Belépés meglévő ügyfeleinknek

Elfelejtette jelszavát?

Új ügyfél regisztráció

A regisztráció befejezésével Ön kijelenti, hogy elfogadja Általános Szerződési Feltételeinket.
A terméket hozzáadtuk a kosár tartalmához.

Aktuális információk

belépés / regisztráció     Az Ön kosara üres Kosár megtekintése
Bogár alkatrészek

Bogár

VW Busz -67 alkatrészek

VW Busz -67

VW Busz 68- alkatrészek

VW Busz 68-

T25 / T3 alkatrészek

T25 / T3

Karmann alkatrészek

Karmann

Type3 alkatrészek

Type3

Type4 alkatrészek

Type4

Type181 alkatrészek

Type181

Vízhűtéses alkatrészek

Vízhűtéses

Aktuális híreink

2021. 03. 05.

Jó hétvégét mindenkinek!

Sziasztok, Volkswagányok!
Helyzet van. Helyzet van, és ez a helyzet már bőven elég ideje van velünk, hogy megoldjuk, és egyben a garázsunkban előnyünkre fordítsuk ezt az időt. Megint bezárjuk a garázsajtót, hogy aminek kint kell maradnia, az kint is maradjon. De legalább már látunk rá lehetőséget, hogy egyszer, talán nem is olyan soká, minden visszatérjen a rendes kerékvágásba. Addig haladhatunk az otthoni melóval, a drága régi Volkswagenünkkel. Ismét bezár az ország, és a rendeletek ránk is vonatkoznak. Mi is csak az ajtót csukjuk be, de a munka folytatódik, az online tér pedig kiváló lehetőséget biztosít a biztonságos vásárláshoz. A posta működni fog, így az online rendelt termékek és alkatrészek biztosan eljutnak a felhasználási helyeikre. Biztosan működni fogunk, és bárki elakad a problémájával, a vonal végén itt leszünk, és segítünk! Minden termékünkkel kapcsolatban szívesen nyújtunk támogatást!

Ajtókárpit a láthatáron, nem csak bogaraknak!
A bogarak oldalkárpitjáról már rengeteget értekeztünk. Vannak belőle színes darabok is. De mi van a buszokkal?
Sokáig hiány volt a kínálati palettánkon az ajtó oldalkárpit. Aztán egyszer csak beindultak a beszerzési forrásaink,
és megannyi lehetőséget biztosítottak számunkra a nagyobb járművet birtoklók számára. Most már buszhoz is elérhető szép, minőségi, színes oldalkárpitokat árusítunk, nem csak az ajtókhoz! Érdemes szemügyre venni a hirdetésben szereplő cikkeket. Magukért beszélnek. A régi szakadt cseréjével pedig sokkal többet adhatunk az utastér külcsínjéhez, mint ha a régit mókolgatnánk. Persze azért az ajtókhoz több dolog is kellhet. Mert a kárpiton túl lehet, hogy érdemes lecserélni szép króm kinézetűre az ajtónyitó kilincseket, vagy épp a kapaszkodókat. De összefoglalva, most már a buszosok sem maradnak ki a belső felújításának lehetőségéből. Érdemes megnézni, érdemes foglalkozni vele! Persze ez a hét sem maradhat el az akciós termékek, ajándéktárgyak, vagy épp az autó króm kiegészítők ajánlása nélkül! Az első lámpa króm kerete kimondottan előnyös kinézetet kölcsönöz az autó elejének, szintén érdemes nem elhanyagolni ezt az alkatrészt sem.

Bob néhány gondolata Belgiumból
Anyacégünknél Bob néhány gondolattal zárta ismét a hetet. No de lássuk, milyen hírek foglalkoztatták a belgákat:
A héten nem szeretnénk az időjárásáról beszélni, mert a belga időjárás hozta a formáját, ami közismert, elég kiszámíthatatlan és minden nap teljesen más…. A politikáról sem szeretnénk beszélni, a múlt hét ismét megmutatta, milyen messze vannak a politikusok a való világtól. Ha úgy irányítanánk a céget, mint ők az országot, akkor a csőd éppen most fordulna be a sarkon. Szintén ilyen a Corona-járvány, amelyet ezen a héten nem fogunk túlságosan kiemelni, azt gondoljuk, hogy több mint egy év után szinte mindenki belefáradt ebbe. Például az egyik fő termelő országunk, Brazília nagyon rosszul járt, több tartomány és város teljes lezárása mellett már a legnagyobb metropolisz, Sao Paolo is zárva tart, szombattól teljes két hétig. Nagyon rossz a helyzet, elsősorban az ott élő emberek számára ... a teljes lezárásnál nincs rosszabb. Kérdés, hogy mit értenek a „teljes” szó alatt?
Sok gyár már így is küzd -amint azt már korábban említettük-, mert a nyersanyagok ára rekordmagasságba emelkedett. Az acél egy év alatt elérheti a 200% -ot, de a karton is drágábbá vált. Naponta követjük a helyzetet, és minden kapcsolattartó csatornánk folyamatosan üzemel, további új megoldásokat keresünk, és még mindig szállíthatunk, de a közeljövőben több beszállító biztosan hiányozni fog a palettáról. Reménykedünk benne, hogy szállítóink szállítási részlegei nyitva maradhatnak, és még mindig lesz valamiféle ellátásunk, természetesen folyamatosan tájékoztatunk mindenkit a helyzetről. Az áruellátás a világ több részén is valóságos katasztrófa. De ismét megteszünk mindent, hogy megpróbáljuk feltölteni készleteinket. A rossz hír mellett: a héten ismét sikerült új árucikkeket is kapnunk, hogy megkönnyítsük az öreg Volkswagenek életét ... Nézze meg őket!

Végül megkaptuk az első szállítmányt az 1955-től 1963-ig gyártott buszok „korai” középső üléséből.
A középső ülések 1950-től minden buszban azonosak 1979-ig, a beszerelésük pedig pontosan ugyanolyan. A különbség a részletekben rejlik. Az osztott ablakos (T1) középső ülés nem reteszelhető, összecsukható háttámlával rendelkezik, a T2-es reteszelhető, lehajtható a háttámlája. A korai modelleknél az osztott ablakos busznál a háttámla egyenesen előre hajlik. A későbbi modelleknél a háttámla jobban befelé dől, amikor lehajtjuk, így több hely áll rendelkezésre a hátsó üléssor megközelítéséhez.
Cikkszám: 3400-310 középső üléssor, kompletten - busz –07/63 SWT, 3400-320 középső üléssor, kompletten - busz 08 / 63–07 / 67 SWT

Végre elérhetőek a kabrió tető hátsó ablakai fűtésszál nélkül is. Eddig a kabriók hátsóablakához a következő darabot árultuk: a BBT # 9000-100 fűtőszálas üveg. Az új darabbal megspóroljuk a kellemetlenséget és a munkát, hogy utólagosan vigyünk kábelt a hátsó ablakhoz. Be kell lássuk, hogy a korai kabriók jobban mutatnak ablakfűtés nélkül.
Cikkszám: 9000-110 hátsó ablak - bogár kabrió 08 / 62-05 / 74


Még a Volkswagennek is (világszerte) az egyik legstrukturáltabb (legjobban szervezett) autógyártónak kell lennie, bár még mindig vannak olyan alkatrészek, melyek a régebbi gyártásnál nem kerültek feljegyzésre, kitől vagy honnan származhatnak, vagy épp hogy kell kinézniük…. Ez egyik ilyen „VW relytéjre” rábukkantunk ... Ezt a tartókonzolt azért készítettük, mert sosem volt utángyártásban kapható. A BBT # 1459-250 cikkszám alatt (hátsó ütközőgumi tartókonzolja), egycsavaros rögzítéssel kínálja a 64–67-ig gyártott osztott ablakos buszhoz. Azt azonban már akkor tudtuk, hogy létezik egy másik modell, ugyanazzal az alkalmazással, de két csavarral van felszerelve a hátsó keréknél lévő hajtóműdobozra. Ez azt jelenti, hogy az áttétel házainak két modellje is van. Ellenőriztük az összes rendelkezésre álló forrást, könyvet, mikrofilmet és az ETKA-t. Nem találtunk más VW alkatrészszámot, sem ezekhez a konzolokhoz, sem a redukciós doboz házához. Ezt a két modellt ugyanazzal az OE VW referenciával hozzuk forgalomba. A BBT # 1459-250 egy furattal rendelkezik a redukciós doboz rögzítéséhez, a BBT # 1459-251 két csavaros rögzítéssel rendelkezik a redukciós dobozhoz. Most mindkét modellt árusítjuk. 1459-251 hátsó felütközésgátló gumi konzol - 10 / 64-07 / 67 busz, type 181. típus (Kübelwagen)

Volkswagen hírek a nagyvilágból
Egy ikon születésnapjára emlékezünk: a Volkswagen bemutatja az exkluzív Golf GTI Clubsport 45 modellt
1976. nyarán a Volkswagen egy feltűnő, sportos Golf modellel jelent meg a piacon, amely a GTI jelölést kapta. Ekkor a Volkswagen márkánál még senki sem gondolta, hogy a Golf GTI később a világ legsikeresebb kompakt sportautójává válik majd. Pedig éppen ez történt: az eredetileg tervezett 5 000 darabos gyártási terv mára bőven meghaladta a 2,3 millió darabot. A Volkswagen pedig egy jubileumi modellel ünnepli ikonikus autójának 45. születésnapját: bemutatkozik a Golf GTI Clubsport 45, a 221 kW (300 LE) teljesítményű Golf GTI Clubsport exkluzív változata. Széleskörű személyre szabhatóságával a Clubsport 45 már új modellként is gyűjteménybe illő darab. Az első előrendelési lehetőség március 1-jén indult, meghatározott európai országokban. Németországban a különlegességért 47 790 eurót kérnek. A cikk bővebb változata itt olvasható: https://www.volkswagen.hu/a-volkswagen-elmenye/hirek/2245-a-golf-gti-mar-1976-ota-elerheto-a-45-eves-volkswagen-evfordulojara-pedig-egy-kueloenleges-jubi

2021. 02. 26.

Jó hétvégét mindenkinek!

Sziasztok, Volkswagányok!

Nyári rendezvényünkről

Ne hagyd ki 2021 egyik legjobb rendezvényét! Vár téged a Somogyi VW Nyár! 2021. július 23-25-én kerül megrendezésre a nem csak léghűtéses autókat befogadó összejövetelünk. Tehát, ha egy vizes golfod van, gyere nyugodtan, itt a helyed az autóddal együtt! A helyszínt időközben egy sokkal tágasabb és jobb helyre cseréltük, biztosak vagyunk benne, hogy a Zselicvölgyi Szabadidőfarm kiváló vendéglátónk lesz. A mérhetetlen nagy területen foci és a vizes sportok kedvelői is megtalálhatják a kikapcsolódási lehetőséget! Látnivaló is lesz bőven! Erről a külföldről érkező csodák gondoskodnak majd! (www.zselicvolgy.hu címen megtekinthető a hely!) Új helyszínünk sokkal több és igényesebb szálláshelyet, valamint szórakozási lehetőséget biztosít a vendégek számára! Végre elkezdhetjük leszervezni a programokat! (Szükség esetén további szálláslehetőséget is biztosít a szabadidőfarmhoz közeli Gálosfa Vendégház.) Itt szeretném felhívni a figyelmet, hogy aki sátorral, vagy lakóautóval érkezik, annak a héten elindul a regisztrálási lehetőség! Szállásfoglalás: 06-30-428-5868

Hengerfej? Nálunk a motorfelújításon is nyerhetsz!
Büszkén mondhatom, hogy Magyarországon kevés hely van, ahol ennyi minden kapható a bogár motorjának felújításához, vagy épp tuningolásához. De most nem járnám körül a teljes tartozéklistát, viszont a héten több dologgal is foglalkoztunk, melyek ezt a témát érintették. A motorfelújításának elengedhetetlen tartozékait, a hengerdugókat, hengerhüvelyeket megtalálhatjátok weboldalunkon, de segítséget is nyújtunk, melyik motorhoz mit lehet vásárolni. Aki esetleg spórolni szeretne, annak a héten a 1721-es cikkszámú hengerfejet ajánlottuk. A dupla szívónyílásokkal ellátott 1600-as hengerfejbe már a szelepeket is szépen elhelyezték. Így nem kell az otthoni darabokat további gépmunkára vinni, vagy épp új szelepeket vásárolni bele. Egy vásárlással letudható a művelet. De ez még mind nem elég, mert további alkatrészekre is szükség van! Ugye a szelepek mozgatásához a lökőrudakhoz (Cikkszám: 1729-400), vagy az egység tetejére a szívócsövekre, melyet a kiváló EMPI cég szállít most nekünk (Cikkszám: 2109-8). Még az összes csavar is megvehető egy szettben, mellyel aztán összecsavarozhatjuk a blokkot. Szeretném még kiemelni a héten a padlólemezeket, melyeket most jóárasítottunk, továbbá szintén kedvező áron megvásárolhatóak a fűtésdobok is. Ez alól a könnyített alumínium dob sem kivétel. Érdemes követni a heti híreinket, mert további, felújításokhoz szükséges alkatrészeket fogunk jóárasítani!

Mégsem hal ki a robbanómotor? Van élet az elektromos autón túl!
De mi lesz az öreg járgányokkal? - tehetjük fel a kérdést. Az alternatív elektromos megoldások egyre inkább kezdenek felnőni a feladathoz. A minap olvastam, hogy 5 percnyi töltéssel már 100 km-es hatótávolságra elegendő áramot is magunkhoz vehetünk. De lehet olvasni olyat is, hogy egyes típusok hatótávolsága akár a 748 km-t is eléri. Az M7-es mellett kialakított töltőkkel is eljuthatunk a Balatonra környezetkímélő módon. Ugyanakkor az autógyártók laboratóriumában sem állt meg a munka. Van olyan cégvezetés, aki nem hajlandó letenni a robbanómotorról.
Olyan is van, aki a légkörben lévő széndioxidot vonná ki és alakítaná addig, míg kiváló üzemanyag lesz belőle. Lásd Elon Musk 100 millió dolláros kihívását is, melyben ezt a hatalmas összeget adja egy olyan új technológiára, mely kivonja a légkörből a felmelegedésért felelős gázt. (Ajánlom mindenki figyelmébe a következő cikket: qubit.hu/2021/02/09/elon-musk-100-millio-dollaros-versenyt-indit-a-szen-dioxid-levalasztasi-technologiak-fejlesztesere.) Talán a hozzánk legközelebb álló Porsche cég sem kívánja kukába dobni az elmúlt 70-80 évet, némi elektromos megoldás kedvéért. Az alábbi cikkben minderről Frank Walliser nyilatkozik (a porsche motorsportjáért felelős alelnöke). „A vezető szerint a mesterséges üzemanyaggal a teljes szén-dioxid-lábnyomot nézve nem jár rosszabbul a környezetünk, mint az elektromos autókkal, amelyeknek a gyártása során jut a levegőbe jelentősebb mennyiségű szén-dioxid. Walliser azt mondja, a jelenleg kapható benzinhez képest egyszerűbb anyagról van szó – 30-40 helyett 8-10-féle vegyületből áll majd össze – ami tisztább égéssel jár. Ráadásul összességében vagy 85%-kal csökkenthető általa a teljes szén-dioxid-kibocsátás egy jármű tipikus élettartama alatt, így ebből a szempontból is versenyképes lesz az elektromos autókkal. (A részletet a totalcar cikkéből vettük: https://totalcar.hu/magazin/hirek/2021/02/22/porsche_a_szintetikus_benzin_egyenerteku_a_villanyautozassal/ .)
Bár a bogarak elektromos átalakítása is egyre fejlődik, még gyári megoldások is elérhetővé váltak, ennek ellenére azok, akik nem szeretnének villanymeghajtást, van és lesz remény arra, hogy környezetkímélő megoldásban megtartsuk az eredeti motorokat.

Volkswagen hírek a nagyvilágból
A Volkswagen-csoport az automatizált vezetés fejlesztésének felgyorsításához összefog a Microsofttal 


A Volkswagen-csoport tovább erősíti képességeit az automatizált vezetési (AD) megoldások fejlesztése terén. A Csoport Car.Software Organisation szoftvercége együttműködik a Microsofttal, hogy felhő alapú Automatizált Vezetési Platformot (ADP) építsen a Microsoft Azure-on, és számítástechnikai és adatátviteli képességét kihasználva még gyorsabban nyújtson automatizált vezetési élményt globális szinten. Az Azure-on futó ADP-vel a Car.Software Organisation növeli a fejlett vezetést támogató rendszerek (ADAS) és a személygépkocsik AD-funkcióinak fejlesztésének hatékonyságát a Volkswagen Csoport összes márkájában. A Volkswagen és a Microsoft 2018 óta stratégiai partnerek a Volkswagen Automotive Cloud szolgáltatásban, amely kiterjed a Volkswagen összes jövőbeli digitális szolgáltatására és mobilitási kínálatára. A cikk bővebb folytatása itt olvasható: https://www.volkswagen.hu/a-volkswagen-elmenye/hirek/2232-a-volkswagen-csoport-az-automatizalt-vezetes-fejlesztesenek-felgyorsitasahoz-oesszefog-a-micros

Érdekesség!
Megújult az e-classics honlapja! Mint arról korábban már hírt adtunk, az egyetlen olyan hivatalos hely, ahol eredeti Volkswagen alkatrészekből a régi bogarakat elektromos hajtásúvá építik át. Három féle konstrukció közül választhatunk. Így a saját autónkat is (1302 vagy 1303-as) átépítethetjük, vagy épp kérhetünk a cégtől egy kabrió karosszériát az alapmodulhoz is. Most több és átláthatóbb képet kaphatunk arról, hogy pontosan milyen lesz az autó a projekt után, illetve mely termékek készültek el eddig.
https://www.e-classics.eu/en/galerie.php">https://www.e-classics.eu/en/galerie.php


Legyen Olyan A Hétvégétek, Amilyennek Szeretnétek!
Üdvwözlettel: A BugParts Team

2021. 02. 19.

Jó hétvégét mindenkinek!

Sziasztok, Volkswagányok!
Teljes gőzzel halad a hajónk a nyári rendezvényünk szervezésében, mely immáron a Somogyi VW Nyár nevet viseli és változatlanul (idén!!) 2021. július 23-25-én kerül megrendezésre. Az új rendezvényhelyszín: a Zselicvölgyi Szabadidőfarm, Hajmás községben, (www.zselicvolgy.hu címen megtekinthető), mely sokkal több és igényesebb szálláshelyet, valamint szórakozási lehetőséget biztosít a vendégek számára! Végre elkezdhetjük leszervezni a programlehetőségeket! (További szálláslehetőséget is biztosít a szabadidőfarmhoz közeli Gálosfa Vendégház.) A területhez saját borospince, futballpálya is tartozik, de a vízisportot kedvelők is találnak majd lehetőséget. A pihenés és kikapcsolódás mellett a különleges látnivalókhoz külföldi vendégeink is hozzájárulnak majd: eddig Magyarországon nem látott járművek is érkeznek. De ez még nem minden. Tovább dolgozunk azon, hogy ez a rendezvény emlékezetes maradjon minden odalátogató számára! Ami a szabad szálláshelyeket illeti: 24 szoba maradt, 1 db 1 fős, 2 db családi 4 személyes szoba, a maradék szobák 2 fősek. A szállás díja a bőséges félpanzióval 2 fő részére 68,000,- /2 éj (svédasztalos reggeli és vacsora). Sátorhelyeket is foglalhattok ide Gálosfára, mert sátrazni csak itt lehet. Ha szeretnél ott étkezni, akkor a félpanzió 4500,-/nap/fő. A helyszínek közötti transzfert megoldják a szervezők. (kb. 3 km) Szállásfoglalás: 06-30-428-5868


Karmann Ghia a heti sztárunk!
Autót a gazdag sógornak! A népautó teljesítette feladatát, hiszen a legtöbb példányban eladott bogár  megszámolhatatlanul rótta a kilométereket a német sztrádán is! De még akkoriban megjelent az igény valamiféle prémium szintű autóra, ami némi luxust sugallt a tulajdonosa számára. A Karmann Ghia ezeket a követelményeket teljesítette a vásárlói számára. Még ha nem is gyártottak belőle annyit, mint mondjuk a bogárból, számos példány került magyarországi felhasználókhoz is! A mai napig megtalálható az összejöveteleken, bár egyre ritkább. De nem hagyhatjuk figyelmen kívül ezt a típust sem, hiszen a legtöbb alkatrészük megvásárolható az üzletben, mivel néhány alkotórésze megegyezik egy bogáréval. De az eltérések miatt sem kell külföldi oldalak alkatrészkínálatából vadászni. Hiszen jórészt felkészültünk, és a különlegesebb javítólemezeket is érdemes már nálunk keresgélni. Néhány ritkábban fellelhető alkatrészt mutatunk be a mai nagy hirdetésben is, mint például a zár-ellendarabokat, vagy újdonságképpen a motorháztető javítóelemét, vagy akár a szélvédők kédergumijait is! Már nem sokáig tart a februári akciónk! Aki még nem futotta át az ajánlatunkat, még egy hétig megteheti! Szülinaposokra is gondotunk! Heti 5leteinket megtekinthetitek a hirdetésünkben!

Hírek belgiumi anyacégünktől
Nyugat-Európában múlóban a hideg időjárás. De a tél lecsapott az USA egyes területeire, valamint Görögországra ...
A világ vezető híreit a pandémia uralja, de a BBT esetében ez nem igaz. A BBT ezen a héten is elhozza azokat a HÍREKET, melyek újdonságokat és visszatérő termékeket mutatnak be… Minden a Volkswagen számára.

A Silver Weld Through kínálatát (Ezüst hegesztés című T1-es karosszéria prospektusunk) a most megérkezett legújabb elemeinkkel, a késői, egyfülkés busz B-oszlopával látjuk el. Mivel az összes SWT (Silver Weld Through) fém alkatrészünket, így ezeket a B oszlopokat is pontosan úgy készítettük el, mint a Volkswagen a napokban. Az alkatrészeket mélyhúzással préseltük, és professzionálisan gyártott hegesztőgépeken állítjuk össze.
És természetesen mindkét oldal megvásárolható, a bal és jobbos is. Cikkszámok: 0890-916 B-oszlop Komplett Bal, egyfülke - 01 / 64-07 / 66 SWT busz, 0890-917 B-oszlop Teljes jobb, egyfülke - 01 / 64-07 / 66 SWT busz

Ezen a héten szeretnénk bemutatni Önnek vadonatúj zsanérjainkat is szeretett buszának csomagtérajtajához.
Ezeket a zsanérokat pontosan az eredetihez hasonlóan gyártja a híres, fordított mérnöki technológiánk. A sokszor kopott, repedt vagy (részben) hiányzó darabokat az időközben kifogyott használt alkatrészekkel pótoltuk,
ezért úgy döntöttünk, hogy új gyártásba fogunk, melyet most elhozunk Önöknek ... :) Az SWT programunk részeként garantáljuk a tökéletes illeszkedést! Ezeket a zsanérokat párban (bal és jobb) értékesítjük.
Cikkszám: 0157-310 Zsanérok hátsó ajtóhoz (pár) - 08/63–07/71 SWT busz

A csomagtérajtó rugóit is árusítjuk ... Néha hiányzik, vagy épp már kopott és sokszor el is fárad, így nem tartja nyitva a csomagtartó ajtaját, úgy, ahogy azt kellene. Cserélje ki azokat a régi fáradt rugókat a legkorszerűbb, vadonatúj rugókra, amelyek végig nyitva tartják a csomagtartót. Mint amikor a busz vadonatúj volt .... Cserélje ezeket a rugókat 1963-tól egészen 1979-ig, minden széles, hátsóajtós buszhoz illeszkednek. Cikkek: 0157-320 Torziós rugók hátsó ajtóhoz (pár) - 08 / 63-07 / 79 SWT busz

Mostanában sok termékkel bővülünk, így biztosak vagyunk benne, hogy megfelelő csavarokat kap a megfelelő alkatrészek felszereléséhez. Legutóbbi kiegészítésünk ez a kis csavar volt, amelynek süllyesztett feje 3,9 x 13 mm.
Ezt a csavart használják az osztott ablakos buszok belső tükrének felszereléséhez (Link: https://www.bbt4vw.com/en/catalogue/2-interior%20/5-headliner-clothing-and-sunvisors%20/inner-rear-view-mirror/rear-view-mirror-stock-style-type-2-07-64/ ITT találja), a busz napellenzőit (Link: www.bbt4vw.com/en/catalogue/2-interior%20/5-headliner-clothing-and-sunvisors%20/sun-visors-and-accessories/sun-visors-white-as-pair-type-2-52-07-67/) és ezzel a legtöbb napellenző klipszet is felszerelhetik (https://www.bbt4vw.com/en/catalogue/?zoekwaarde=sunvisor+clip). A szedán bogarakhoz különböző csavarokat használtak, https://www.bbt4vw.com/en/catalogue/11-fixing-material/screws/parker-screw/screw-countersunk-head-s-s-m4-2x16-din783c/ találhat. A megfelelő csavar csodálatos, és örülünk, hogy rájöttünk a típusára!
8762-3913 Süllyesztett fejű csavar S / S 3,9 × 13 Din783c

Volkswagen hírek a nagyvilágból
Még nagyobb lendületben a Volkswagen elektromos offenzívája: az ID.4 már úton van a világpiacra
A Volkswagen elektromos offenzívája továbbra is lendületben van: az ID.4 1ST már lezajlott előértékesítését követően további ID.4 változatok előrendelése is elkezdődik február közepéig mintegy 30 európai országban, köztük Németországban, illetve az Egyesült Államokban is. Az ügyfeleknek történő kiszállítások márciusban kezdődnek meg az európai, a kínai és az amerikai piacon.
A cikk bővebb verziója az alábbi linken olvasható: https://www.volkswagen.hu/a-volkswagen-elmenye/hirek/2223-meg-nagyobb-lendueletben-a-volkswagen-elektromos-offenzivaja-az-id4-mar-uton-van-a-vilagpiacra

Érdekesség!
Az interneten belebotlottunk ebben a kis filmben, amelyet mindenképpen érdemes megosztani veletek…
A korai Porsche és Otto Maztthé „Fetzenflieger” című kis téli filmje, amellyet hátradőlve élvezhetünk szobánk melegében… ha szeretjük a régi autókat és az extrém sportot!
Link: https://www.youtube.com/watch?v=fJessYxu8CE&feature=emb_logo">https://www.youtube.com/watch?v=fJessYxu8CE&feature=emb_logo

Legyen Olyan A Hétvégétek, Amilyennek Szeretnétek!
Üdvwözlettel: A BugParts Team

2021. 02. 12.

Jó hétvégét mindenkinek!

Sziasztok, Volkswagányok!
A héten a különleges testvérrel foglalkoztunk, a type 181-el. Alkatrészhirdetéseinket, és a pénteki hírlevelünket főként ezen katonai típus alkatrészkínálatához igazítottuk. Bár sokan Kübelwagenként emlegetjük a járművet, valójában a civil életben kontinensfüggő elnevezésekkel látták el, mikor is 1968-ban utcai szerepkörbe került a gyár tervei alapján.
Eredetileg a német hadsereg számára készült. De nem feltétlen váltotta be a hozzá fűzött reményeket. Az alap feladatát kiválóan teljesítette. Alapjáraton együtt haladt a gyalogosan haladó katonai erőkkel. Az akkor még számos hibával küzdő típus terveit nem dobták a kukába, a később újraépülő német VW autógyárban újra gyártósorra került a jármű, és 1968-ban megkezdte a civil pályafutását is, elsőre Nyugat-Németországban. Csakhogy az elnevezéseket se hagyjam ki: Type 181 Kurierwagen néven voltak megvásárolhatók az első példányok Nyugat-Németországban, aztán a Trekker (RHD Type 182) nevet kapta az Egyesült Királyságban, Thing lett az Egyesült Államokban (1973–74), Safari lett Mexikóban és Dél-Amerikában, valamint a Pescaccia Olaszországban. A polgári értékesítés az 1980-as modellév után véget ért.

Szélesedő alkatrészkínálat type 181-hez!
Kicsit másképp néz ki, mint egy bogár, de pont ettől érdekes a kinézete is! És bizony fut belőle az országban néhány példány is! Akár az üzletünkben is megtekinthető egy remek darab ebből a csudajárgányból. Éppen ezért - a kereslet szüli a kínálatot - ideje volt lépnünk az alkatrész-téren is! Büszkén mondhatom, hogy a type 181 alkatrészei is szépen lassan megvásárolhatóak az üzletünkben. A heti nagy alkatrészmustránkban ezekből mutatunk be pár érdekesebb darabot. A csomagtér gumit, melynek különleges a profilja, de ide sorolnám még a hasonló motorháztető gumit is, valamint az ajtótömítést, a kipufogó részeit, továbbá olyan ritkaságot is, mint a szélvédő ablakrögzítő alkatrészeit is. Valentinnapra kiváló ajándék5leteket biztosítunk! Ne felejtsd el a párodat meglepni! A legegyszerűbb kulcstartótól kezdve a bögrén át a nagyobb volkswagenes kempingszékig bármi megvásárolható, és kiváló
meglepetés lehet belőle! A legtöbb ajándéktárgyunk eredeti Volkswagen gyártmány, melyet holografikus matricával eredetiségjelöltek is!

Hírek belgiumi anyacégünktől
Karácsony már rég elmúlt, és már február közepe van. De repül az idő. Gyorsabban telik, mint amennyire be tudjuk hozni a lemaradásainkat. Minden hét új akadályokat hoz, hó, Brexit, közlekedési válság, Covid, termelési problémák, fagyos időjárás. De kihívások nélkül nem növekedünk, próbák és hibák nélkül nem haladunk. Itt a BBT-n nem szeretünk sunnyogni, megvívjuk a megnyerhető csatákat, előreléphetünk és folytatjuk azokat a dolgokat, amelyekkel a legjobban járunk. Ez a hét őrületes volt, az utólagos megrendelések botladoznak, így néhány terméket visszahívtunk a webshopból. De rengeteg új termék is érkezett, és mint mindig, tovább dolgozunk a kínálatunk bővítésén és a minőség javításán. Ezért nagyon örülünk, hogy a hírlevélen keresztül sok termékinformációt oszthatunk meg.

Na de lássuk a heti újdonságainkat:
Minden európai „ülésbarátunk” számára ... elég nehéz volt meggyőzni azokat a gyártókat, akik elsősorban az amerikai piacra koncentrálnak, hogy gyártsák le ezt az ülésbetétet az exkluzív európai ülésmodellhez. Az USA speciális bogarai számára, az 1973-1976-os modellévekhez érkeztek betétek, mindegyik integrált fejtámlával. A BBT # 3505 üléspárnánk méretre készült. Csak az európai speciális egyedi típusú bogarak választhatták az üléseket integrált fejtámlákkal. A legtöbbet alacsony háttal, fejtámla nélkül szállították. Ezeknek az Euro spec, alacsony hátsótámlás üléseknek speciális háttámlára van szükségük, amelyet most és itt kínálunk a hírlevelünkbe, újdonságképpen.
Cikkszám: 3505-050 Ülésbetét első háttámla - bogár 08/72–07/76 Euro

A forgatható első ablaküveg (pillangóablak), valamint az ablaküveg váza közötti gumi (például: BBT 0342-050 és / vagy 0342-100 közötti gumi) gyártójával elkészítettünk egy ugyanolyan típusú gumit a szellőző szárnyakhoz. Ez a gumi megkönnyíti a pillangóablak üvegének felszerelését a szellőző keretébe. Nincs több vágás és más cirkusz, amellyel megpróbáljuk méretreigazítani ezt a gumit. Itt a jól formázott, megfelelő profilú gumit kínáljuk a megfelelő profilban, hogy a pillangóablak üvegét a megfelelő módon rögzítsük. Tökéletes illeszkedés, könnyű összeszerelés. 
Cikkszám: 7525-200 Üveg tömítése a vázkerethez - 08/67-07/79 busz, kiváló minőségű

Mivel a Hagus Germany cég már több mint egy éve nem szállítja a convex tükröket a T25-ös és T3-as buszhoz, most találtunk egy alternatív szállítót. A feladatunkat szem előtt tartva megtaláltuk ezeket a tükröket, és polcról kínáljuk őket (ECO) gazdaságos változatként. A tükrök nem is rosszak! A minősége megfelel az elképzelésünknek. A nagy különbség az, hogy a kiváló Hagus tükör domború üveggel érkezik, ez ellenében az „eco” változat lapos üveggel van ellátva. A síküveg előállításának módja olcsóbb, ezért az „eco” olcsóbb név ... :) Úgy gondoljuk, hogy jobb, ha egy lapos üveges visszapillantó van, mint ha hiányozna a tükör ... :)
Cikkszám: 0474-305 Tükör - 05 / 79-07 / 92 busz balra, 0474-315 Tükör – Bus 05/79-07/92 jobb

Ezt a belső zárszerkezetet adjuk a brazil busz teherajtókhoz. Ez megfelel a T1 generációs buszok típusaihoz is.
Ez a zár a hátsó rakományajtón, amelyet belülről bezárhatunk.
Cikkszám: 0436-505 Rakomány ajtózár mechanizmus jobb hátsó - Busz -03/55, Bus Brasil -76

Volkswagen hírek a nagyvilágból
Megkezdődött az ID.3 sorozatgyártása: A drezdai Transparent Factory a Volkswagen ID. otthona lesz
A drezdai Transparent Factory pénteken megkezdte a teljesen elektromos ID.3 sorozatgyártását. Ez az ID.3 második gyártási helye, és már a negyedik helyszín a világon, amely a Modular Electric Drive Toolkit (MEB) alapján gyártott Volkswagen-modelleket gyártja. Ugyanakkor, a Volkswagen új fejezetet nyit a szászországi fővárosban: az elkövetkező években a korábbi „Center of Future Mobility” folyamatosan átalakul „Home of the ID.” -vá. A központi cél: a Volkswagen németországi világítótornyaként, az ügyfeleknek, a látogatóknak és a vendégeknek az ID. család holisztikus élményét kínálva - a kezdeti tanácsadástól és tesztvezetéstől kezdve a gyárlátogatásokon, az ID.3 együtt történő építésén, és a modern eseményformátumokon át, az elektromos járművek átadásáig kíván működni. A stratégiai átrendeződés további fókuszában egy olyan kutatási és innovációs telephely fejlesztése áll, amely kísérleti jellegű innovatív projekteket hajt végre későbbi felhasználásra a Volkswagen nagy kapacitású telephelyein.
A cikk folytatását a https://www.volkswagen.hu/a-volkswagen-elmenye/hirek/2213-megkezdodoett-az-id3-sorozatgyartasa-a-drezdai-transparent-factory-a-volkswagen-id-otthona-lesz linken olvashatod.

Legyen Olyan A Hétvégétek, Amilyennek Szeretnétek!
Üdvwözlettel: A BugParts Team

2021. 02. 05.

Jó hétvégét mindenkinek!

Sziasztok, Volkswagányok!
Hogy mennyire fontos nekünk az, hogy jó termékek kerüljenek a felhasználókhoz? Megjártuk a hadak útját mi is! Nem volt még olyan áruház, kereskedő, aki ne futott volna bele egy-egy „pénteken” készült termékbe. Üzletpolitikánkban meghatároztuk, milyen minőségűek azok az alkatrészek, melyek már nem kerülhetnek az üzletünk polcaira. Bizonyos forgalmazók hétről-hétre újabb és újabb jóárasított termékekkel kecsegtetnek minket. De ezek biztos, hogy jók? Rendre szűrjük, és szűrnünk is kell az ilyen ajánlatokat. Főként azért is, mert nem szeretnénk bosszúságot okozni másoknak. De a legjobb partnerséget ebben a kérdésben mégis a belgiumi anyacégünk nyújtja. Időt és energiát nem kímélve fejleszti és teszteli termékeit, melyeket aztán a boltunkban megvásárolhattok. Ez volt az egyik ok, amiért a belgiumi BBT-t választottuk. Nem minden akciós terméknek dőlünk be, és nem feltétlen van értelme valamiért néhány ezer forinttal kevesebbet fizetni máshol!!!

Változások a nyári rendezvényünk helyszíne kapcsán!
Sokan már szembesültek vele a facebook oldalunkon, hogy nyári találkozónk helyszínét egy újabb és jobb helyszínre cseréljük. Több szempontból is megvizsgáltuk a lehetőségeket, és reményeink szerint a lehetséges új helyszín minden tekintetben nagyobb mozgásteret engedélyez a kikapcsolódni vágyók számára! Nekünk mi sem fontosabb, mint hogy mindenki minél szabadabban, jól érezze magát, és minél több kikapcsolódási lehetőség közül  választhasson. Az új helyszínnel kapcsolatban később részletesebben beszámolunk. A szállásokkal kapcsolatban az elérhetőségeinken lehet informálódni. Immár korlátlan szobahelyek állnak rendelkezésre, melyre várjuk az előregisztrációt! (A szobák 2 személyesek.)  Sátorhelyek csak nagyon korlátozott mennyiségben érhetőek el!
De mindent, amit tudunk, megteszünk a rendezvény sikeréért.


Egy jó lökhárítót?!
Nem csak szép, fényes, de jellegzetes kinézetet kölcsönöz a bogárhátúnk számára a lökhárító! De miből választhatunk az autónk számára? A készlet alapján sokkal jobb helyzetben vannak a mai Volkswagen tulajdonosok, mint mondjuk 10 évvel ezelőtt. És mindjárt el is áruljuk, hogy miért. Nos, a lökhárítóknál több féle minőségből választhatunk. És a korábbi korosztályok lökösei is felszerelhetőek az újabb típusokra. Ezekhez módosított konzolokat is árulunk! De vizsgáljuk csak meg a különbséget! Az olcsóbb típusok – ha télen is használjuk
a járműveket – bizony több törődést igényelnek, mint drágább testvérük. Ami a törődést illeti... évek óta dolgozom azon, hogy a króm felületeket megvédjem. Számomra eddig a legtökéletesebb megoldást a krómpucolás utáni viaszolás jelenti. De persze így is időről-időre ezt a karbantartási folyamatot ismételgetnem kell, hogy megvédjem a felületet az időtől. De a fém hátoldalát sem szabad elfelejteni. Hiába óvjuk a lökhárítót, ha közben hátulról elhanyagoljuk a fém felületet. De ne kanyarodjunk messzire az eredeti témánktól. Az autót legtöbben a tavaszi, nyári időszakban látják. Így lassan érdemes elgondolkodni egy szép új lökhárítón, ha szeretnénk az autó külsején javítani! Szinte minden korosztály számára tartunk lökösöket. És ismét kapható a natúr lökhárító is, melyet színre, vagy az olcsóbbított bogarak matt feketéjére is fújhatunk! A felszereléshez szükséges alkatrészek a konzolon túl szintén megtalálhatóak a boltban! A felszerelő króm csavar, a konzolgumi, és kiegészítéséppen lökhárítóbabák is kaphatóak! És persze nincs péntek az akciós alkatrészek ajánlata nélkül! De nem hagynánk ki az ajándéktárgy-ajánlónkat sem!

Hírek belgiumi anyacégünktől
Micsoda szélsőséges időjárás ... Nyugat-Európa teljesen elázott, a vizes élőhelyek ismét életre keltek, a folyók és patakok újra megteltek, vagy megduzzadtak. Remélhetőleg spórolhatunk vele és elég lesz a nyárra.
De talán megölhetjük a Covid vírust vízzel, képzeljük el, hagyjuk, hogy halálra esse az eső ... :)
Covidról szólva: értékeli, hogy mennyire alkalmazkodtunk a vírushoz, hogy együtt éljünk vele, egymás mellett? Kevesebb mint egy év alatt megváltoztattuk teljes életmódunkat és alkalmazkodtunk egy vírushoz, amely tiszta tudományos és fantasztikus volt, akár 12 hónappal ezelőtt is. Horror, de igazi… Hála Istennek a BBT hosszabb ideje már talpon van, a jövő héten a 34. születésnapunkat ünnepeljük. Minden eddiginél erősebbek vagyunk. Mint minden pénteken, közzé tesszük a legújabb termékfrissítésünket, híreinket és információinkat.

Heti újdonságaink
A buszok jobb oldali B oszlopa egy bal oldali teherajtóval ellátott buszhoz (vagy kombihoz) való.
A komplett B oszlopok javítóelemei igazán elengedhetetlenek voltak az Ezüsthegesztés sorozatunkban, mivel soha nem gondoltuk volna, hogy ennyi különbség van… Sok kutatási, fejlesztési és gyártási eredményt adtunk a B-oszlop alkatrészeinkhez. Ezzel az utolsó kiegészítéssel rendkívül büszkék vagyunk arra, hogy 10 különböző B oszlopot tudjunk rendelni a megosztott ablakos buszunkhoz!
Cikkszám: 0890-910 B-oszlop, teljes jobb oldal, - Busz 01/64–07/67


Büszkék vagyunk arra, hogy bemutathatjuk legújabb kiegészítőinket a fékalaplapok sorozatában.
Legfrissebb ajánlatunk, egyenesen a gyártósorról. Mint minden saját gyártású fékalaplaplemez, mely Németországban készüln. Bemutathatjuk a Bogár (1957–64) és a Karmann Ghia hátsó fékalaplapját?
Ez azt jelenti, hogy a fékalaplap-lemezcsaládunk elkészült a leggyakoribb modellévekre. A következő fékalaplap vonal a type 3 hátsó hátlapja lesz. Ez most fejlesztés alatt áll. Tökéletes 3-as típusú autókhoz, és válasz minden busz átalakítására is.
Cikkszám: 1293-400 Fékalaplap, bal hátsó - Beetle / KG 10/57–07/64 BBT, 1294-400 Fékalaplap, jobb hátsó - Beetle / KG 10/57–07/64 BBT

Megkaptuk a habszivacs első tömítését is az 1302/03 Super Beetle benzintartálya alá.
Ez a tömítés csörgésgátló, amely a benzintartály és az autó karosszériája között van. Ez azt is biztosítja, hogy az első csomagtér ne ázzon be. Az 1302-03 Super bogár benzintartályok méretei eltérnek a 12/1300 modellektől, ezért saját megfelelő zörgésgátló tömítésre van szükség.
Cikkszám: 0492-160 Tömítés a benzintartály és kaszni közé - Super Beetle, 1302/1303

Legnépszerűbb termékeink közül ezt a horganyzott kivitelű gyújtáselosztó leszorító bilincset adjuk a motoralkatrész kínálatunkhoz. A nagy különbség a már régóta forgalmazott BBT # 2003 kapcsokkal az, hogy ez az új elosztó bilincset ezüst színű horgannyal látták el, pontosan úgy, ahogy a Classic Volkswagen újként távozott a gyári futószalagtól.
2003-100 horganyzott gyújtáselosztó leszorító bilincs


Volkswagen hírek a nagyvilágból
EURO 2020: átvette az első Volkswageneket az UEFA
A koronavírus miatt 2020 helyett 2021 lesz a labdarúgó Európa-bajnokság éve. A szervezés javában zajlik, a Volkswagen, amely a rangos sportesemény hivatalos szállítója, Koppenhágában átadta használatra az első járműveket az UEFA helyi irodájának. A világ egyik legfontosabb futballünnepének előkészítése hosszú hónapok óta zajlik az UEFA EURO 2020 tizenkét helyszínén. Az Európa-bajnokság hivatalos mobilitási partnereként a Volkswagen elsőként a dán fővárosban bocsátotta a helyi szervezőbizottság rendelkezésére a mindennapi munkához elengedhetetlen autókat. Hamarosan - legyen szó Münchenről, Rómáról vagy Koppenhágáról - az UEFA munkatársai két Volkswagen Tiguan és egy Volkswagen Caravelle segítségével végzik a munkájukat. A járművek mindkét oldalát a verseny hivatalos logója díszíti, a Volkswagen logót pedig az "Official Mobility Partner"
(Hivatalos Mobilitási Partner) felirat egészíti ki.
A cikk folytatása a https://www.volkswagen.hu/a-volkswagen-elmenye/hirek/2212-euro-2020-atvette-az-elso-volkswageneket-az-uefa linken olvasható.

Érdekesség!
Kedvet csinálunk egy kis buszfelújításhoz! Már jól halad a restauráció kedvenc T1-es buszfelújító sorozatunkban,
melynek most megnézhetitek a 28. részét!
https://www.youtube.com/watch?v=coyel_A_QQk

Legyen Olyan A Hétvégétek, Amilyennek Szeretnétek!
Üdvwözlettel: A BugParts Team

Az oldal működéséhez sütik használata szükséges. Amennyiben hozzájárul a sütik használatához, kattintson a gombra: