Belépés meglévő ügyfeleinknek

Elfelejtette jelszavát?

Új ügyfél regisztráció

A regisztráció befejezésével Ön kijelenti, hogy elfogadja Általános Szerződési Feltételeinket.
A terméket hozzáadtuk a kosár tartalmához.

Aktuális információk

belépés / regisztráció     Az Ön kosara üres Kosár megtekintése
Bogár alkatrészek

Bogár

VW Busz -67 alkatrészek

VW Busz -67

VW Busz 68- alkatrészek

VW Busz 68-

T25 / T3 alkatrészek

T25 / T3

Karmann alkatrészek

Karmann

Type3 alkatrészek

Type3

Type4 alkatrészek

Type4

Type181 alkatrészek

Type181

Vízhűtéses alkatrészek

Vízhűtéses

Aktuális híreink

2020. 03. 27.

Heti Aktuális hírlevelünk!

Sziasztok, Volkswagányok!
A héten is izgalmas dolgokkal jelentkezünk, és ez kiválóan alkalmas az otthon töltött idő minőségének javítására!
Mindenkit arra buzdítunk - a ma reggeli hírek alapján ajánlott is lesz -, hogy maradjon a lakhelyén!
Az otthoni munkavégzés mellett megnövekedett szabadidőnkben juthat idő a nagyobb restaurálásra, szerviztevékenységek elvégzésére, autószépítésre is. Ezen felül lassan közeleg a Húsvét is! A felkészülés időszakában minden évben igyekszünk Benneteket megörvendeztetni egy kis játékkal is. Ez most is így lesz! Hétfőtől egy könnyen megfejthető rejtvénnyel fogunk kedveskedni a számotokra. Bárki részt vehet ebben a játékban, természetesen a jó megfejtéseket e-mailen, vagy messenger üzenetben várjuk majd.
Továbbra is a fronton vagyunk, online és telefonon bárki elér minket. Így, ha valaki megakad a szerelésben, esetleg alkatrészre lenne szüksége, az a www.bugparts.hu böngészésén túl bátran hívjon és szóban - de a legjobb, ha küldött kép alapján - segítséget fogunk nyújtani!

Giga bemutatót tartunk
Az előző héten egy nagyon érdekes témakörbe vágtuk a fejszénket, melyben az utastér üléseinek a felújításához kívánunk segítséget nyújtani! Ehhez már a múlt héten bemutattuk azokat a műanyag alkatrészeket, melyek a mozgatókarokhoz, takaróburkoláshoz kellenek. Ezeket az alkatrészeket a múlt pénteken közzétett féloldalban összeválogattuk és megmutattuk. De! Ezen felül további alkotórészekre is szükség van ezeknek az üléseknek a felújításához. A kárpit és az ülésváz között bizony van még a kényelemért, és formai kialakításért felelős betét is! Ezek nagytöbbsége környezetbarát kókuszrostból készül. A heti nagy alkatrészmustránkba összeszedtük ezeknek a betéteknek a bogarakhoz és buszokhoz megvásárolható fajtáit! De nem csak ezzel szeretnénk a munkátokat segíteni. Súlyosabb elektromos gond esetén megmentheti az autót a nagyobb kártól a biztosíték. A biztosítékok beépítésének és helyének kortól, évjárattól függően számtal tartódoboza, vagy tartóhelye lett kialakítva.
Itt is, mint az üléseknél, igyekeztünk összeszedni a legkelendőbb darabokat.
Ne feledjétek, ebben a hónapban is vannak akciós alkatrészválogatásaink, és ezekből néhány példát szintén bemutatunk nektek!

Továbbra is online!
A hétvégén üzletünk továbbra is zárva tart, és ez visszavonásig érvényes! De weboldalunk szinte mindenben helyettesíteni tud minket! Már nemcsak az autóalkatrészek között lehet válogatni, hanem ajándéktárgyakat is választhatunk. Ugye, hogy jobb, ha nem is kell kimozdulni? Két kattintás, és még ajándékot is beszerezhetünk egy-egy alkalomra! Ha mégis segítségre lenne szüksége valakinek, akkor további online csatornákon is elérhet bennünket.
Pl.: facebookon, messengerben, e-mailen.

Egy kis segítség a nálunk kapható biztosítéktáblákhoz
Nem is kell sokat keresgélnie annak, aki szeretné megnézni, hogy melyik biztosítéktáblára van szüksége, vagy hogy kell bekötni pontosan. Segítünk most ebben is. Az alábbi linken különféle autófajták és évjáratok villamos bekötését lehet megnézni vagy letölteni. Az ajánlott weboldalon az összes felsorolt termékünk megtalálható: thesamba.com/vw/archives/info/wiringt2.php
Példaképpen egy 55-ös T1-es busz rendszerét linkeljük be: thesamba.com/vw/archives/info/wiring/10_51bus_fuses.jpg

A belgiumi bogárműhelyek sem álltak le
Anyacégünknél is tisztában vannak vele, hogy ez egy rendkívüli helyzet. Rengetegen maradtak a lakhelyükön és
a legjobb dolog, amit ilyenkor tehetünk, hogy lekötjük magunkat az otthoni munkánkkal vagy hobbinkkal.
Ők folyamatosan segítenek ezekben a hetekben is, hogy ne álljanak le azok a felújítási projektek,
melyekkel a tulajdonosok vagy javítóműhelyek haladni szeretnének. Ezért minden héten alkatrészújdonságokkal jelentkeznek, vagy információkkal tájékoztatják saját rajongóikat. Az ezen a héten kimenő hírekben az ajtópanelklipsz volt az egyik fő elem! Azon felül, hogy ezeket a termékeket is frissítették, hogy minőségileg egy sokkal jobb alkatrész kerüljön az autókba, bemutatták a termékpalettát, melyből választhatunk. A cég által felsorolt termékcikkek a mi webshopunkban is megtalálhatók és megtekinthetők:
0409 ajtópanelklipsz első és hátsó
0409-100 ajtópanelklipsz – bogár -07/58
0409-5 ajtópanelklipsz – busz -07/67
0409-550 ajtópanelklipsz első és hátsó – Busz 07/67-07/79
0409-650 ajtópanelklipsz első és hátsó – Busz 05/79-08/92
0409-651 ajtópanelklipsz első és hátsó – Busz 05/79-08/92
0409-655 ajtópanelklipsz fekete – Busz 05/79-8/92 – Multivan / Westfalia
0409-657 ajtópanelklipsz szürke – Busz 05/79-8/92 – Multivan / Westfalia
0409-658 ajtópanelklipsz barna – Busz 05/79-8/92 – Multivan / Westfalia
0405-550 Gumitömítés az ajtókárpit panelhez és a díszléc patenthez – Bus 08/67-07/79
Természetesen a legtöbb panel is kapható
Például:
0551 első ajtókárpit – bogár 08/66– fekete
0552-000 Első ajtókárpitpanel-szett, szürke plastic, párban!! (pair) – Busz -07/67 / szürke
0552-900 Első ajtókárpit szett T25, fekete, párban – Busz 05/79-08/92 (2pcs)
Bemutatunk további két taposólemezt buszhoz
0891-760 Fél fenéklemez, bal 68–79
0891-770 Fél fenéklemez, jobb 68–79
Ezek a lemezek kizárólag a BBT Belgium és BBT hungary számára készülnek.
Szinte már teljesen tökéletes és megegyező az eredetivel a kialakítása és a formája is!

Az elektromos korszakba lép a Volkswagen Személyautók márka
A Volkswagen Személyautók márka megerősödve lép átalakulása következő szakaszába. A visszaesés jellemezte teljes piacon a Volkswagen Csoport központi márkája 6,3 millió darabos volumennel minden eddiginél több gépkocsit szállított ki. A Volkswagen minden jelentős piacán növelni tudta piaci részesedését. Fő hajtóerőként  a márka modelloffenzívája szolgált, mégpedig a T-Cross, a T-Roc és az Atlas sorozatok révén elsősorban a jelentős nyereségarány jellemezte SUV-szegmensben. Több mint 700 ezer eladott példányával világszerte ismét a Tiguan bizonyult a márka "bestsellerének", amely a Golfhoz hasonlóan a világ tíz legkeresettebb autója közé számított.
A cikk folytatását a volkswagen.hu/hírek oldalon találjátok.

Legyen Olyan A Hétvégétek, Amilyennek Szeretnétek!
Üdvwözlettel: A BugParts Team

2020. 03. 20.

Heti Aktuális hírlevelünk!

Sziasztok, Volkswagányok!
Mivel mással is kezdhetném, mint hogy mindenkinek megváltozott az életvitele, a helyzete. Eddigiekkel ellentétben a járványhelyzet miatt, már nem tudunk benneteket vendégül látni üzletünkben. Így megváltozott a segítségnyújtásunk lehetősége is. A továbbiakban kérdéssel, vagy technikai támogatással kapcsolatban telefonon, e-mailben tudunk hozzájárulni a felújítási, vagy javítási munkálataitokhoz. Ha e-mailt küldtök (és ez a legjobb), melyben alkatrészről kérdeztek, sokat segít számunkra, ha lefotózzátok a kérdéses autóalkatrészt, és csatoljátok az üzenetbe vagy levélbe. Fontos számunkra az is, hogy az autó pontos évjáratát tudjuk egy-egy vásárlás esetén.
Az autóalkatrészek nagytöbbségén, ha eredeti van eleve egy gyári kódszám. Ez is fontos információ a termékbeazonosításhoz. Ha valaki nem biztos a dolgába gyorssegítségképpen a webshopunkban lévő képekről próbáljon tájékozódni és a cikkszám alapján meg tudjuk beszélni mire lesz szükség a szerviz vagy javítás lefolytatásához. Senki ne essen kétségbe, mert nem marad alkatrész nélkül. A webshopban megrendelt termékeket a posta továbbra is házhozszállítja és ezt igyekszünk annyival segíteni, hogy támogatjuk a kiszállítási költségeket. 20.000 Ft vásárlási értékig átvállaljuk a postázási díj értékének egy részét, az érték határ felett pedig ingyenesen szállítják házhoz a rendelt csomagot!

Hétvégén nyitva vagyunk??????
Érkezett már nem egyszer ilyen kérdés felénk! Merre van az üzlet és nyitva leszünk szombaton? Sajnos most nem leszünk nyitva a hétvégén és szerintünk egy darabig nem is lesz rá lehetőség (mindenki saját érdekében), hogy hétvégén nyitva legyünk! De a webshop 0-24-ben működik, melyből ugyanúgy tud mindenki vásárolni, és otthon
kényelmesen megérkezik a szükséges és garantáltan vírusmentes termék!

Azért nálunk nem áll meg minden!
Természetesen a heti hírekkel nem állunk meg! Amíg a lehetőségeink engedik, folytatjuk a világban fellelhető Volkswagen hírek eljuttatását, valamint termék- és alkatrészbemutatót készítünk! A héten sincs ez másképp! A heti témánk az utastérben elhelyezkedő, ülésekhez tartozó kiegészítőelemek! Többféle ülés tartozott a Volkswagenek széles választékához. Ezért a felszerelésük is többféle takaróelemmel, betétekkel, ütközőkkel, mozgatógombokkal, vagy épp csúszóelemekkel történt. Még a rögzítésük is különböző lehet!
Itt az idő díszíteni és javítgatni az autó külső, és belső részeit. Ezt még karanténban is lehet!
Ezért ajánlom figyelmetekbe autóékszereinket, az akciós alkatrészeket, az elektromos kiegészítőket is.

Nos, azt hiszem, ilyen egy igazi volkswagenes iroda
Láttunk már példákat arra, hogy egy-egy menthetetlen autóból, vagy épp az új, utángyártott alkatrészekből irodai, vagy otthoni bútorokat állítanak elő. A mi üzletünkben is van egy hatalmas fotel, mely a bogár hátsó részéből készült. Most itt egy komplett háromdarabos szett, mely irodaasztalként szolgál.
Az írófelületet üveglapok adják, az asztal szerkezete pedig egy 1200/1300-as bogár orr-részéből készült.
Íme a fotók: blog.bbt4vw.com/2020/03/14/need-inspiration-for-your-office/

A fejlesztések és a nagyjavítások mindig kifizetődnek!
Szeretnék a címhez ragaszkodni, és ez alapján T25-ös és T3-as buszosok számára újdonságokat ajánlani, melyek hamarosan Belgiumból érkeznek! A következő alkatrészekkel fog bővülni termékkínálatunk:
A kocka igáslovak számára új szellőzőmotor érkezik! Szerintem ideje kicserélni a régi koszos, poros, pollennel szennyezett befújómotorokat! Ki tudja, némelyikben talán még a Csernobilból származó urán nyomai is fellelhetők :) persze ez utóbbit csak viccből írtam. Az új motor 12 voltos és a 0663-150-es cikkszámon lesz elérhető. A következő típusokhoz jó: 05/79–07/92 busz. A következő alkatrészünk egy klipsz, mely a tengelykapcsolóhoz való! Ez a kar összeköti a tengelykapcsoló-pedál rúdját a busz tengelykapcsoló-karjával. A klipszet 0905-200-as cikkszámon fogjuk értékesíteni. Van még egy érdekes újdonságunk buszokhoz. Ez a kis alkatrész segít megakadályozni, hogy az ajtó kicsapódjon, túlnyíljon és kárt tegyen a karosszériában. Az ajtóhatároló lemezkét az alábbi cikkszámon és korosztálynak ajánljuk: 0438-640, busz 12/63–07/67.

A Volkswagen a koronavírus-válság miatt
csütörtökön felfüggesztette a termelést

A Volkswagen Személyautók márka fokozatosan leállítja gyártói tevékenységét európai gyáraiban.
Ez a Volkswagen Group Components gyárait is érinti. Ez a márka válasza a kereslet gyors csökkenésére a gépjárműpiacon. A beszállítók ellátási láncaival kapcsolatos kockázatok szintén növekednek. Ennek oka a koronavírus-fertőzés jelentősen felgyorsult mértéke és az ebből következő, a hatóságok által megtett intézkedések. Ezért a gyárak kezdetben várhatóan két hétig bezárnak. Az érintett német üzemekben az intézkedéseket csütörtökön a délutáni műszak végétől kell alkalmazni.
(Forrás: Volkswagen.hu/hírek)

Legyen Olyan A Hétvégétek, Amilyennek Szeretnétek!
Üdvwözlettel: A BugParts Team

2020. 03. 12.

Heti Aktuális hírlevelünk!

Sziasztok, Volkswagányok!


Szót kell ejtenünk a kötelezettségekről, mindannyiunk érdekében. Mindenki a koronavírussal van elfoglalva, és már a csapból is ez folyik, de a következő az állásfoglalásunk megrendelőink és partnereink védelmének érdekében: A Bug Parts Kft. minden lehető eszközzel azon van, hogy minden óvintézkedést megtegyen a vírus terjedésének meggátolásában. Az üzlethelyiségben mindenki számára a belépés után kézmosási lehetőséget biztosítunk.
Kollégáink nem használnak tömegközlekedési eszközt, valamint az elmúlt időszakban nem jártak külföldön, továbbá kerülik azokat a helyeket, ahol tömeg vagy zsúfoltság keletkezhet. Az árunkat kizárólag magyar sofőr hozza és kézbesíti. Így külföldi személlyel huzamosabban nem találkozunk, a kézbesítésnél sem kell, csak a Posta alkalmazottjával érintkezni.


Talán keveset foglalkoztunk vele, de 70 éves lett a T1-es busz. Az egyszerű cipősdobozból kifejlesztett járművet tulajdonképpen a világháború után hirtelen felmerülő igények hívták életre! Szükség volt egy kisebb méretű, de nagy befogadóképességgel bíró népautóra is, melybe nagyobb mennyiségű árut vagy épp több személyt lehetett elszállítani. Boldog születésnapot kívánunk a sokak által használt daraboknak!

Heti témánkat tekintve a kormányon lévő kürtgombbal és kapcsolójával, valamint a hozzá tartozó csavarkészlettel és kerettel foglalkozunk. Ezen kívül a szívócsonk és a karburátor összeszereléséhez szükséges további alkatrészek tekinthetők meg. Segítségképpen egy egyszerűbb bontott ábrát is megnézhettek.
De érdemes az akciós alkatrészek között is szétnézni!

Gratulálunk a szerencsés nyertesnek!
Mint azt tudjátok, a Téli Börze vásárlói között kisorsoltunk egy általunk felajánlott, vászon-nyomtatott képet. 
A mai sorsolásunk eredménye és egyben szerencsés nyertese: Almási Béla.
Gratulálunk a "Mona Lisa mosolya" volkswagenes stílusú képhez!


Hétvégén nyitva vagyunk!
A szombati nap folyamán, 2020. 03. 14-én szeretettel várunk mindenkit! Ha valaki szeretne egy alkatrészt megnézni, vagy ajándéktárgyat választani születésnapra, akkor mindenképpen érdemes hozzánk betérni. Ezen felül a weboldalunk 0-24 órában üzemel, és a hétvégén leadott rendeléseket hétfőn postára adjuk!


2020-as magyar rendezvények: 
Indulás előtt érdemes informálódni a rendezvény megtartásáról!
03. 14. (Szombat, 9:00.) TaVWasz Köszöntő Volkswagen Konszern Találkozó, Veszprém
04. 18. Tawaszi Rally-Bp
05. 01-3. II.Csisztapusztai Baráti busz és bogártalálkozó
05. 09. Tavaszi Rajzás-Mogyoród Rajzás előtt nyílt nap a Bug Partsnál, konvoj az autósmoziba az üzlettől!
06. 06-07. A Bogaras Bagázs saját rendezvénye, Magyarkerten
06. 12 Hidasnémeti, bogártalalkozó
06. 12-14. Nyári Rajzás - Balatonalmádi Yacht Kemping
06. 13. VII. Vw Infection - Volkswagen Konszern Találkozó, Kőszeg
06. 20. Dunakanyar-Börzsöny Oldtimer Túra 2020
06. 26. Pilismaróti weekend
06. 26-28 14. Vas Megyei Bogaras Randi Borgátafürdő · Borgáta (Vas megye)
07. 02-04. Jászapáti, Győri Zsolt szervezésében
07. 03-05. Balatoni Tuning hétvége a t3-tuning.hu szervezésében
08. 06-09. Dévaványa Termálfürdő
09. 05- Őszi Rajzás-Pécel
09. 11. Őszi T3-tuning találkozó
11. 28. Őszi Börze-Bp


Touareg R – A Volkswagen R plug-in hibrid modellje a maximális dinamikus teljesítményt az elektromos hatékonysággal kombinálja
A Volkswagen egy új, prémium kategóriájú modellel bővíti zászlóshajónak számító Touareg modellcsaládját - a Touareg R-rel *. A sokoldalú modell 340 kW-os (462 LE) hibrid hajtása innovatív keveréket kínál a szuper teljesítmény és az elektromos hatékonyság szempontjából. Megfelelően feltöltött akkumulátor esetén az új SUV mindig elektromos E-MODE üzemmódban indul a nulla kibocsátás érdekében. Az akkumulátor kapacitását úgy tervezték meg, hogy a Touareg R fedezze az átlagos napi ingázást tisztán elektromos energiával. Mint minden Touareg modell, az új R változat is alapfelszereltségként állandó összkerékhajtással (4MOTION) kerül forgalmazásra. A 4MOTION és az erőteljes hajtásrendszer (700 Nm nyomaték) azt jelenti, hogy a Touareg R-t maximum 3,5 tonnás
utánfutó vontatására homologizálták. A prémium modell még az E-MODE esetén is képes megbirkózni az utánfutó engedélyezett maximális tömegével. A Touareg, mint a világ első plug-in hibrid SUV-je felszerelhető a vontatmány-asszisztens rendszerrel, a Trailer Assist-tal. És még egy elsőség: a Touareg először lesz elérhető a Travel Assist vontatmány-asszisztens rendszerrel. A prémium modell az első Volkswagen, amely 250 km / h sebességig büszkélkedik támogatott vezetéssel (automatikus hosszirányú és oldalirányú irányítás).

Hogy néz ki szétvágva a gázolajszűrő?
A dízeljárművek egyik jellegzetessége, hogy viszonylag nagy méretű üzemanyagszűrő szükséges hozzájuk!
Az üzletünkben ebből kétféle is kapható, más-más rögzítési, illetve bevezetési ponttal. (Cikkszám: 1697-100 és az akciós testvére 1697-155). Jellegzetességük, hogy egy nagyobb fém henger takarja el a szűrőbetétet. De hogy is nézhet ki belülről egy ilyen alkatrész? A totalcar.hu újságírói előrukkoltak egy kis videóval, melyben megtekinthető a szétvágott fém borítás. A videó itt található: https://www.youtube.com/watch?v=0EDIXUBrFBM.
A képsorokon jól látszik, hogy a filter anyaga jórészt majdnem megegyezik a benzinszűrőével, csak sokkal nagyobb!
Persze ezek sem örökéletűek. Időnként ezeket is le kell cserélni!

És akkor vannak azok az igazi fanatikusok!
A helyszín Finnország. Talán ki sem lehet fejezni, mennyi idő elkészíteni egy régi Volkswagenre hajazó szobrot, vagy esetleg tárgyat. De vannak azok, akik időt és energiát nem kímélve nekiállnak, farigcsálnak, hegesztenek, csiszolnak és vágnak, hogy a végeredményen a kedvencüket vagy valamely részét felhasználva értéket hozzanak létre. Nem volt ez másképp Finnországban sem, ahol egy helyi, fával foglalkozó művész elkészített egy komplett léghűtéses motort! Ha valaki kíváncsi a mester munkájára és a készülés folyamatára, az alábbi videón megtekintheti azt. youtube.com/watch?time_continue=1364&v=KzPt9SHFL4U&feature=emb_logo

T1 buszhoz ritka alkatrészek a BBT-ben
Talán sosem láthattunk még ilyet! Az egyfülkés buszok utasterében, a középső részén lévő fűtésdobozt még sehol nem lehetett megvásárolni! A belgiumi BBT egyik különleges fejlesztése éppen ez a doboz. A készülő termékről szuper képeket itt lehet látni: blog.bbt4vw.com/2020/03/09/new-products-prototypes-finished/
Persze ezen kívül további érdekes belső alkotóelemek is készülnek a BBT belgiumi "laboratóriumában".
Ilyen például az utazókabinban a belső oldal a hátsó sarkokban, vagy a csomagtér alsó lemeze, de akár a segességváltó feletti lemez, mely megtartja a benzintankot is.

Legyen Olyan A Hétvégétek, Amilyennek Szeretnétek!
Üdvwözlettel: A BugParts Team

2020. 03. 06.

Heti Aktuális hírlevelünk!

Sziasztok, Volkswagányok!
Mi sem lehet fontosabb, mint a holnapi Tavaszi Börze nálunk, a Bug Parts Kft.-nél! Szeretettel várunk mindenkit! Programok, finom ételek, szórakozás! Ez mind megtalálható lesz nálunk! Érdemes eljönni, érdemes részt venni az összejövetelen! Mi ezt a napot egy további kedvezménnyel is megtoldjuk. A rendezvény nyitvatartásának ideje alatt 10%-al lehet olcsóbban vásárolni az üzletben. (A mostani kedvezmény az akciós termékekre nem vonatkozik!) 
Szintén megvásárolható a heti akciós csomagunk a tavaszi felújításokhoz. Most a régi, öreg gömbcsuklók helyére tehetünk új darabokat. Ha ezt is csomagban vesszük meg, akkor kedvezményesen juthatunk hozzájuk! 
Heti bontott ábrás rajzunk a kilométeróra és a hozzá tartozó bowden javításához ad segítséget.
Jól láthatóan összeválogattuk, melyik részhez, milyen apróbb elem szükséges, és melyiket lehet megvásárolni akár a webshopunkból!

Fontos jogi szabály a rendezvényünkön! Kérjük mindenki olvassal el!
"A rendezvény során marketing és közösségépítési okokból fotók és videók készülhetnek , melyeket a Bug Parts Kft. nyilvánosságra hozhat a közösségi vagy a weboldalán , részletes tájékoztatás és az adatkezelési tájékoztató az üzletben elérhető. A rendezvényre történő belépéssel elfogadja az abban foglaltakat. "

Téli Börze 2020.03.07. szombat
Budapest X. kerület Gyömrői út. 125. - Bug Parts BBT Hungary Autósbolt
A rendezvény a gyalogos látogatók számára 9:00-kor nyit! Várunk mindenkit szeretettel!
A tervezett program:
03.07.szombat
8:00 Árusok, börzések érkezése, árusító helyek elfoglalása az előzetes egyeztetés és regisztráció alapján.
9:00 Látogatók számára kapunyitás. Vásárlás, eladás, csere-bere, beszélgetés. A helyszínen alkatrész, illetve szerelési tanácsadás, tapasztalt bogarasok részéről, ha erre igény mutatkozik.
12:00 Ebéd az előzetesen regisztráltak részére: babgulyás, forró tea.
15:00 Programzárás a látogatók számára.
16:00 Elpakolás, legkésőbbi távozás a kereskedők számára.
Részvételi feltételek:
Kereskedőknek, árusoknak díjmentes! Ezzel szeretnénk ösztönözni, hogy minél többen részt vegyenek árusok, beleértve hobbistákat, akik saját alkatrészeiket is árusíthatják, csereberélhetik.
Felhívjuk a résztvevők figyelmét, hogy a találkozón kizárólag használt alkatrészt lehet árusítani, garázsvásár jelleggel. Klubtagok, hobbisták, saját tulajdonukat képező (nem eleve továbbértékesítési szándékkal vásárolt) alkatrészeiket a jelenleg érvényes általános szabályok szerint árusíthatják. (Adómentes határérték alatt.)
Regisztráció:
A rendezvényen korlátozott számban van lehetőség fedett helyen árulni, illetve van lehetőség szabadtéren is. VW járművek is árusíthatók, előzetesen egyeztetett számban, az utcai fronton közterületen a KRESZ betartásával tudnak parkolni.
Az előzetes regisztráció, és helyfoglalás minden árusnak KÖTELEZŐ! - REGISZTRÁCIÓ INDUL 2020.02.25.-étől!
Számukra a ki és bepakoláshoz biztosítjuk a lehetőséget 03.07.-án szombaton 8:00 - 8:30-ig és 15:00-15:30-ig. A rendezvény helyszínén elsősorban az eladó VW járművek, illetve a résztvevői VW járművek fognak parkolni. Más gyártmányú járművek parkolása a közterületen, a KRESZ betartásával lehetséges.
Az előzetes regisztráció, LÁTOGATÓK számára AJÁNLOTT, elsősorban az étkezők létszámának meghatározása miatt.
Részvétel díjmentes!
Előzetesen nem regisztrált résztvevőinket kérjük, hogy a helyszínt lehetőség szerint gyalogosan közelítsék meg, a járművük környező utcákban, közterületen történő leparkolását követően.
A rendelkezésre álló parkolóhelyeket elsősorban az árusok, illetve az eladó VW járművek részére fogjuk fenntartani. Felhívjuk részvevőink figyelmét, hogy a rendezvényen két helyen lesz infrás fűtés, némi melegedés céljából. Egyébként kérjük, hogy mindenki alaposan és rétegesen öltözködjön az időjárásnak, évszaknak megfelelően.
Előzetes információ: 06309488841 vagy bogarasok@bogarasok.hu
Egyértelműsítő leírás:
ÁRUSOK - kötelező előzetesen regisztrálni, forró teát és ebédet (egytálétel) biztosítunk - a részvétel díjmentes!
LÁTOGATÓK - csak akkor kell regisztrálni, ha teát, és ebédet (egytálétel) kérsz - a részvétel díjmentes!
Ha bármilyen ezzel kapcsolatos kérdés felmerül, kérjük, jelezd elérhetőségeinken! Elsősorban: bogarasok@bogarasok.hu e-mail címen.
Köszönjük!
Jó készülődést kívánunk!
MBK

2020-as magyar rendezvények:
Aktuális! 03. 07. Téli börze-Bp
03. 14. (Szombat, 9:00.) TaVWasz Köszöntő Volkswagen Konszern Találkozó, Veszprém
04. 18. Tawaszi Rally-Bp
05. 01-3. II.Csisztapusztai Baráti busz és bogártalálkozó
05. 09. Tavaszi Rajzás-Mogyoród Rajzás előtt nyílt nap a Bug Partsnál, konvoj az autósmoziba az üzlettől!
06. 06-07. A Bogaras Bagázs saját rendezvénye, Magyarkerten
06. 12 Hidasnémeti, bogártalalkozó
06. 12-14. Nyári Rajzás - Balatonalmádi Yacht Kemping
06. 13. VII. Vw Infection - Volkswagen Konszern Találkozó, Kőszeg
06. 20. Dunakanyar-Börzsöny Oldtimer Túra 2020
06. 26. Pilismaróti weekend
06. 26-28 14. Vas Megyei Bogaras Randi Borgátafürdő · Borgáta (Vas megye)
07. 02-04. Jászapáti, Győri Zsolt szervezésében
07. 03-05. Balatoni Tuning hétvége a t3-tuning.hu szervezésében
08. 06-09. Dévaványa Termálfürdő
09. 05- Őszi Rajzás-Pécel
09. 11. Őszi T3-tuning találkozó
11. 28. Őszi Börze-Bp

Újdonságok a belgiumi BBT-től!
T1-es buszhoz oldalablakfészket? Itt a komplett lemezszett oldalablakfészkek javításához! (Bus –07/67-ig.) Cikkszám: jobb és bal oldal: 0890-232, 0890-233. A szembenlévő oldalon (a rakodóajtók közvetlen szomszédságában) a dupla ablak lemeze is kapható: 0890-234, 0890-235. Az elemenkénti két cikkszám a buszok jobb- és balkormányos verziója miatt vannak feltüntetve. Újdonságnak számít a szimplafülkés-buszok komplett hátsósárvédő íve. Az egyik oldal egy teli felület, a másikon ott a tanknyílás is! Cikkszám: 0890-953 és 0890-955 (Busz 08/62–07/66). A BBT-be megérkezett az első B-oszlop szállítmány és 0890-915 B-oszlop jobb – bus 03/55–12/63. D oszlopot is vásárolhatunk a felújításhoz! Ennek a javítóelemnek a száma: 0890-924 –07/67-ig, 0890-925 –07/67-ig. A múlt héten mi foglalkoztunk az üzemanyag-vezetékek meghibásodásával. Öt pontban foglaltuk össze, milyen karbantartásokat kell elvégezni a biztonságos üzemeltetéshez. A belgiumi BBT külön felhívja mindenki figyelmét azon gumicsövek ellenőrzésére, melyek a motortérben a benzint szállítják a karburátorba. Le is írják: megfelelő fényviszonyok közepette a hüvelykujjon meg kell hajlítani az üzemanyagcsövet. Ha repedéseket észlelünk rajta, akkor ne tétlenkedjünk, hanem cseréljük ki!!! Az üzemanyag csövek cikkszáma 0970-től 0973-ig tart. Ehhez már csak két dolgot tudok hozzátenni: ha szétszedjük a vezetékeket, akkor szükség lehet új bilincsekre, cikkszám: 8776-08, és új szűrőre is, cikkszám: 1695 vagy extrább kivitelben cikkszám: 1693.
Kérd üzletünkben új karosszériaelem termékkatalógusunkat T1-es buszhoz!


Volkswagen hírek
A Genfi Autószalon ide, de inkább már oda ;) a Volkswagen mindenképpen bemutatja újabb modelljei közül azt az elektromos fejlesztést, mellyel újabb potenciális vásárlók igényét szeretné kielégíteni!
Itt az új tisztán elektromos ID.4 kompakt SUV
Valósággá válik az ID.CROZZ show-modell, hivatalos neve: ID.4. A Genfi Autószalon törlését követően webcast formájában kínált konkrét betekintést a Volkswagen első tisztán elektromos SUV-modelljére. Az új ID.4 a tervek szerint még 2020-ban megérkezik, az ID.3 után így már az új moduláris elektromos platform (MEB) műszaki alapjaira épülő második modell számára ketyeg a visszaszámlálás. „Akárcsak az ID.3, az ID.4 szintén szén-dioxid-semleges mérlegű járműként jelenik meg a piacon” – jelentette be Ralf Brandstätter, a Volkswagen márka ügyvezető igazgatója (COO). „ID.4 modellünket Európában, Kínában és az Amerikai Egyesült Államokban gyártjuk, illetve értékesítjük majd.”
(Forrás: Volkswagen.hu)

Otthoni karburátorszerelés? Erre szükséged lehet!
Az elmúlt hetekben rendszeresen olyan bontott ábrákat tettünk be a megjelenési felületünkbe, mellyel jól átlátható módon lehet beazonosítani egy-egy alkatrész helyét! A mostani kis hírünkben is egy olyan felületet kínálunk, melyen a régi Volkswagenek karburátorait lehet megtekinteni szétszedett formában.
A weboldal címe a következő: ruddies-berlin.de/solexPICT.htm
Az itt látható karburátorok nagy többségéhez pótalkatrész is kapható üzletünkben.
A következő cikkszámon lehet alkotóelemeket találni a porlasztóhoz: Pl.: 2130-101 (fúvóka G55) de a legegyszerűbb a weboldalunk keresőjébe annyit kell beírni hogy 2130. Ezzel rengeteg tömítéskészlet lesz kilistázható, illetve kiválasztható a karburátorfajtákhoz. De megtalálható még a gyorsítómembrán, vagy épp a gyorsítópipa is!

Új huzatkollekciót készített a TMI!
A TMI-ről röviden annyit, hogy idősebb autókhoz gyártanak kárpitot tetőre, ajtóoldalra, szőnyegszetteket és még jó pár szövetből készült terméket. De, hogy még inkább fényezzem a céget, ők voltak azok, akik a "Jeans Käfer" típusú bogárhoz a belső kárpitot készítették. A cég legújabb híre a számunkra, hogy újabb üléshuzat-szövetekkel készült el a cég, mellyel a régi VW-ket kárpitozták. Nőtt azon autótípusok száma, melyek teljesen gyári állapotra "húzhatók vissza" a megfelelő szövettel. Most azok az autótulajdonosok örülhetnek, akiknek viszonylag fiatalabb bogár, kabrió bogár, golf autójuk van! Ezekhez a típusokhoz készültek a négyzetmintás szövetek!
A szövetek és további információk az alábbi linken nézhetők meg: jbugs.com/Blog/plaid.html
A TMI termékei a Bug Parts Kft.-nél is megtalálhatóak!
A szőnyegek a következő cikkszámon: 0530-0595-ig.
Csomagtér: pl.: 0593, 0594
Oldalkárpit: 0550-től.

Legyen Olyan A Hétvégétek, Amilyennek Szeretnétek!
Üdvwözlettel: A BugParts Team

2020. 02. 27.

Heti Aktuális hírlevelünk!

Sziasztok, Volkswagányok!
Még egy hét a Téli Börzéig! Mi már javában készülünk. Több csábító ajánlattal igyekszünk kedvet csinálni mindenki számára! Felajánlunk például egy igazán vagány, buszos témájú vászonképet, melyet a résztvevők között fogunk kisorsolni. A rendezvényre ellátogatók 10% kedvezménnyel vásárolhatnak a boltban. (Ez a kedvezmény az akciós termékekre nem vonatkozik!) Természetesen további programokkal is készülünk, melyet lentebb olvashattok el.
A héten is lesz új akciós csomagunk az autók tavaszi felkészítéséhez! A megvásárolható szettben most főfékhengert és a hozzá tartozó további alkatrészeket lehet megvásárolni olcsóbban!
Heti fő témánk, amihez bontott ábrát is találtok a hirdetésünkben a 302-es és 303-as futóművel foglalkozik.
Persze a jól megszokott akciós válogatásunkból is érdemes szemezgetni! 

Ha szombat, akkor Bug Parts!
Bár már készülődünk a Téli Börzére, ennek ellenére ezen a hétvégén is megtalálhattok bennünket a fedélzeten!
A pultok mögött Misi vár benneteket! ;)
Az üzlet 2020. 02. 29-én szombaton nyitva lesz 9-től 13 óráig!

Téli Börze 2020.03.07. szombat,
Budapest X. kerület Gyömrői út. 125. - Bug Parts BBT Hungary Autósbolt
A rendezvény a gyalogos látogatók számára 9:00-kor nyit! Várunk mindenkit szeretettel!
A tervezett program:
03.07.szombat
8:00 Árusok, börzések érkezése, árusító helyek elfoglalása az előzetes egyeztetés és regisztráció alapján.
9:00 Látogatók számára kapunyitás. Vásárlás, eladás, csere-bere, beszélgetés. A helyszínen alkatrész, illetve szerelési tanácsadás, tapasztalt bogarasok részéről, ha erre igény mutatkozik.
12:00 Ebéd az előzetesen regisztráltak részére: babgulyás, forró tea.
15:00 Programzárás a látogatók számára.
16:00 Elpakolás, legkésőbbi távozás a kereskedők számára.
Részvételi feltételek:
Kereskedőknek, árusoknak díjmentes! Ezzel szeretnénk ösztönözni, hogy minél többen részt vegyenek árusok, beleértve hobbistákat, akik saját alkatrészeiket is árusíthatják, csereberélhetik.
Felhívjuk a résztvevők figyelmét, hogy a találkozón kizárólag használt alkatrészt lehet árusítani, garázsvásár jelleggel. Klubtagok, hobbisták, saját tulajdonukat képező (nem eleve továbbértékesítési szándékkal vásárolt) alkatrészeiket a jelenleg érvényes általános szabályok szerint árusíthatják. (Adómentes határérték alatt.)
Regisztráció:
A rendezvényen korlátozott számban van lehetőség fedett helyen árulni, illetve van lehetőség szabadtéren is. VW járművek is árusíthatók, előzetesen egyeztetett számban, az utcai fronton közterületen a KRESZ betartásával tudnak parkolni.
Az előzetes regisztráció, és helyfoglalás minden árusnak KÖTELEZŐ! - REGISZTRÁCIÓ INDUL 2020.02.25-től!
Számukra a ki- és bepakoláshoz 03.07-én szombaton 8:00 - 8:30-ig és 15:00-15:30-ig biztosítjuk a lehetőséget. A rendezvény helyszínén elsősorban az eladó VW járművek, illetve a résztvevői VW járművek fognak parkolni. Más gyártmányú járművek parkolása a közterületen, a KRESZ betartásával lehetséges.
Az előzetes regisztráció LÁTOGATÓK számára AJÁNLOTT, elsősorban az étkezők létszámának meghatározása miatt.
A részvétel díjmentes!
Előzetesen nem regisztrált résztvevőinket kérjük, hogy a helyszínt lehetőség szerint gyalogosan közelítsék meg, a járművük környező utcákban, közterületen történő leparkolását követően.
A rendelkezésre álló parkolóhelyeket elsősorban az árusok, illetve az eladó VW járművek részére fogjuk fenntartani. Felhívjuk részvevőink figyelmét, hogy a rendezvényen két helyen lesz infrás fűtés, némi melegedés céljából. Egyébként kérjük, hogy mindenki alaposan és rétegesen öltözködjön az időjárásnak, évszaknak megfelelően!
Előzetes információ: 06309488841 vagy bogarasok@bogarasok.hu
Egyértelműsítő leírás:
ÁRUSOK - kötelező előzetesen regisztrálni, forró teát és ebédet (egytálétel) biztosítunk - a részvétel díjmentes!
LÁTOGATÓK - csak akkor kell regisztrálni, ha teát, és ebédet (egytálétel) kérsz - a részvétel díjmentes!
Ha bármilyen ezzel kapcsolatos kérdés felmerül, kérjük, jelezd elérhetőségeinken! Elsősorban: bogarasok@bogarasok.hu e-mail címen.
Köszönjük!
Jó készülődést kívánunk!
MBK

2020-as magyar rendezvények:
Aktuális! 03. 07. Téli börze-Bp
03. 14. (Szombat, 9:00.) TaVWasz Köszöntő Volkswagen Konszern Találkozó, Veszprém
04. 18. Tawaszi Rally-Bp
05. 01-3. II.Csisztapusztai Baráti busz- és bogártalálkozó
05. 09. Tavaszi Rajzás-Mogyoród Rajzás előtt nyílt nap a Bug Partsnál, konvoj az autósmoziba az üzlettől!
06. 06-07. A Bogaras Bagázs saját rendezvénye, Magyarkerten
06. 12 Hidasnémeti, bogártalalkozó
06. 12-14. Nyári Rajzás - Balatonalmádi Yacht Kemping
06. 13. VII. Vw Infection - Volkswagen Konszern Találkozó, Kőszeg
06. 20. Dunakanyar-Börzsöny Oldtimer Túra 2020
06. 26. Pilismaróti weekend
06. 26-28 14. Vas Megyei Bogaras Randi Borgátafürdő · Borgáta (Vas megye)
07. 02-04. Jászapáti, Győri Zsolt szervezésében
07. 03-05. Balatoni Tuning hétvége a t3-tuning.hu szervezésében
08. 06-09. Dévaványa Termálfürdő
09. 05- Őszi Rajzás-Pécel
09. 11. Őszi T3-tuning találkozó
11. 28. Őszi Börze-Bp

Márkafüggetlen rendezvény
2020. március 20-22. Show For Real Cruisers Budapest - Hungary
A ’50 Brothers autós klub idén rendezi meg második alkalommal az AMTS keretein belül a Show For Real Cruisers rendezvényt, mellyel az itthon még kevésbé ismert hot rod és custom autó kultúrát szeretnék megismertetni a nagyközönséggel. A név onnan ered, hogy a kiállításra valódi „krúzerek” hozzák el autóikat. Olasz testvérklubjuk tagjai például majd 800 km-ről érkeznek „lábon” 90 éves coupeikkal, roadstereikkel. Rajtuk kívül még osztrák, horvát és magyar autókat mutatnak majd be. HELYSZÍN: A Show helyszínét a Hungexpo, BUDAPEST VÁSÁRKÖZPONT - Budapest X., Albertirsai út 10 (Expo tér 1.) biztosítja. A vásárközpont mind autóval, mind tömegközlekedéssel könnyen elérhető.
LÁTOGATÓI NYITVATARTÁS
Március 20-21. 09:00-19:00
Március 22. 09:00-18:00
(Forrás: amts.hu)

Külföldi rendezvények márciusban:
Normál esetben itt most mindenkit egy külföldi találkozóra invitálnék, és jó szokásomhoz híven a rendezvények időpontjait és helyszíneit össze is rendezem. De a kialakult járványhelyzetben, ami Európát kezdi a hatalmába keríteni, ha valaki elindul egy határainkon kívül eső találkozóra, az mindenképpen előbb tájékozódjon a szervezőktől!
MÁRCIUS
KIEMELT: 2020. március 15. AirMighty Cruise 2 Ninove 2020 (Kicsit bővebben a hírekbe a hírlevél alján.)
Webcím: airmighty.com Helyszín: Hazeldonk, Netherlands
2020. március 15. 15Freddyfiles / Ninove 2020
Facebook: facebook.com/ukcruisetoninove/ Helyszín: Ninove, BelgiumBelgium100% aircooledFacebook
KIEMELT: 2020. március 21–22. VolksWorld Show
Webcím: volksworldshows.com/volks-world-show-home Helyszín: Sandown Park, Surrey, UK
2020. március 27. VAGnacht
Webcím: facebook.com/events/574762456709192/ Helyszín: Oldschoolracers, S-Gravenpolder, Netherlands
2020. március 29. VW Campers N Busses at the Departure Lounge Cafe
Webcím: facebook.com/events/541206660047636/ Helyszín: Basingstoke Rd, Alton GU34 4BH, UK
ÁPRILIS
2020. április 04–05. Dub Shed
Webcím: dubshed.com Helyszín: Eikon Exhibition Centre, Lisburn, Észak-Írország
2020. április 05. Rad Sunday Swapmeet
Webcím: radsunday.com/rad-sunday-swapmeet Helyszín: Runnymede Hall, Benfleet, Essex, SS7 1TF, UK

Újdonságok a Belgiumi BBT-től!
Ismét újdonságokkal jelentkezik belgiumi anyavállalatunk. Nagy örömmel értesítenek mindenkit - és most legfőképp a T1-es buszfelújítók és tulajdonosok örülhetnek -, hogy elkészültek az új, sokkal pontosabb busz-homlokfal.
Háromféle típust is megvásárolhatunk a javításhoz: van index nélküli, valamint kis- és nagyindexes típus.
Ezeket az alábbi számokon lehet elérni:
0890-992 homlokfal – Bus 04/55-06/59 Top Minőségben!
0890-993 homlokfal – Bus 07/59-07/63 Top Minőségben!
0890-994 homlokfal – Bus 08/63-07/67 Top Minőségben!
Ezek a termékek többszöri módosításon mentek keresztül, mielőtt elérték a végleges formájukat. De ez még nem minden! A split ajtózárakból is teljesen új garnitúra került bevezetésre, nyitórúddal együtt! Ebből is rengeteg darabot küldtek vissza Bobék a gyárba, mire jó minőségű, minden igénynek megfelelni tudó, ahogy ők fogalmaznák, terepbíró darabok érkeztek, kiváló minőségben! Az ehhez szükséges rögzítő csavarok is megvásárolhatóak lesznek most már!
Ezeket a következő cikkszámon vezették be a megrendelhető termékek közé:
A rudak rögzítéséhez szükséges speciális csavarok a 0436-515 cikkszám alatt szerezhetők be.
0436-530 Teher-ajtózár, reteszelő rudakkal jobb első / bal hátsó TQ - busz 03 / 55-07 / 62
0436-535 Rakományajtó-zár, reteszelő rudakkal, jobb, hátsó / bal első TQ - busz 03 / 55-07 / 62
ÚJ 0436-540 Rakományajtó-zár, reteszelő rudakkal, jobb, első / bal hátsó TQ - busz 08 / 62-07 / 67
ÚJ 0436-545 Rakományajtó-zár, reteszelő rudakkal, jobb, hátsó / bal első TQ - busz 08 / 62-07 / 67
Korábban több, bogárhoz való csúcs minőségű takaróponyvát is bemutattunk. A Bug Parts-nál is kaphatóak ezek a minőségi termékek.
De Belgiumban úgy gondolták, itt az idő a buszoknak is egy jó minőségű, praktikusabb takaróponyvával előrukkolni!
Az új ponyva a 0459-200 -as (Busz 50–07/92) cikkszámon lesz elérhető.
Legfőbb előnye, hogy az ajtóknál cipzáras megoldású, nyitható felületek vannak! Így takart állapotban is könnyű az autóba bejutni!
Két jó hírrel szolgálhatunk a Karmann Ghia tulajdonosok számára!
Ezen a héten új gumitömítést kezdtünk árusítani a karosszéria és az alumínium burkolat közé. Ez a tömítés szépen meg van öntve, és tökéletes profilja van. Eredetileg csak a hátsó részében használták, de tökéletesen helyettesíti azt a ragacsos, fekete színű ragasztót, amelyet az alumínium időjárási szalagprofilok tartására használtak az ajtók feletti padlószegélyek alatt.
Páronként árusítjuk, és 2 csomagra lesz szükség a teljes autó elülső és hátsó részének elkészítéséhez.
Cikkszám: 0759-190  hátsóoldal, nyithatóablak aluminiumkerete alatti gumitőmítés - Karmann Ghia 08 / 59-07 / 71 (pár)
A másik termék Ghia tulajdonosok számára:
a hátsó kiugró negyed üveg első tömítése. Ez a B-oszlop hátoldalán helyezkedik el.
Mindkét típus megvásárolható a 60-70-es és a 71-es és annál fiatalabb modellekhez.
Ezeket is párban értékesítik.
Cikkszámok:
0759-192 nyithatóablak és az ajtóablak közötti gumi tömítés - Karmann Ghia 08 / 59-07 / 71 (pár)
0759-193 nyithatóablak és az ajtóablak közötti gumi tömítés - Karmann Ghia 08 / 71- (pár)

De nem csak alkatrészekről esett szó a héten
Egy kis kikapcsolódásra is összefuthatunk Ausztriában.
Helyszín: Glossglockner
2020. július 10-12.
Egy több oldalas tájékoztató, teli szép színes képekkel, programmokkal innen tölthető le:
https://blog.bbt4vw.com/2020/02/25/the-griossclockner-treffen-for-bulli-this-summer-is-on/

Volkswagen hírek
Hibrid világpremier Genfben: az új Touareg R
A Volkswagen a Genfi Autószalonon (2020. március 5-15.) az új Touareg R világpremierjével indítja be hibrid kampányát. A márka csúcsmodellje immáron plug-in hibrid hajtáslánccal is elérhető lesz. A 340 kW (462 LE) teljesítményű Touareg R a szuper teljesítmény és az elektromos hatékonyság innovatív keverékét adja. Megfelelően feltöltött akkumulátor esetén az új SUV mindig elektromos E-MODE üzemmódban indul a nulla kibocsátás érdekében. Az autó akár 140 km / h sebességgel is futhat tisztán elektromos hajtással; ezen sebesség felett a turbófeltöltött V6 benzinmotor (TSI) kiegészíti az elektromos hajtómotort. A Touareg R a legtöbb ingázási távolságot teljesen elektromos üzemmódban képes lefedni.
(Forrás: Volkswagen.hu)

A biztonság mindenek előtt!
Szerintem már mindenki látott lángoló régi Volkswagent, ha másképp nem, képen. Viszont senki nem szeretné
a saját régi autóját ugyanilyen helyzetbe hozni! Van néhány tényező, ami biztonságossá teheti az utazást és a vezetést!

Az első és valószínűleg legtöbbször figyelmen kívül hagyott dolog a biztonsági öv. Pedig ez egy egyszerű tétel: beülünk, és becsatoljuk magunkat, és nem csak azért, mert kötelező. A legtöbb öreg Volkswagenbe már gyárilag szerelték ezeket az alapvető, három ponton rögzített biztonsági berendezéseket. Ezeket időnként nem árt ellenőrizni, vagy új típusúra cserélni! Nálunk is kaphatók övek: pl .: 0573-as cikkszámú vagy hasonló csak színes 0573-04-es drabog.

A második a fékrendszer. Egy jól beállított és minőségi alkatrészekből összeállított fék sokáig kiszolgálja az autótulajdonost, de senkine legyen túl elbizakodott! Ezeket is illik ellenőriztetni, karbantartani. Ha kell, cserélni a tárcsát, a dobot, vagy épp a betétet! Ha akár a legkisebb hibát is érezzük a fékezésnél, már ne induljunk el vele! Ne feledjétek, az alapvető gyári fékeket egy körülbelül 40-50 lóerős autónak tervezték! Tévhit azt gondolni, hogy egy 2000 cm3-es autót is képes megfelelően lelassítani! Ilyen tuningolásnál már érdemes átgondolni az autó fékrendszerének teljesítményét is!
Aki új, vagy nagyobb teljesítményű féken gondolkodik, az a 1276-04 vagy a 1276-04-1-es cikkszámot nézze meg a webshopunkban!

A harmadik veszélyforrás maga a kábelezés lehet. Az autók élettartama közel 40 év vagy még több, ezért a kábeleken lévő borítás erősen hiányos vagy meggyengült lehet, de az oxidáció sem kíméletes a réz belső szálakkal. Biztos vagyok benne, hogy ezek a rendszerek már voltak javítva, toldozva-foltozva. Így letestelhetnek, összeérhetnek, esetleg zárlatot okozva más komoly meghibásodást okozhatnak a többi villamosberendezésben. Védekezésképpen itt túl sok javaslatom nem is lehet: az akkumulátort érdemes további biztosíték beépítésével védeni. De a legmegnyugtatóbb a teljes újrahuzalozás lehet!

A negyedik és egyben sűrűn előforduló probléma, hogy az üzemanyag és szállítására használt csövek minőségi változása miatt a motortérben tűz keletkezhet. A pontos ok a gumicső öregedése, amely aztán üzemanyagot juttat a motor vagy motortakaró lemez forró felületére. De okozhatja a repedést egy túl szorosra húzott bilincs is! Ezeket a benzintovábbító tömlőket érdemes rendszeresen ellenőrizni.
Vagy időnként kicserélni!

Legyen Olyan A Hétvégétek, Amilyennek Szeretnétek!
Üdvwözlettel: A BugParts Team

Az oldal működéséhez sütik használata szükséges. Bővebb információ: youronlinechoices.com