba tettem ki, de aki ennél többre kíváncsi, az erre a címre látogasson el: historicicetrophy.at/home. De a rendezvénynek van facebookoldala is, érdemes felkeresni!


Legyen Olyan A Hétvégétek, Amilyennek Szeretnétek! 
Üdvwözlettel: A BugParts Team

Az oldal működéséhez sütik használata szükséges. Bővebb információ: youronlinechoices.com