Belépés meglévő ügyfeleinknek

Elfelejtette jelszavát?

Új ügyfél regisztráció

A regisztráció befejezésével Ön kijelenti, hogy elfogadja Általános Szerződési Feltételeinket.
A terméket hozzáadtuk a kosár tartalmához.

Aktuális információk

belépés / regisztráció     Az Ön kosara üres Kosár megtekintése
Bogár alkatrészek

Bogár

VW Busz -67 alkatrészek

VW Busz -67

VW Busz 68- alkatrészek

VW Busz 68-

T25 / T3 alkatrészek

T25 / T3

Karmann alkatrészek

Karmann

Type3 alkatrészek

Type3

Type4 alkatrészek

Type4

Type181 alkatrészek

Type181

Vízhűtéses alkatrészek

Vízhűtéses

Aktuális híreink

2020. 04. 03.

Jó hétvégét mindenkinek!

Sziasztok, Volkswagányok!
Remélem, jól telik mindenkinek az ideje a homeofice-ban. A facebook posztokból kiderül, hogy egyre többen vették elő kis kedvencüket a garázsból. Éppen ki mire használja, van, aki bevásárolni, esetleg az idősebb rokonok megsegítésére fogja be öreg Volkswagenét. Akad olyan is, aki nem maradhatott otthon dolgozni, ezért bejár vele a munkahelyére. Szembetűnő az is, hogy azzal, hogy megjelentünk az utakon ezekkel a régi, megbecsült
darabokkal, más is tetszést nyilvánít számunkra. Van, aki csak a háza ablakából integet, de van olyan autós, aki kézmozdulatokkal igyekszik jelezni mennyire nagyrabecsüli a munkánk, vagy épp a tulajdonunk értékét, élményét! Mi magunk is sorra kapjuk a visszejelzéseket egy-egy magjavított autó után.
Köszönjük Nektek, hogy megosztjátok velünk a nagyrabecsülést!

Néhány gondolat az online vásárlásról
Mi is csatlakoztunk az országos Maradj Otthon kampányhoz. A kijárási korlátozás mellett szeretnénk azzal is állást foglalni, hogy boltunk nyitva tartását átmenetlileg felfüggesztettük, és a webshopon keresztül üzemeltetjük, és ott folytatjuk tovább az alkatrész árusítását. Nem egy újkeletű dolog ez, hiszen az ország minden pontjára igyekeztünk eljuttatni az alkatrészeket a posta segítségével már korábban is. Most talán ez a rendszer a legnagyobb segítség abban, hogy az otthoni projektek tovább folytatódhassanak. Mi nem csak az egészségügyi dolgozokra gondolunk, akik nagyon megérdemlik a hálánkat ebben a nehéz időszakban. De számos kézbesítő fáradhatatlan tevékenységén is múlik, hogy az országban sokan hozzájutnak azokhoz a termékekhez, melyek a napi életvitelünkhöz szükségesek, vagy épp a megélhetésük függ tőlük. Köszönjük szépen nekik is! Ne feledjétek, online 0–24-ben működünk, a rendeléseket pedig folyamatosan teljesítjük!
A postai küldeményeknél a csomagküldés költségét 20.000 Ft rendelési összeg felett ingyenessé tettük, a megadott értékhatár alatt megbeszélés szerint kerül térítésre!

Tart a húsvéti játékunk!
Ne feledjétek, facebook oldalunkon megtalálható nyereményjátékunk egészen április 9-ig tart! Egy egyszerű rejtvényt kell csak megfejteni, és egy kis szerencsével boldog tulajdonosa lehetsz egy perselynek! Érdemes kísérletet tenni!


A héten a pumpáké a főszerep
Egy éredekes kis történettel indítanám. Elővettem a kis autómat már télen. Ezt persze semmiképp nem szerettem volna, de az élethelyzet úgy alakult, hogy be kellett vetnem a gépsárkányt. Hosszú ideje nem használtam, nemrég készültem el egy nagyobb felújítással, mely a karosszériát érintette. Első körben indult szépen az autó. A másodikban már kicsit hosszabban kellett indítani. Majd egyre inkább megnőtt az indítások ideje. A gyújtáskapcsoló elfordítása mellett már hosszabban kellett a gázpedált nyomnom. De ettől még az autó szépen közlekedett, egyenletes volt az alapjárat is. De csak nem hagyott nyugdni a probléma, nézegettem a karburátort, mi lehet a hiba. Állítgattam. De nem javult a helyzet. Egy kis idő után azt vettem észre, hogy foltosodik az oldala a  porlasztónak. Először a gyorsítómembránnál jelentek meg barna, olajosnak kinéző foltok. Ekkor még nem gyanakodtam semmire. Gondoltam, kezd elöregedni a membrán. Akkor már megijedtem, amikor hosszabb használat után benzinfoltok jelentek meg a hőtakaró lemezeken. Azonnal felfüggesztettem a használatot. Némi nyomozás, és több beszélgetés, valamint utánaolvasás után arra a következtetésre jutottam, hogy valószínűleg a karburátorban a benzinbeeresztésért felelős szelep hibásodott meg. Ez abban nyilvánul meg, hogy folyamatosan nyitva van. Továbbá gyanúba keveredett az úszó is, mely ha kilyukad, akkor nem zárja el ezt a kis szelepet, ezért folyamatosan folyik a benzin a karburátorba. Ez okozhatja a nehéz indulást. Már régen készültem arra, hogy visszaépítem eredeti karburátoromat, melyet még az autóval együtt vettem, és már félig fel is újítottam.
Új fúvókák (2130-101), új tömítéskészlet (2130-1) és már szinte minden megvolt a cserére. (Persze annyit még megtettem, hogy az úszót egy napra víz alá nyomtam és vártam, elsüllyed vagy sem.) A magam sebességével, és némi információs segítséggel összeépítettem az eredeti alkatrészem, majd szépen kicseréltem az elhasznált darabot
a felújítottra. Nagyon boldog voltam, mert ahogy feltöltődött a karburátor tartálya, az autó szinte a kulcsfordításra indult. Így már csak hangolni kellett volna a működést. De amikor harmadszorra fordultam, hogy az autó motorterében bűvészkedjek, megrökönyödve látom, hogy a porlasztó felső beágazásánál ömlik a benzin. És itt értettem meg az alap problémát!!! A karburátor most már jól működik. Feltöltötte az AC pumpa a kellő mennyiséggel, és ezért az úszó elzárta a tüzelőanyag útját a szeleppel. Viszont (és itt jön a megoldás) az AC pumpa nem kapcsolt üresbe. Folyamatosan egy nyomáson tolta tovább a benzint, amit aztán már a cső nem megfelelő rögzítésénél kispriccelt a motortérebe. (Még jó, hogy örömömben nem indultam el vele próbakörre) Rájöttem, hogy az eredeti hibát az AC pumpa meghibásodása okozta. Az én autómba már nem az eredetileg használt darabot szerelték vissza, hanem egy gyárilag szédszedhetetlen példány került. Így gyakorlatilag nem is volt kérdés, kicseréltem a régi darabot.
Arra gondoltam, hogy itt az idő bemutatni nektek néhány üzemanyagpumpát, mely nálunk kapható.
De a régit se dobjátok ki, mert az eredeti pumpák nagy többsége javítható! És sokkal környezetkímélőbb, ha a szükséges néhány alkatrészt kicserélitek benne a bemutatott évjáratfüggő készlet segítségével.
Persze nem múlik el úgy hét, hogy csak egy témával foglalkozzunk. Ezért ajánlom figyelmetekbe heti akciós alkatrészeinket, autóékszereinket, külső- és elektromos alkatrészeinket is!

Csak azok a találkozók
Tudom, sokan szeretitek a találkozókat. Elmenni az ismerősökkel és jót bulizni, főzni, szórakozni... De ez most nem a mi időnk. Eljön még a lehetőség, amikor ismét bepattanunk az autónkba, hogy találkozhassunk. De egyelőre türelemmel kell lennünk. És amíg a kórság veszélyeztet minket, addig otthon kell személyre szóló élményekben részt vennünk, akár egy nagyjavítással vagy egy közösségi oldalon történő beszélgetéssel. De itt van az alkalom, hogy megosszunk olyan információkat is, melyek ha esetleg kevésbé örömteliek is, de fontosak! Pl.: a Magyarországi Bogarasok Klubja felhívását is:

Kedves Tagjaink, Kedves VW Rajongók!
Számos kérdést kaptunk a rendezvényeinkkel kapcsolatban, melyik marad el, és melyik lesz megtartva?
Általánosságban kijelenthető, hogy amíg a rendkívüli állapot fennáll, addig minden rendezvény elmarad. Az elvi lehetősége egy rendezvény megtartásának az, hogy a normál közállapotok kihirdetésétől számított további legalább 15-30 nap szükséges az újra szervezéshez és a lebonyolítás feltételeinek megteremtéséhez. Jelen pillanatban a helyzet úgy áll, hogy a Tawaszi Rallye 2020.04.18-án biztosan elmarad. A Tavaszi Rajzás 2020.05.09-én majdnem biztos, hogy elmarad. 2020.06.12.-14-ig a Nyári Rajzás akkor lesz megtartva ha a rendkívüli állapot, kijárási korlátozás vagy tilalom 2020.05.31-ig feloldásra kerül. Itt még fontos tudni, hogy a kemping a foglalások véglegesítését 2020.04.30-ig várja, és a foglalók befizetését is ehhez a határidőhöz köti. Ahogyan látjuk a történéseket, erre a kérdésre rendszeresen vissza fogunk még térni. Vannak olyan előrejelzések is, hogy a járvány június, július hónapban fog tetőzni, akkor sajnos a nyári rendezvény is elmarad. Távolabbra egyelőre nem érdemes tekinteni, mert a jövő még kiszámíthatatlan. Tartsatok ki, tartsátok be a korlátozó intézkedéseket, egyszer túl leszünk ezen a krízisen, a bogarazás halhatatlan.
Szepes Gábor MBK

De nem csak az MBK van így ezzel, sajnos a Bogaras Bagázs szervezésében alakuló rendezvény is egyelőre egy másik időpontban lesz megtartva. A külföldi rendezvényeket, melyeket folyamatosan nyomon követünk, és összeszedünk nektek, szinte kivétel nélkül törölve lettek, vagy más évben lesznek megrendezve.
Egyelőre úgy néz ki, hogy a nyár utáni rendezvények megtartásán is gondolkodnak a szervezők.

Fontos információ az autóhasználatról! (MBK információ)
Az egyre szigorodó mozgási korlátozások miatt néhány fontos dologra szeretnénk felhívni a figyelmet.
Célhoz kötötten a kihirdetett (és a jövőben kihirdetendő) kormány- (és egyéb hatósági) rendeletekkel összhangban lehet a régi járműveket is használni. A régi és az új járműveket megkülönböztető szabályozás egyelőre nincs.
A lejáró műszaki vizsgáról néhány mondat. Jelenlegi szabály értelmében, akinek 03.12-ét követően jár le a műszakija, annak a rendkívüli állapot végét követően 15 napos határidőre hosszabbították meg a hatóságok az érvényességet. Műszaki vizsgáztatni viszont jelenleg lehet. Tehát javasoljuk, hogy mivel a rendelet a műszaki célú javítási, illetve hatósági adminisztratív okból történő járműmozgást megengedi, mindenki, akinek lejár a műszakija, vizsgáztassa le a kocsiját. Bár a hatóság engedi a műszaki nélküli kocsiknak a közlekedést, a kötelező biztosítás ilyenkor nem érvényes, mivel annak feltétele a műszaki vizsga. Így az okozott balesetekkel kapcsolatos kártérítés a tulajdonost/üzembentartót terheli. (Egyébként érvényes, díjrendezett GFB esetén a biztosító fizet a károsultnak, de a kifizetett kártérítést visszaköveteli az okozótól)  Tehát műszaki nélkül csak akkor lehet közlekedni, ha a jármű biztosítójától erre a különleges esetre van írásos igazolás, és a társaság vállalja, hogy a járműre műszaki nélkül is ad biztosítási fedezetet. Ennek hiányában a lejárt műszakis járművön a biztosítást úgy kell értelmezni, hogy azon fedezet nincs. Biztosítási igazolást a klub elérhetőségén lehet kérni: bogarasok@bogarasok.hu
Biztosítási díjak befizetése: a biztosítók online befizetési felületén keresztül! Amennyiben a régi járművek nem lesznek hosszabban használatban, érdemes 100-as benzinnel feltölteni az üzemanyag rendszert, melyben kevesebb az alkohol (E5). Javasolt 2-3 hetente a járművet beindítani, megmozgatni, akár pár métert előre hátra, hogy a fékrendszer működtetve legyen, illetve a tankban lévő üzemanyag keveredjen. Járatásra elegendő 5 maximum 10 perc. A kocsik javítgatása, karbantartása ingatlanon belül úgy lehetséges, hogy az egyéb szabályokat ne sértsen. Pl.: társasházi, környezetvédelmi szabályok. Szervizbe egyébként lehet vinni a járműveket, egyeztetett időben.
Ez a közlemény 2020.03.28-án kelt, későbbiekre nézve csak akkor érvényes, ha a kijárási korlátozás nem lesz szigorúbb. Amennyiben változik, akkor annak megfelelően kell eljárni.
Szepes Gábor MBK


BBT Belgium hírei
Ez minden T1-es javításához kelleni fog!
A BBT Belgium ingyenesen és online lapozgathatóvá tette a T1-es felújításhoz szánt alkatrészkatalógusát.
És hogy miért érdemes ezt elmenteni és megnézni? Olyan bontott ábrákon mutatják be a beszerezhető alkatrészeket (cikkszámmal), melyeket még azoknak is érdemes átlapozni, akiknek eddig nem volt egyértelmű néhány szerkezeti elem elrendezése. Vagy most kezdenek egy projektbe. De segít egyszerűsíteni az alkatrész beszerzését is! Mindenképpen csak ajánlani tudjuk, mert nagyon hasznos!!!! És mindez mellett nagyon szép is!
Online itt lapozható a katalógus: bbt4vw.com/highlights/silverweldthrough/mobile/index.html

Új minőségi elem a láthatáron
Ismét elkészült egy javított présszerszám. Így már nagyon jó minőségű, és pontosabb formát adhat a cég későbbi terméke számára. A fejlesztések közül beérett az 1963 és 1967 között gyártott buszok válaszfalához készített javítólemez újratervezése, valamint a préselem újbóli legyártása. Érdemes megnézni ezt a szép eszközt, mellyel a cég tovább dolgozik a mi minőségibb kiszolgálásunk érdekében!
Forrás: blog.bbt4vw.com/2020/04/01/the-new-tool-for-the-late-model-bulkhead/

Hírek a Volkswagen háza tájáról
Műszaki mérföldkő a közúti biztonság területén: a szakértők dicsérik a Volkswagen Car2X technológiáját.
Az új Golf az innovatív Car2X technológiának köszönhetően segíthet a járművezetőknek a balesetek megelőzésében, lehetővé téve vezeték nélküli csatlakozását más járművekhez és a közlekedési infrastruktúrához. Az Euro NCAP konzorcium az Advanced Award díjjal különleges elismerést adott a forgalmi veszélyekre figyelmeztető riasztási funkciónak, mint úttörő biztonsági funkciónak. Az ADAC német autóipari szövetség kipróbálta az új technológiát,
és „műszaki mérföldkőnek” nyilvánította.
(A cikk folytatása a volkswagen/hu-n olvasható!)

Legyen Olyan A Hétvégétek, Amilyennek Szeretnétek!
Üdvwözlettel: A BugParts Team

2020. 03. 27.

Heti Aktuális hírlevelünk!

Sziasztok, Volkswagányok!
A héten is izgalmas dolgokkal jelentkezünk, és ez kiválóan alkalmas az otthon töltött idő minőségének javítására!
Mindenkit arra buzdítunk - a ma reggeli hírek alapján ajánlott is lesz -, hogy maradjon a lakhelyén!
Az otthoni munkavégzés mellett megnövekedett szabadidőnkben juthat idő a nagyobb restaurálásra, szerviztevékenységek elvégzésére, autószépítésre is. Ezen felül lassan közeleg a Húsvét is! A felkészülés időszakában minden évben igyekszünk Benneteket megörvendeztetni egy kis játékkal is. Ez most is így lesz! Hétfőtől egy könnyen megfejthető rejtvénnyel fogunk kedveskedni a számotokra. Bárki részt vehet ebben a játékban, természetesen a jó megfejtéseket e-mailen, vagy messenger üzenetben várjuk majd.
Továbbra is a fronton vagyunk, online és telefonon bárki elér minket. Így, ha valaki megakad a szerelésben, esetleg alkatrészre lenne szüksége, az a www.bugparts.hu böngészésén túl bátran hívjon és szóban - de a legjobb, ha küldött kép alapján - segítséget fogunk nyújtani!

Giga bemutatót tartunk
Az előző héten egy nagyon érdekes témakörbe vágtuk a fejszénket, melyben az utastér üléseinek a felújításához kívánunk segítséget nyújtani! Ehhez már a múlt héten bemutattuk azokat a műanyag alkatrészeket, melyek a mozgatókarokhoz, takaróburkoláshoz kellenek. Ezeket az alkatrészeket a múlt pénteken közzétett féloldalban összeválogattuk és megmutattuk. De! Ezen felül további alkotórészekre is szükség van ezeknek az üléseknek a felújításához. A kárpit és az ülésváz között bizony van még a kényelemért, és formai kialakításért felelős betét is! Ezek nagytöbbsége környezetbarát kókuszrostból készül. A heti nagy alkatrészmustránkba összeszedtük ezeknek a betéteknek a bogarakhoz és buszokhoz megvásárolható fajtáit! De nem csak ezzel szeretnénk a munkátokat segíteni. Súlyosabb elektromos gond esetén megmentheti az autót a nagyobb kártól a biztosíték. A biztosítékok beépítésének és helyének kortól, évjárattól függően számtal tartódoboza, vagy tartóhelye lett kialakítva.
Itt is, mint az üléseknél, igyekeztünk összeszedni a legkelendőbb darabokat.
Ne feledjétek, ebben a hónapban is vannak akciós alkatrészválogatásaink, és ezekből néhány példát szintén bemutatunk nektek!

Továbbra is online!
A hétvégén üzletünk továbbra is zárva tart, és ez visszavonásig érvényes! De weboldalunk szinte mindenben helyettesíteni tud minket! Már nemcsak az autóalkatrészek között lehet válogatni, hanem ajándéktárgyakat is választhatunk. Ugye, hogy jobb, ha nem is kell kimozdulni? Két kattintás, és még ajándékot is beszerezhetünk egy-egy alkalomra! Ha mégis segítségre lenne szüksége valakinek, akkor további online csatornákon is elérhet bennünket.
Pl.: facebookon, messengerben, e-mailen.

Egy kis segítség a nálunk kapható biztosítéktáblákhoz
Nem is kell sokat keresgélnie annak, aki szeretné megnézni, hogy melyik biztosítéktáblára van szüksége, vagy hogy kell bekötni pontosan. Segítünk most ebben is. Az alábbi linken különféle autófajták és évjáratok villamos bekötését lehet megnézni vagy letölteni. Az ajánlott weboldalon az összes felsorolt termékünk megtalálható: thesamba.com/vw/archives/info/wiringt2.php
Példaképpen egy 55-ös T1-es busz rendszerét linkeljük be: thesamba.com/vw/archives/info/wiring/10_51bus_fuses.jpg

A belgiumi bogárműhelyek sem álltak le
Anyacégünknél is tisztában vannak vele, hogy ez egy rendkívüli helyzet. Rengetegen maradtak a lakhelyükön és
a legjobb dolog, amit ilyenkor tehetünk, hogy lekötjük magunkat az otthoni munkánkkal vagy hobbinkkal.
Ők folyamatosan segítenek ezekben a hetekben is, hogy ne álljanak le azok a felújítási projektek,
melyekkel a tulajdonosok vagy javítóműhelyek haladni szeretnének. Ezért minden héten alkatrészújdonságokkal jelentkeznek, vagy információkkal tájékoztatják saját rajongóikat. Az ezen a héten kimenő hírekben az ajtópanelklipsz volt az egyik fő elem! Azon felül, hogy ezeket a termékeket is frissítették, hogy minőségileg egy sokkal jobb alkatrész kerüljön az autókba, bemutatták a termékpalettát, melyből választhatunk. A cég által felsorolt termékcikkek a mi webshopunkban is megtalálhatók és megtekinthetők:
0409 ajtópanelklipsz első és hátsó
0409-100 ajtópanelklipsz – bogár -07/58
0409-5 ajtópanelklipsz – busz -07/67
0409-550 ajtópanelklipsz első és hátsó – Busz 07/67-07/79
0409-650 ajtópanelklipsz első és hátsó – Busz 05/79-08/92
0409-651 ajtópanelklipsz első és hátsó – Busz 05/79-08/92
0409-655 ajtópanelklipsz fekete – Busz 05/79-8/92 – Multivan / Westfalia
0409-657 ajtópanelklipsz szürke – Busz 05/79-8/92 – Multivan / Westfalia
0409-658 ajtópanelklipsz barna – Busz 05/79-8/92 – Multivan / Westfalia
0405-550 Gumitömítés az ajtókárpit panelhez és a díszléc patenthez – Bus 08/67-07/79
Természetesen a legtöbb panel is kapható
Például:
0551 első ajtókárpit – bogár 08/66– fekete
0552-000 Első ajtókárpitpanel-szett, szürke plastic, párban!! (pair) – Busz -07/67 / szürke
0552-900 Első ajtókárpit szett T25, fekete, párban – Busz 05/79-08/92 (2pcs)
Bemutatunk további két taposólemezt buszhoz
0891-760 Fél fenéklemez, bal 68–79
0891-770 Fél fenéklemez, jobb 68–79
Ezek a lemezek kizárólag a BBT Belgium és BBT hungary számára készülnek.
Szinte már teljesen tökéletes és megegyező az eredetivel a kialakítása és a formája is!

Az elektromos korszakba lép a Volkswagen Személyautók márka
A Volkswagen Személyautók márka megerősödve lép átalakulása következő szakaszába. A visszaesés jellemezte teljes piacon a Volkswagen Csoport központi márkája 6,3 millió darabos volumennel minden eddiginél több gépkocsit szállított ki. A Volkswagen minden jelentős piacán növelni tudta piaci részesedését. Fő hajtóerőként  a márka modelloffenzívája szolgált, mégpedig a T-Cross, a T-Roc és az Atlas sorozatok révén elsősorban a jelentős nyereségarány jellemezte SUV-szegmensben. Több mint 700 ezer eladott példányával világszerte ismét a Tiguan bizonyult a márka "bestsellerének", amely a Golfhoz hasonlóan a világ tíz legkeresettebb autója közé számított.
A cikk folytatását a volkswagen.hu/hírek oldalon találjátok.

Legyen Olyan A Hétvégétek, Amilyennek Szeretnétek!
Üdvwözlettel: A BugParts Team

2020. 03. 20.

Heti Aktuális hírlevelünk!

Sziasztok, Volkswagányok!
Mivel mással is kezdhetném, mint hogy mindenkinek megváltozott az életvitele, a helyzete. Eddigiekkel ellentétben a járványhelyzet miatt, már nem tudunk benneteket vendégül látni üzletünkben. Így megváltozott a segítségnyújtásunk lehetősége is. A továbbiakban kérdéssel, vagy technikai támogatással kapcsolatban telefonon, e-mailben tudunk hozzájárulni a felújítási, vagy javítási munkálataitokhoz. Ha e-mailt küldtök (és ez a legjobb), melyben alkatrészről kérdeztek, sokat segít számunkra, ha lefotózzátok a kérdéses autóalkatrészt, és csatoljátok az üzenetbe vagy levélbe. Fontos számunkra az is, hogy az autó pontos évjáratát tudjuk egy-egy vásárlás esetén.
Az autóalkatrészek nagytöbbségén, ha eredeti van eleve egy gyári kódszám. Ez is fontos információ a termékbeazonosításhoz. Ha valaki nem biztos a dolgába gyorssegítségképpen a webshopunkban lévő képekről próbáljon tájékozódni és a cikkszám alapján meg tudjuk beszélni mire lesz szükség a szerviz vagy javítás lefolytatásához. Senki ne essen kétségbe, mert nem marad alkatrész nélkül. A webshopban megrendelt termékeket a posta továbbra is házhozszállítja és ezt igyekszünk annyival segíteni, hogy támogatjuk a kiszállítási költségeket. 20.000 Ft vásárlási értékig átvállaljuk a postázási díj értékének egy részét, az érték határ felett pedig ingyenesen szállítják házhoz a rendelt csomagot!

Hétvégén nyitva vagyunk??????
Érkezett már nem egyszer ilyen kérdés felénk! Merre van az üzlet és nyitva leszünk szombaton? Sajnos most nem leszünk nyitva a hétvégén és szerintünk egy darabig nem is lesz rá lehetőség (mindenki saját érdekében), hogy hétvégén nyitva legyünk! De a webshop 0-24-ben működik, melyből ugyanúgy tud mindenki vásárolni, és otthon
kényelmesen megérkezik a szükséges és garantáltan vírusmentes termék!

Azért nálunk nem áll meg minden!
Természetesen a heti hírekkel nem állunk meg! Amíg a lehetőségeink engedik, folytatjuk a világban fellelhető Volkswagen hírek eljuttatását, valamint termék- és alkatrészbemutatót készítünk! A héten sincs ez másképp! A heti témánk az utastérben elhelyezkedő, ülésekhez tartozó kiegészítőelemek! Többféle ülés tartozott a Volkswagenek széles választékához. Ezért a felszerelésük is többféle takaróelemmel, betétekkel, ütközőkkel, mozgatógombokkal, vagy épp csúszóelemekkel történt. Még a rögzítésük is különböző lehet!
Itt az idő díszíteni és javítgatni az autó külső, és belső részeit. Ezt még karanténban is lehet!
Ezért ajánlom figyelmetekbe autóékszereinket, az akciós alkatrészeket, az elektromos kiegészítőket is.

Nos, azt hiszem, ilyen egy igazi volkswagenes iroda
Láttunk már példákat arra, hogy egy-egy menthetetlen autóból, vagy épp az új, utángyártott alkatrészekből irodai, vagy otthoni bútorokat állítanak elő. A mi üzletünkben is van egy hatalmas fotel, mely a bogár hátsó részéből készült. Most itt egy komplett háromdarabos szett, mely irodaasztalként szolgál.
Az írófelületet üveglapok adják, az asztal szerkezete pedig egy 1200/1300-as bogár orr-részéből készült.
Íme a fotók: blog.bbt4vw.com/2020/03/14/need-inspiration-for-your-office/

A fejlesztések és a nagyjavítások mindig kifizetődnek!
Szeretnék a címhez ragaszkodni, és ez alapján T25-ös és T3-as buszosok számára újdonságokat ajánlani, melyek hamarosan Belgiumból érkeznek! A következő alkatrészekkel fog bővülni termékkínálatunk:
A kocka igáslovak számára új szellőzőmotor érkezik! Szerintem ideje kicserélni a régi koszos, poros, pollennel szennyezett befújómotorokat! Ki tudja, némelyikben talán még a Csernobilból származó urán nyomai is fellelhetők :) persze ez utóbbit csak viccből írtam. Az új motor 12 voltos és a 0663-150-es cikkszámon lesz elérhető. A következő típusokhoz jó: 05/79–07/92 busz. A következő alkatrészünk egy klipsz, mely a tengelykapcsolóhoz való! Ez a kar összeköti a tengelykapcsoló-pedál rúdját a busz tengelykapcsoló-karjával. A klipszet 0905-200-as cikkszámon fogjuk értékesíteni. Van még egy érdekes újdonságunk buszokhoz. Ez a kis alkatrész segít megakadályozni, hogy az ajtó kicsapódjon, túlnyíljon és kárt tegyen a karosszériában. Az ajtóhatároló lemezkét az alábbi cikkszámon és korosztálynak ajánljuk: 0438-640, busz 12/63–07/67.

A Volkswagen a koronavírus-válság miatt
csütörtökön felfüggesztette a termelést

A Volkswagen Személyautók márka fokozatosan leállítja gyártói tevékenységét európai gyáraiban.
Ez a Volkswagen Group Components gyárait is érinti. Ez a márka válasza a kereslet gyors csökkenésére a gépjárműpiacon. A beszállítók ellátási láncaival kapcsolatos kockázatok szintén növekednek. Ennek oka a koronavírus-fertőzés jelentősen felgyorsult mértéke és az ebből következő, a hatóságok által megtett intézkedések. Ezért a gyárak kezdetben várhatóan két hétig bezárnak. Az érintett német üzemekben az intézkedéseket csütörtökön a délutáni műszak végétől kell alkalmazni.
(Forrás: Volkswagen.hu/hírek)

Legyen Olyan A Hétvégétek, Amilyennek Szeretnétek!
Üdvwözlettel: A BugParts Team

2020. 03. 12.

Heti Aktuális hírlevelünk!

Sziasztok, Volkswagányok!


Szót kell ejtenünk a kötelezettségekről, mindannyiunk érdekében. Mindenki a koronavírussal van elfoglalva, és már a csapból is ez folyik, de a következő az állásfoglalásunk megrendelőink és partnereink védelmének érdekében: A Bug Parts Kft. minden lehető eszközzel azon van, hogy minden óvintézkedést megtegyen a vírus terjedésének meggátolásában. Az üzlethelyiségben mindenki számára a belépés után kézmosási lehetőséget biztosítunk.
Kollégáink nem használnak tömegközlekedési eszközt, valamint az elmúlt időszakban nem jártak külföldön, továbbá kerülik azokat a helyeket, ahol tömeg vagy zsúfoltság keletkezhet. Az árunkat kizárólag magyar sofőr hozza és kézbesíti. Így külföldi személlyel huzamosabban nem találkozunk, a kézbesítésnél sem kell, csak a Posta alkalmazottjával érintkezni.


Talán keveset foglalkoztunk vele, de 70 éves lett a T1-es busz. Az egyszerű cipősdobozból kifejlesztett járművet tulajdonképpen a világháború után hirtelen felmerülő igények hívták életre! Szükség volt egy kisebb méretű, de nagy befogadóképességgel bíró népautóra is, melybe nagyobb mennyiségű árut vagy épp több személyt lehetett elszállítani. Boldog születésnapot kívánunk a sokak által használt daraboknak!

Heti témánkat tekintve a kormányon lévő kürtgombbal és kapcsolójával, valamint a hozzá tartozó csavarkészlettel és kerettel foglalkozunk. Ezen kívül a szívócsonk és a karburátor összeszereléséhez szükséges további alkatrészek tekinthetők meg. Segítségképpen egy egyszerűbb bontott ábrát is megnézhettek.
De érdemes az akciós alkatrészek között is szétnézni!

Gratulálunk a szerencsés nyertesnek!
Mint azt tudjátok, a Téli Börze vásárlói között kisorsoltunk egy általunk felajánlott, vászon-nyomtatott képet. 
A mai sorsolásunk eredménye és egyben szerencsés nyertese: Almási Béla.
Gratulálunk a "Mona Lisa mosolya" volkswagenes stílusú képhez!


Hétvégén nyitva vagyunk!
A szombati nap folyamán, 2020. 03. 14-én szeretettel várunk mindenkit! Ha valaki szeretne egy alkatrészt megnézni, vagy ajándéktárgyat választani születésnapra, akkor mindenképpen érdemes hozzánk betérni. Ezen felül a weboldalunk 0-24 órában üzemel, és a hétvégén leadott rendeléseket hétfőn postára adjuk!


2020-as magyar rendezvények: 
Indulás előtt érdemes informálódni a rendezvény megtartásáról!
03. 14. (Szombat, 9:00.) TaVWasz Köszöntő Volkswagen Konszern Találkozó, Veszprém
04. 18. Tawaszi Rally-Bp
05. 01-3. II.Csisztapusztai Baráti busz és bogártalálkozó
05. 09. Tavaszi Rajzás-Mogyoród Rajzás előtt nyílt nap a Bug Partsnál, konvoj az autósmoziba az üzlettől!
06. 06-07. A Bogaras Bagázs saját rendezvénye, Magyarkerten
06. 12 Hidasnémeti, bogártalalkozó
06. 12-14. Nyári Rajzás - Balatonalmádi Yacht Kemping
06. 13. VII. Vw Infection - Volkswagen Konszern Találkozó, Kőszeg
06. 20. Dunakanyar-Börzsöny Oldtimer Túra 2020
06. 26. Pilismaróti weekend
06. 26-28 14. Vas Megyei Bogaras Randi Borgátafürdő · Borgáta (Vas megye)
07. 02-04. Jászapáti, Győri Zsolt szervezésében
07. 03-05. Balatoni Tuning hétvége a t3-tuning.hu szervezésében
08. 06-09. Dévaványa Termálfürdő
09. 05- Őszi Rajzás-Pécel
09. 11. Őszi T3-tuning találkozó
11. 28. Őszi Börze-Bp


Touareg R – A Volkswagen R plug-in hibrid modellje a maximális dinamikus teljesítményt az elektromos hatékonysággal kombinálja
A Volkswagen egy új, prémium kategóriájú modellel bővíti zászlóshajónak számító Touareg modellcsaládját - a Touareg R-rel *. A sokoldalú modell 340 kW-os (462 LE) hibrid hajtása innovatív keveréket kínál a szuper teljesítmény és az elektromos hatékonyság szempontjából. Megfelelően feltöltött akkumulátor esetén az új SUV mindig elektromos E-MODE üzemmódban indul a nulla kibocsátás érdekében. Az akkumulátor kapacitását úgy tervezték meg, hogy a Touareg R fedezze az átlagos napi ingázást tisztán elektromos energiával. Mint minden Touareg modell, az új R változat is alapfelszereltségként állandó összkerékhajtással (4MOTION) kerül forgalmazásra. A 4MOTION és az erőteljes hajtásrendszer (700 Nm nyomaték) azt jelenti, hogy a Touareg R-t maximum 3,5 tonnás
utánfutó vontatására homologizálták. A prémium modell még az E-MODE esetén is képes megbirkózni az utánfutó engedélyezett maximális tömegével. A Touareg, mint a világ első plug-in hibrid SUV-je felszerelhető a vontatmány-asszisztens rendszerrel, a Trailer Assist-tal. És még egy elsőség: a Touareg először lesz elérhető a Travel Assist vontatmány-asszisztens rendszerrel. A prémium modell az első Volkswagen, amely 250 km / h sebességig büszkélkedik támogatott vezetéssel (automatikus hosszirányú és oldalirányú irányítás).

Hogy néz ki szétvágva a gázolajszűrő?
A dízeljárművek egyik jellegzetessége, hogy viszonylag nagy méretű üzemanyagszűrő szükséges hozzájuk!
Az üzletünkben ebből kétféle is kapható, más-más rögzítési, illetve bevezetési ponttal. (Cikkszám: 1697-100 és az akciós testvére 1697-155). Jellegzetességük, hogy egy nagyobb fém henger takarja el a szűrőbetétet. De hogy is nézhet ki belülről egy ilyen alkatrész? A totalcar.hu újságírói előrukkoltak egy kis videóval, melyben megtekinthető a szétvágott fém borítás. A videó itt található: https://www.youtube.com/watch?v=0EDIXUBrFBM.
A képsorokon jól látszik, hogy a filter anyaga jórészt majdnem megegyezik a benzinszűrőével, csak sokkal nagyobb!
Persze ezek sem örökéletűek. Időnként ezeket is le kell cserélni!

És akkor vannak azok az igazi fanatikusok!
A helyszín Finnország. Talán ki sem lehet fejezni, mennyi idő elkészíteni egy régi Volkswagenre hajazó szobrot, vagy esetleg tárgyat. De vannak azok, akik időt és energiát nem kímélve nekiállnak, farigcsálnak, hegesztenek, csiszolnak és vágnak, hogy a végeredményen a kedvencüket vagy valamely részét felhasználva értéket hozzanak létre. Nem volt ez másképp Finnországban sem, ahol egy helyi, fával foglalkozó művész elkészített egy komplett léghűtéses motort! Ha valaki kíváncsi a mester munkájára és a készülés folyamatára, az alábbi videón megtekintheti azt. youtube.com/watch?time_continue=1364&v=KzPt9SHFL4U&feature=emb_logo

T1 buszhoz ritka alkatrészek a BBT-ben
Talán sosem láthattunk még ilyet! Az egyfülkés buszok utasterében, a középső részén lévő fűtésdobozt még sehol nem lehetett megvásárolni! A belgiumi BBT egyik különleges fejlesztése éppen ez a doboz. A készülő termékről szuper képeket itt lehet látni: blog.bbt4vw.com/2020/03/09/new-products-prototypes-finished/
Persze ezen kívül további érdekes belső alkotóelemek is készülnek a BBT belgiumi "laboratóriumában".
Ilyen például az utazókabinban a belső oldal a hátsó sarkokban, vagy a csomagtér alsó lemeze, de akár a segességváltó feletti lemez, mely megtartja a benzintankot is.

Legyen Olyan A Hétvégétek, Amilyennek Szeretnétek!
Üdvwözlettel: A BugParts Team

2020. 03. 06.

Heti Aktuális hírlevelünk!

Sziasztok, Volkswagányok!
Mi sem lehet fontosabb, mint a holnapi Tavaszi Börze nálunk, a Bug Parts Kft.-nél! Szeretettel várunk mindenkit! Programok, finom ételek, szórakozás! Ez mind megtalálható lesz nálunk! Érdemes eljönni, érdemes részt venni az összejövetelen! Mi ezt a napot egy további kedvezménnyel is megtoldjuk. A rendezvény nyitvatartásának ideje alatt 10%-al lehet olcsóbban vásárolni az üzletben. (A mostani kedvezmény az akciós termékekre nem vonatkozik!) 
Szintén megvásárolható a heti akciós csomagunk a tavaszi felújításokhoz. Most a régi, öreg gömbcsuklók helyére tehetünk új darabokat. Ha ezt is csomagban vesszük meg, akkor kedvezményesen juthatunk hozzájuk! 
Heti bontott ábrás rajzunk a kilométeróra és a hozzá tartozó bowden javításához ad segítséget.
Jól láthatóan összeválogattuk, melyik részhez, milyen apróbb elem szükséges, és melyiket lehet megvásárolni akár a webshopunkból!

Fontos jogi szabály a rendezvényünkön! Kérjük mindenki olvassal el!
"A rendezvény során marketing és közösségépítési okokból fotók és videók készülhetnek , melyeket a Bug Parts Kft. nyilvánosságra hozhat a közösségi vagy a weboldalán , részletes tájékoztatás és az adatkezelési tájékoztató az üzletben elérhető. A rendezvényre történő belépéssel elfogadja az abban foglaltakat. "

Téli Börze 2020.03.07. szombat
Budapest X. kerület Gyömrői út. 125. - Bug Parts BBT Hungary Autósbolt
A rendezvény a gyalogos látogatók számára 9:00-kor nyit! Várunk mindenkit szeretettel!
A tervezett program:
03.07.szombat
8:00 Árusok, börzések érkezése, árusító helyek elfoglalása az előzetes egyeztetés és regisztráció alapján.
9:00 Látogatók számára kapunyitás. Vásárlás, eladás, csere-bere, beszélgetés. A helyszínen alkatrész, illetve szerelési tanácsadás, tapasztalt bogarasok részéről, ha erre igény mutatkozik.
12:00 Ebéd az előzetesen regisztráltak részére: babgulyás, forró tea.
15:00 Programzárás a látogatók számára.
16:00 Elpakolás, legkésőbbi távozás a kereskedők számára.
Részvételi feltételek:
Kereskedőknek, árusoknak díjmentes! Ezzel szeretnénk ösztönözni, hogy minél többen részt vegyenek árusok, beleértve hobbistákat, akik saját alkatrészeiket is árusíthatják, csereberélhetik.
Felhívjuk a résztvevők figyelmét, hogy a találkozón kizárólag használt alkatrészt lehet árusítani, garázsvásár jelleggel. Klubtagok, hobbisták, saját tulajdonukat képező (nem eleve továbbértékesítési szándékkal vásárolt) alkatrészeiket a jelenleg érvényes általános szabályok szerint árusíthatják. (Adómentes határérték alatt.)
Regisztráció:
A rendezvényen korlátozott számban van lehetőség fedett helyen árulni, illetve van lehetőség szabadtéren is. VW járművek is árusíthatók, előzetesen egyeztetett számban, az utcai fronton közterületen a KRESZ betartásával tudnak parkolni.
Az előzetes regisztráció, és helyfoglalás minden árusnak KÖTELEZŐ! - REGISZTRÁCIÓ INDUL 2020.02.25.-étől!
Számukra a ki és bepakoláshoz biztosítjuk a lehetőséget 03.07.-án szombaton 8:00 - 8:30-ig és 15:00-15:30-ig. A rendezvény helyszínén elsősorban az eladó VW járművek, illetve a résztvevői VW járművek fognak parkolni. Más gyártmányú járművek parkolása a közterületen, a KRESZ betartásával lehetséges.
Az előzetes regisztráció, LÁTOGATÓK számára AJÁNLOTT, elsősorban az étkezők létszámának meghatározása miatt.
Részvétel díjmentes!
Előzetesen nem regisztrált résztvevőinket kérjük, hogy a helyszínt lehetőség szerint gyalogosan közelítsék meg, a járművük környező utcákban, közterületen történő leparkolását követően.
A rendelkezésre álló parkolóhelyeket elsősorban az árusok, illetve az eladó VW járművek részére fogjuk fenntartani. Felhívjuk részvevőink figyelmét, hogy a rendezvényen két helyen lesz infrás fűtés, némi melegedés céljából. Egyébként kérjük, hogy mindenki alaposan és rétegesen öltözködjön az időjárásnak, évszaknak megfelelően.
Előzetes információ: 06309488841 vagy bogarasok@bogarasok.hu
Egyértelműsítő leírás:
ÁRUSOK - kötelező előzetesen regisztrálni, forró teát és ebédet (egytálétel) biztosítunk - a részvétel díjmentes!
LÁTOGATÓK - csak akkor kell regisztrálni, ha teát, és ebédet (egytálétel) kérsz - a részvétel díjmentes!
Ha bármilyen ezzel kapcsolatos kérdés felmerül, kérjük, jelezd elérhetőségeinken! Elsősorban: bogarasok@bogarasok.hu e-mail címen.
Köszönjük!
Jó készülődést kívánunk!
MBK

2020-as magyar rendezvények:
Aktuális! 03. 07. Téli börze-Bp
03. 14. (Szombat, 9:00.) TaVWasz Köszöntő Volkswagen Konszern Találkozó, Veszprém
04. 18. Tawaszi Rally-Bp
05. 01-3. II.Csisztapusztai Baráti busz és bogártalálkozó
05. 09. Tavaszi Rajzás-Mogyoród Rajzás előtt nyílt nap a Bug Partsnál, konvoj az autósmoziba az üzlettől!
06. 06-07. A Bogaras Bagázs saját rendezvénye, Magyarkerten
06. 12 Hidasnémeti, bogártalalkozó
06. 12-14. Nyári Rajzás - Balatonalmádi Yacht Kemping
06. 13. VII. Vw Infection - Volkswagen Konszern Találkozó, Kőszeg
06. 20. Dunakanyar-Börzsöny Oldtimer Túra 2020
06. 26. Pilismaróti weekend
06. 26-28 14. Vas Megyei Bogaras Randi Borgátafürdő · Borgáta (Vas megye)
07. 02-04. Jászapáti, Győri Zsolt szervezésében
07. 03-05. Balatoni Tuning hétvége a t3-tuning.hu szervezésében
08. 06-09. Dévaványa Termálfürdő
09. 05- Őszi Rajzás-Pécel
09. 11. Őszi T3-tuning találkozó
11. 28. Őszi Börze-Bp

Újdonságok a belgiumi BBT-től!
T1-es buszhoz oldalablakfészket? Itt a komplett lemezszett oldalablakfészkek javításához! (Bus –07/67-ig.) Cikkszám: jobb és bal oldal: 0890-232, 0890-233. A szembenlévő oldalon (a rakodóajtók közvetlen szomszédságában) a dupla ablak lemeze is kapható: 0890-234, 0890-235. Az elemenkénti két cikkszám a buszok jobb- és balkormányos verziója miatt vannak feltüntetve. Újdonságnak számít a szimplafülkés-buszok komplett hátsósárvédő íve. Az egyik oldal egy teli felület, a másikon ott a tanknyílás is! Cikkszám: 0890-953 és 0890-955 (Busz 08/62–07/66). A BBT-be megérkezett az első B-oszlop szállítmány és 0890-915 B-oszlop jobb – bus 03/55–12/63. D oszlopot is vásárolhatunk a felújításhoz! Ennek a javítóelemnek a száma: 0890-924 –07/67-ig, 0890-925 –07/67-ig. A múlt héten mi foglalkoztunk az üzemanyag-vezetékek meghibásodásával. Öt pontban foglaltuk össze, milyen karbantartásokat kell elvégezni a biztonságos üzemeltetéshez. A belgiumi BBT külön felhívja mindenki figyelmét azon gumicsövek ellenőrzésére, melyek a motortérben a benzint szállítják a karburátorba. Le is írják: megfelelő fényviszonyok közepette a hüvelykujjon meg kell hajlítani az üzemanyagcsövet. Ha repedéseket észlelünk rajta, akkor ne tétlenkedjünk, hanem cseréljük ki!!! Az üzemanyag csövek cikkszáma 0970-től 0973-ig tart. Ehhez már csak két dolgot tudok hozzátenni: ha szétszedjük a vezetékeket, akkor szükség lehet új bilincsekre, cikkszám: 8776-08, és új szűrőre is, cikkszám: 1695 vagy extrább kivitelben cikkszám: 1693.
Kérd üzletünkben új karosszériaelem termékkatalógusunkat T1-es buszhoz!


Volkswagen hírek
A Genfi Autószalon ide, de inkább már oda ;) a Volkswagen mindenképpen bemutatja újabb modelljei közül azt az elektromos fejlesztést, mellyel újabb potenciális vásárlók igényét szeretné kielégíteni!
Itt az új tisztán elektromos ID.4 kompakt SUV
Valósággá válik az ID.CROZZ show-modell, hivatalos neve: ID.4. A Genfi Autószalon törlését követően webcast formájában kínált konkrét betekintést a Volkswagen első tisztán elektromos SUV-modelljére. Az új ID.4 a tervek szerint még 2020-ban megérkezik, az ID.3 után így már az új moduláris elektromos platform (MEB) műszaki alapjaira épülő második modell számára ketyeg a visszaszámlálás. „Akárcsak az ID.3, az ID.4 szintén szén-dioxid-semleges mérlegű járműként jelenik meg a piacon” – jelentette be Ralf Brandstätter, a Volkswagen márka ügyvezető igazgatója (COO). „ID.4 modellünket Európában, Kínában és az Amerikai Egyesült Államokban gyártjuk, illetve értékesítjük majd.”
(Forrás: Volkswagen.hu)

Otthoni karburátorszerelés? Erre szükséged lehet!
Az elmúlt hetekben rendszeresen olyan bontott ábrákat tettünk be a megjelenési felületünkbe, mellyel jól átlátható módon lehet beazonosítani egy-egy alkatrész helyét! A mostani kis hírünkben is egy olyan felületet kínálunk, melyen a régi Volkswagenek karburátorait lehet megtekinteni szétszedett formában.
A weboldal címe a következő: ruddies-berlin.de/solexPICT.htm
Az itt látható karburátorok nagy többségéhez pótalkatrész is kapható üzletünkben.
A következő cikkszámon lehet alkotóelemeket találni a porlasztóhoz: Pl.: 2130-101 (fúvóka G55) de a legegyszerűbb a weboldalunk keresőjébe annyit kell beírni hogy 2130. Ezzel rengeteg tömítéskészlet lesz kilistázható, illetve kiválasztható a karburátorfajtákhoz. De megtalálható még a gyorsítómembrán, vagy épp a gyorsítópipa is!

Új huzatkollekciót készített a TMI!
A TMI-ről röviden annyit, hogy idősebb autókhoz gyártanak kárpitot tetőre, ajtóoldalra, szőnyegszetteket és még jó pár szövetből készült terméket. De, hogy még inkább fényezzem a céget, ők voltak azok, akik a "Jeans Käfer" típusú bogárhoz a belső kárpitot készítették. A cég legújabb híre a számunkra, hogy újabb üléshuzat-szövetekkel készült el a cég, mellyel a régi VW-ket kárpitozták. Nőtt azon autótípusok száma, melyek teljesen gyári állapotra "húzhatók vissza" a megfelelő szövettel. Most azok az autótulajdonosok örülhetnek, akiknek viszonylag fiatalabb bogár, kabrió bogár, golf autójuk van! Ezekhez a típusokhoz készültek a négyzetmintás szövetek!
A szövetek és további információk az alábbi linken nézhetők meg: jbugs.com/Blog/plaid.html
A TMI termékei a Bug Parts Kft.-nél is megtalálhatóak!
A szőnyegek a következő cikkszámon: 0530-0595-ig.
Csomagtér: pl.: 0593, 0594
Oldalkárpit: 0550-től.

Legyen Olyan A Hétvégétek, Amilyennek Szeretnétek!
Üdvwözlettel: A BugParts Team

Az oldal működéséhez sütik használata szükséges. Bővebb információ: youronlinechoices.com