Belépés meglévő ügyfeleinknek

Elfelejtette jelszavát?

Új ügyfél regisztráció

A regisztráció befejezésével Ön kijelenti, hogy elfogadja Általános Szerződési Feltételeinket.
A terméket hozzáadtuk a kosár tartalmához.

Aktuális információk

belépés / regisztráció     Az Ön kosara üres Kosár megtekintése
Bogár alkatrészek

Bogár

VW Busz -67 alkatrészek

VW Busz -67

VW Busz 68- alkatrészek

VW Busz 68-

T25 / T3 alkatrészek

T25 / T3

Karmann alkatrészek

Karmann

Type3 alkatrészek

Type3

Type4 alkatrészek

Type4

Type181 alkatrészek

Type181

Vízhűtéses alkatrészek

Vízhűtéses

Aktuális híreink

2021. 04. 30.

Jó hétvégét mindenkinek!

Sziasztok, Volkswagányok!
Hihetetlen jóra fordult az idő, ez már bizony a nyári kellemes időjárás előszobája. Igazán érezhetjük a jó meleget letekert ablakok mellett is! Bizony a vastag télikabátot pedig egyre inkább elfelejthetjük. De nem csak a jó idő érkezett meg hozzánk! Május elsejével indul a balatoni szezon is! A pihenőhelyeken és környékükön megnyitják ajtajaikat a szórakozóhelyek és az éttermek, cukrászdák is. De ne felejtsük el azt, hogy egy másik esemény is lesz a hétvége alkalmával. Május első vasárnapja anyák napja! Ezt a napot sose feledjük el!

Olajozottabban a motor védelméért!
Nem feltétlen ez a legjobb cím a heti ajánlatunknak. De mesteri remekmű lehet egy jó összeépített motor a nagyobb teljesítményű szűrős olajpumpával. Ezzel igazán megnövelhetjük a motor élettartamát. Továbbá az új tőcsavarok is jól jönnek a motor összeépítéséhez. Az elgörbült, elromlott menetek csak megnehezíthetik a munkát, és bosszankodásra adhatnak okot. Ezért javasoljuk ezeket a szép új tőcsavarokat! A jó fékalaplap minden fékmunkálat alapja. Szinte mindig lehetne ez a jelmondatunk! Új tükrök, új kapcsolók tehetnek jó szolgálatot útközben, ezeket is érdemes lecserélni! Ajándéktárgyak minden alkalomra! Még akár a grillszezonra is tartogatunk eszközöket! Minthogy vége az áprilisnak, ezért még érdemes átgörgetni a havi akciós kínálatunkat. De senki nem marad le semmiről, hiszen
májusban újabb alkatrészek lesznek kedvezményesen beszerezhetőek üzletünkből!

Belgiumi anyacégünk hírei
Nem is lehet más a helyzet Belgiumban sem, mint kis hazánkban! Nyílnak a kávézók, és valahogy az időjárás is a tudtunkra kívánja adni, hogy itt az ideje a nyitásnak! A szép időjárás motiválja mégjobban a belgiumi anyacégünk munkáját is!

De a rövid kitekintő után nézzük a hét újdonságait
A osztott ablakos buszok kormánykerekéhez befejeztük az alátétek reprodukcióját, ezekre az elemekre a kormány holtjátékának beállításához van szükség. A pontos mérést és beépítést követően tökéletes fordulást biztosítanak a kormánydobozban, és a kormánykerék elmozdításával eltűnik a nagy holtjáték. A beépíthető alátétek pontos reprodukciók ónlemezből, mint az eredeti, és tökéletesen illeszkednek a T1-es buszok és a korai (T2a) modellek kormányművéhez. A brazil buszoknak egy másfajta kormányművük van, melyekhez különböző alátéteket használtak.
4 különböző méretben szállítjuk a tökéletes illeszkedés kombinációjának javítását.

1368-246 alátét 0,10 mm a kormányműhöz - 03 / 55-07 / 72 busz
1368-247 alátét 0,12 mm a kormányműhöz - 03 / 55-07 / 72 busz
1368-248 alátét 0,15 mm a kormányműhöz - 03 / 55-07 / 72 busz
1368-249 alátét 0,30 mm a kormányműhöz - 03 / 55-07 / 72 busz

Néha az élet szerencsés, és belebotlik az ember valamibe, amire szüksége van! Teljesen véletlenül találtuk meg a gázpedál rúdja körül elhelyezett gumiharmonikát, mely a T1-es, T2-es és brazil buszokhoz való. Az eredeti gyártónál még megvoltak a régi szerszámok(!), és csak kisebb karbantartásra volt szükségük, mielőtt vadonatúj gyártási folyamatot indítanának a segítségükkel. 100% -ban gyári specifikációk és nagyon kedvező ár mellett, nagyon jó minőségben készülhetnek el ezek az alkatrészek is. Most ezt a kis, de szükséges gumidarabot tudjuk a piacon elérhető legjobb áron kínálni ... Kiváló minőség, és olcsó ár! A VW úton tartása ... megfizethető legyen ... ez a mi küldetésünk!

Ezen a héten megérkeztek a type 3-as típusú autók első tengelyéhez tartozó első ütközőgumik is. A meglévő járműveken szinte mindig rosszak ezek az alkatrészek, mert a teljes rugófeszültség a gumikon van, amikor az autó parkol. Tehát az autóban lévők már vagy repedtek, vagy a végüket járják, esetleg egyszerűen már hiányoznak is, ez az alacsonyabb futásteljesítményű autókra is igaz. Ha egy type 3-as típusú gépkocsit ilyen gumik nélkül vezet, akkor minden alkalommal nagy ütés érheti a futóművet, tehát feltétlenül szükséges ... Két felső és két alsó kell ... Már elérhetők készletről.

1458-000 felfüggesztésnél ütközőgumi elöl (65 mm) - type 3
1459-000 felfüggesztésnél ütközőgumi felső (40 mm) - type 3

Volkswagen hírek a nagyvilágból
Legjobb minősítéssel zárt az ID.4: öt csillag az Euro NCAP tesztjén
A VW ID.4 figyelemreméltóan teljesített a tekintélyes Euro NCAP (European New Car Assessment Programme) biztonsági tesztjén. A Volkswagen márka első kompakt SUV modelljét, amelynek műszaki alapja az innovatív Moduláris elektromos platform (MEB), a legjobb minősítéssel díjazták. A vizsgáztatók minden kritérium esetében - a felnőtt és gyerekutasok, illetve a sérülésveszélynek kitett közlekedők megóvása, valamint a vezetéstámogató rendszerek terén - jó értékelést adtak az ID.4 modellnek. A cikk bővebb változata a volkswagen.hu/a-volkswagen-elmenye/hirek/2594-legjobb-minositessel-zart-az-id4-oet-csillag-az-euro-ncap-tesztjen címen olvasható!

Ismét egy kis érdekesség
Sok dolgot láttunk már elaggott VW alkatrészekből összetákolva. Az irodabútortól a minimotorig, de még mutáns buszbogár is létezik. A most ajánlott videóban egy quad készül régi alkatrészekből! Érdemes megnézni!
https://www.youtube.com/watch?v=n31YGDbg3Mc

2021. 04. 23.

Jó hétvégét mindenkinek!

Sziasztok, Volkswagányok!
Már kapaszkodunk az alagút kapujának a szélébe! Paripára fel! Itt az ideje a rendezvények és a kiruccanások megtervezésének! Pár lépésre lehetünk attól, hogy mattot adjunk ennek az elfuserált bezárt helyzetnek! És ez nem semmi! Jólesően hátradőlhetünk majd a Balaton partján, miközben este egy jót ehetünk majd a szabad ég alatt a többiekkel! Még biztos eltelik egy kis idő, hogy elfelejtsük ezt az egész dolgot, és az elején még talán jobban értékeljük azt, hogy végre mehetünk. De ha csak azt nézem, az autó javításánál is összeülhetünk majd, akár kupaktanácsként, és együtt szerelhetjük meg a vasparipákat! Itt volt már ennek az ideje!

Szédületes választék minden rajongó számára!
És igen. Büszkék vagyunk arra, hogy aki ellátogat hozzánk, az nem csak egy-két apró motorikus problémára találhat megoldást. Azt hiszem, a választékunk alapján a mi üzletünk az öreg VW járgányok gyógypatikája. Hiszen az üléstől, a kárpittól kezdve rengeteg dolgot megtaláltok a kínálatunkban. Mindemellett újabb és újabb dolgokat igyekszünk bemutatni a számotokra, és ebben nagy segítségünkre van a belgiumi BBT is! Nem maradunk le a nyugati minőségtől sem! A világ minden tájáról érkeznek hozzánk azok az alkotóelemek, melyeket megvásárolhattok. Akár az új indítómotorokról, vagy éppen tárolórekeszekről, polcokról legyen szó, minden egy helyen, az üzletünkben beszerezhető. Vannak olyan termékek, melyekből mindjárt több féle, fajta is megtekinthető. A gyújtáselosztó is egy ilyen alkatrész. Ki milyet szeretne. Az eredetivel megegyezőt, vagy tuningolna? Van megoldásunk minkét fél számára. Ne feledjétek, minden hónapban vannak akciós alkatrészek, melyeket érdemes betervezni a felújítás során, vagy épp előre gondolkodni egy-egy javításnál. Így a kínálkozó lehetőséget kihasználva az akciós időtartamkor érdemes megvenni a javításhoz szükséges alkatrészeket. Így ismét csak ajánlani tudom az akciós fület a weboldalunkon.

Belgiumi anyacégünk hírei
Kezdjük az egészet elölről?
Az indiai Covid új mutációját tegnap először regisztrálták Belgiumban.
Indiában egyre rosszabb a pandémiás helyzet, így hamarosan csatlakozhat a legrosszabb helyzetben lévő államok csapatához. Úgy tűnik, hogy három emberből 1 Covid vírusos Indiában ... Három ország van, amelyekre támaszkodunk nagymennyiségű alkatrészbeszállítás szempontjából. A BBT még mindig sokat vásárol az USA-ban, és sok alkatrészt készíttetünk Brazíliában, valamint Indiában. Úgy tűnik, hogy az USA-ban jobb lesz a helyzet, mert az oltási program ott jól halad, és minden nap egyre több a védett ember. Az oltás a gyógymód ... azt mondják ... de az indiai hallgatót, aki Belgiumba érkezett és meghozta a vírus indiai mutációját, beoltották. Ezért kérdéses ez a fajta taktika.

A termékek most már nagy mennyiségben, folyamatosan érkeznek be a raktárunkba, a világ minden sarkából sikerül hetente ismét konténereket és nagy szállítmányokat kapnunk. Ezen a héten is nagy volt a jövés-menés.
Néhány új termék is beérkezett az üzletünkbe…. Bemutatjuk ezeket a nagyon régóta várt, korai padlólemezeket.
Jelenleg minden modellhez tartunk padlólemezt, bal, jobb vagy dupla tolóajtóshoz, 4 modell közül is választhatunk.
Szuper jó minőségű, pontos, olyan, mint az eredeti ... .. garantált a BBT minőség.
Cikkszám: 0891-761 baloldali padlólemez - 08/67-07/70 busz,
0891-762 baloldali padlólemez, tolóajtónál - 08/67-07/70 busz,
0891-771 padlólemez jobb, tolóajtónál - 08/67-07/70 busz,
0891-772 padlólemez jobb - 08/67-07/70 busz

A type 4-es típus szerelmesei számára! 
A type 4-es típusú motorokkal az autóink sokkal erősebbek, mint a szokásos korai típusok motorjaival, de gyorsabbak és megbízhatóbbak is. Ugyanakkor sajnos drágábbak is. A megépített motoroknál magas anyagköltség mellett más árat érünk el, mint a hagyományos bogármotoroknál. Itt az idő ezen változtatni! Nem hagyjuk cserben ezt a piacot sem, és azt tervezzük, hogy új 4-es típusú alkatrészeket hozunk a polcainkra. Ezen a héten először kaptunk 4-es típusú 2,0 literes hajtókarokat és főtengelyt. A hajtókarok a legkorszerűbb anyagokból készülnek. Tökéletes helyettesítő elemek a fáradt, elromlott vagy elhasználódott eredeti alkatrészek helyére ...
Cikkszám: 1600-420 főtengely 71 mm, Type4 2000cc

Megkaptuk az első rakományt a 4-es típusú karokból is. Kovácsolt vasból a 2,0 literes motorokhoz. Ezek a karok pontosan olyanok, mint az eredeti. Egy pillantás alatt felváltják a törött, elhajlott vagy elhasználódott társaikat ...
4-es kiszerelésben megvásárolhatóak.
Cikkszám: 1603-420 4 darabos hajtókarok, 2000cc

Volkswagen hírek a nagyvilágból
Új, nagy teljesítményű kategóriával bővül az ID. család: itt a GTX. Április 28 án mutatkozik be a ID.4 GTX, a Volkswagen első csúcskategóriás elektromos sportmodellje: Európában az ID. család nagy teljesítményű modelljei a jövőben a GTX emblémát viselik majd. Akárcsak a GTI és GTE, a GTX is külön termékcsalád, amely révén a Volkswagen az intelligens sportosságot hozza el az elektromobilitás világába. A cikk bővebb folytatása itt olvasható: https://www.volkswagen.hu/a-volkswagen-elmenye/hirek/2545-uj-nagy-teljesitmenyu-kategoriaval-bovuel-az-id-csalad-itt-a-gtx

Egy kis érdekesség
Az emberi gyengeségből, vagy a felismerés hiányából, akár a nemtörődésből kifolyólag az ember rengeteg feles eszközt, tárgyat visz ki a természetbe, és egész egyszerűen otthagyja azt. A vonat ablakából évek óta egy plüs hintalónak lehetne akár minden nap integetni. Persze ez a tény egy nagyon szörnyű dolog, mégis van egy nagyon pici jótékony árnyoldala is. Ezen séma szerint rengeteg autót is magára hagynak az erődben, vagy épp a szántó szélén. Néhányan pedig idejüket nem kímélve megmentik ezeket a történelmi utazáson részt vett darabokat. Íme egy kis film, egy ilyen megmentett járgányról!
https://www.youtube.com/watch?v=z_aoJDpkjmM">https://www.youtube.com/watch?v=z_aoJDpkjmM


Legyen Olyan A Hétvégétek, Amilyennek Szeretnétek!
Üdvwözlettel: A BugParts Team

2021. 04. 16.

Jó hétvégét mindenkinek!

Sziasztok, Volkswagányok!
Egyre jobbak az esélyeink! Lassan újra a régi lehet minden! Kevés dolog van, aminek egy régi autóját kedvelő és szerető ember annyira örülhet, mint az autó ismételt korlátlan használata! Szépen lassan elérkezünk ahhoz a ponthoz, hogy már egy kávét megihatunk a belvárosban, egy teraszon. Így azt gondolom, egyre aktuálisabbá válik, hogy beszélgessünk a találkozókról és az autós rendezvényekről is! Szerencsére ez már belátható közelségbe került. Ha minden jól megy, akkor akár már júniustól bármilyen rendezvényre sort keríthetünk! Nincs ez másképp a Somogyi Nyárral sem! Egy jó hangulatú találkozó, mely akár annak az ünnepe is lehet, hogy végre ismét az önfeledt vigadalomé lehet a pálya! Rendezvényünk helyszíne kiváló alkalmat ad, hogy jól érezzük magunkat akár a szabad ég alatt, akár éttermi környezetben.

Műszerfalborítást a régi tördezett darab helyére!
A Nap az egyik ellensége autóinknak. Az UV sugarak, valamint a a forróság nem tesz jót sem a fényezésnek, sem pedig a belső burkolati elemeknek. Nincs kivétel, a műszerfalborítással ellátott járművek többségénél sem! A megnyílt, töredezett felület esztétikailag rengeteget ront az autó kinézetén. Az alkatrész pótlása pedig korábban lehetetlen volt. De itt az idő, hogy ezen változtassunk és bemutassuk nektek ezeket a szép új borításokat. Nem csak bogárhoz, de type3-ashoz is megvásárolhatjátok ezt a fontos kiegészítőt. A pedálsor, melyet minden mozgáskor használunk, de figyelmünket elkerüli, és csak akkor foglalkozunk vele, ha már nagy baj van. Főként az alsó konzolrész szokott atomjaira hullani, azaz megeszi az idő vas foga. De a tengely és a rugó is tükrözi az alkatrész életkorát. Nos ideje megnézni, mit taposunk, és még meddig taposhatjuk! A mentőövet pedig a heti nagy hirdetésünkben kínáljuk. Akár teljes pedálsort is lehet cserélni, de a hozzá tartozó gumi csúszásgátlók is megvásárolhatók! Szinte mostohagyermeknek számít - pedig ez is fontos eszköze a közlekedésünk- a rendszámtábla világítás. Itt sok melléfogás nem lehet, vagy az égő ég ki, esetleg eltörik a búra, de kevesen foglalkoznak vele, ám ajánlott a körülötte lévő tömítések cseréje! Féltengely-gumiharangból nem csak a gyári feketét áruljuk! Tuningolók kedvéért, vagy csak esztétikai szempontból is megfontolandó lehet az alábbi színes darabok egyike! Nem hagyhatom ki heti ajánlatunkból a havonta változó akciós kínálatunkat és az ajándéktárgyakat sem! Ne feledjétek, szinte minden alkalomhoz van egy jó ajándék5letünk!

Belgiumi anyacégünk hírei
Annak ellenére, hogy szokatlanul hideg az április, rendkívül csapadékos, és még mindig tart a pandémia, utazási korlátozások vannak és az óceáni áruszállítás továbbra is teljesen kaotikus, továbbra is elmerülhet a VW csodavilágában! Mi, @ BBT, keményen dolgoztunk a múlt héten, hogy az összes beérkező áru rendelkezésre álljon a következő néhány hétben. Szerencsére a bejövő áruk áramlása felgyorsult, (néhány nagyon várt alkatrész is megérkezett) és garantáljuk, hogy a webshopunkban sokkal több terméknél lesz a megrendelhető jel zöld.
A héten a sok munka és az elfoglaltságaink miatt az újdonságok helyett szeretnénk bemutatni Ezüst hegesztési katalógusunk kibővített változatát. A BBT csapatából Peter keményen dolgozott azért, hogy a legfrissebb kiegészítőkkel feltöltse a tartalmát… De nézzük csak a lapozható katalógust: bbt4vw.com/highlights/silverweldthrough/mobile/index.html

Volkswagen hírek a nagyvilágból
Új mércét állít az új Golf R teljesítménye
Az új Golf R, amely év elején jelent meg a piacon, minden eddigi Golf R modellt túlszárnyal elképesztő 235 kW / 320 LE teljesítményével és 420 Nm nyomatékával. Ahhoz hogy ez az erő a lehető leghatékonyabban kerüljön továbbításra, a Volkswagen mérnökei kifejlesztették az új 4MOTION összkerékhajtási rendszert, amely nyomatékvektor-szabályozást használ a hátsó tengelyen. Ez az alapja a Golf R tovább javított kezelhetőségének, amely mércéül szolgál a modell kategóriájában. A cikk bővebb folytatása itt olvasható: volkswagen.hu/a-volkswagen-elmenye/hirek/2461-uj-mercet-allit-az-uj-golf-r-teljesitmenye

Egy kis érdekesség
Már nem gyártja a gyár kedvencünket? Nos akkor megteszi más! Bogár koppintva! Nem is gondolnánk, hogy Kínában már mi mindent másolnak. Nem, nem csak iPhone-t. Az Ora nevezetű gyártó úgy gondolta megfelel neki a bogárforma. És így jár az az autógyártó, aki nem gyártja a világ egyik legjobb autóját az emberek számára.
Megcsinálja más! Az Ora úgy látja, hogy ez a forma némi módosítással, megújult belsővel, no meg villany erőforrással, dicsőséget hozhat számára a piacon. Persze a Volkswagen máris összeráncolta a homlokát. De hozzánk is eljut majd ez a csoda?
origo.hu/auto/20210414-ora-beetle.html

2021. 04. 09.

Jó hétvégét mindenkinek!

Sziasztok, Volkswagányok!
Elmúlt a húsvét, és egyben véget ért a két játékunk. A sorsolásból kikerült nyerteseknek ezúton gratulálunk még1x! Megéri velünk tartani, megéri minket követni és persze megéri velünk játszani! Lassan közeleg a nyár, és bizony sokan túl vannak már az első autómosáson. Közben az alagút vége is látszik, mert már este 10-ig járhatunk- kelhetünk az utcán. Biztos vagyok benne, ha lehetőség szerint ezen az úton halad tovább az ország, akkor nyárra biztosan sokkal szabadabban mozoghatunk, kinyithatnak azok a helyek, melyekre már régóta vártunk! Ne feledjétek, idén mi is rendezvényt szervezünk! 2021. 07. 23-tól 25-ig kerül megrendezésre a Bug Parts Kft. Somogyi Nyár című népautós hétvégéje! Erre a szép kis hétvégére minden régi és új Volkswagen rajongót egyaránt várunk!

Kipufogó? Itt az idő a lyukas dobokat a kukába vágni!
Autónk egyik erősen terhelt darabja a kipufogódob. Ez most már hatványozottan is igaz, nem csak azért, mert a léghűtéses Volkswagenek kipufogó útja rövid, hanem mert a benzin összetétele is megváltozott. Mindezek együttes hatása is hozzájárul, hogy a dobok élettartama csökkent. De nézzük csak, milyen dobokból lehet választani a Bug Parts Kft.-nél: szinte minden járgányhoz tudunk cseredarabot biztosítani. Az öregebb típusoktól egészen a fiatalabb járgányokig megtalálható nálunk a cseréhez szükséges alkatrész akár felszerelőkészlettel, vagy furulyával együtt!
Még az AR-es motorhoz is tartunk dobot, így az ínyencek sport darabot is választhatnak. Persze a szükséges felszerelőelemek külön is megvásárolhatóak. Bilincs, tömítés darabra is vehető. De nem csak ez a hét érdekessége. Készülve a tavaszi esőzésre, kiváló minőségű ablaktörlőlapátokat ajánlunk az idő által megszorongatott
darabok helyére. Továbbá az akciós tárcsafékszettet sem szabad kihagyni! Az eredményesebb fékezés miatt érdemes rajta elgondolkodni! Az ajándéktárgyakon túl jó áttekinteni az áprilisi akciós kínálatunkat is!

Belgiumi anyacégünk újdonságai
Az idők változnak, ez a dal vált valósággá. E változások közül több is maradhatna ... akár mindig ... vagy épp részben vagy teljesen. Rájöttünk erre? Mindannyian rájövünk erre? @ BBT-ben legalább megpróbáljuk, és előre látjuk a jövőt! Ez több új terméket jelent, több készletet és szorosabb együttműködést a jelenlegi és a jövőbeli gyártókkal.
Az, hogy történelmien alacsony a készletünk, soha többé nem fordulhat elő ... Egy rakás konténer várható a jövő héten az antwerpeni kikötőbe ... reméljük, hogy a vámon könnyen átjut az áru, és az árucikk feltöltési arányunk drámaian megnő 2-3 héten belül ... végül ... Erre a hétre néhány szép és klassz új terméket szereztünk be, amelyeket örömmel mutatunk be.

De nézzük a tényleges újdonságokat:
Szabaduljon meg a régi kopott vagy hajlított zsanéroktól, és cserélje ki ezekre a kiváló minőségű BBT reprodukciókra.
Már készletről elvihetők a rakományajtó zsanérjai a korai modellekhez is, és most, végre az egész család teljes.
0156-840 Ajtózsanér rakományajtóhoz, első, felső / hátsó, alsó (jobb ajtó) - 12/60-07/67 SWT busz
0156-850 Ajtózsanér rakomány első alsó / hátsó felső (jobb ajtó) - 12 / 60-07 / 67 SWT busz

Már régóta megvásárolhatóak voltak ezek a zárelemek a VW 181, Trekker vagy Thing típusú gépekhez, de most már nagykereskedelmi programunkban is beszerezhetőek. Ezek a rögzítő zárelemek a szélvédőkeretre vannak felszerelve, csak azért, hogy a motorháztető zárva lehessen. Elég gyenge felépítésük miatt egyszerűen elhasználódnak vagy egyszerűen csak eltörnek. A tökéletes megoldást kínáljuk Önnek, így a motorháztető vezetés közben már nem nyílhat fel. A cikkszám alatt egy csomagot kapunk, melyben benne van a kampó és az oldalrögzítő. Egy autóhoz két csomagra van szükség. Cikkszám: 7131-181 felső retesz készlet - 181. típus

A komplett generátortartozék-készletünk felépítéséhez sok új alkatrész érkezik, korai csigák, alkotórészek ... de sok dolog még fejlesztés alatt áll. Bemutatjuk az első eredményt. Rengeteg mintát tanulmányoztunk, többségük nem felelt meg tesztjeinken, viszont a most bemutatásra kerülő darabot találtuk a legjobbnak a piacon, és elfogadható árral is jár. Ez a gyűrű a szorítóanya és a generátortárcsa között van. Ez tökéletes reprodukcióban készül, pontosan olyan, mint az eredeti, szép vastag acélból. A gyűrűn szintén széles érintkezési felület található. Erre azért van szükség, hogy a külső tárcsa felét a belső tárcsa felére tolja, így megfelelő feszességet biztosítva az ékszíjnak. Generátor nyomásgyűrűnk minden 1955-től kezdődő dinamóra és generátorra illeszkedik. Cikk: 1920-120 gyűrű az anya és az alátétek között Ékszíjtárcsa, Type1

Volkswagen hírek a nagyvilágból
Jelentősen nő az üzemek áramellátásán belül a megújuló energia aránya
A Volkswagen Csoport jelentős lépést tett 2020-ban a gyártási helyszínek elektromosáram ellátásának megújuló forrásból történő fedezése felé. A megújuló elektromosáram aránya egy éven belül 80 százalékról 95 százalékra emelkedett az Európán belüli gyártási egységeknél. A Kínán kívüli üzemek esetében világszerte hasonlóan jelentős emelkedés volt tapasztalható, esetükben 76 százalékról 91 százalékra emelkedett ez az arány. 2023-ra az európai gyárak 100 százalékban megújuló forrásból származó elektromos árammal üzemelnek majd. 2030-ra ugyanez a cél a Kínán kívül található összes gyártási helyszín esetében. A cikk bővebb változata az alábbi linken olvasható: volkswagen.hu/a-volkswagen-elmenye/hirek/2471-jelentosen-no-az-uezemek-aramellatasan-beluel-a-megujulo-energia-aranya

Egy kis érdekesség
Megjelent az Airmighty 42. száma! Azt hiszem, ez az az újság, melyet érdemes átlapozni. Az anyacégünk hírein túl, sok más érdekesség megtalálható! Bemutatja számos műhely munkáját, érdekességeket és újdonságokat oszt meg a régi Volkswagen tulajdonosok számára. Érdemes belőle egy példányt megvásárolni! bbt4vw.com/en/catalogue/9-manuals%20/1-books%20/informative-books-p-divers/airmighty-42-9496-42/

2021. 04. 02.

Jó hétvégét mindenkinek!

Sziasztok, Volkswagányok!
Mivel is kezdhetném, mint hogy a héten elindítottuk húsvéti játékunkat, mellyel szuper ajándékokat nyerhettek. Futurisztikus képpel díszíthetitek az otthonotok vagy a garázsotok, műhelyetek falát! Vagy épp a nyári nagy melegben milyen jól jöhet egy hűsítő ital egy frankó vw-s kulacsból! Nos a játék elindult, 6-án sorsolunk.  Lényegében egy képet kell megosztani, másodikként pedig egy rejtvényt lehet megfejteni! Mindenképpen érdemes néhány percet szánni a szerencse kedvéért. Emellett természetesen 2021. 04. 02-től 04. 05-ig zárva tartunk. Április 6-án, kedden reggel várunk mindenkit a megszokott rendben. Továbbá ezen a napon fogjuk kisorsolni a nyereménytárgyak új tulajdonosait!

Alkatrész5letek szezonnyitás előtt!
Ezen a pénteki napon aztán tényleg minden szinten sokféle alkatrészt beválogattunk az autó alkotóelemek közül!
Ha van, amivel igazán feldobhatjátok a motorteret, az a tűzfalra tett igényes borítás! Szinte a gyárival megegyező darabokat árulunk. A motor hangját is csendesíti az utastérben, ha nem közvetlen kapja a lemez az üzemi zajt.
A tuningolóknak ajánljuk ezeket a csodás kipufogódarabokat. Aki nagyobb teljesítményre vágyik, ne feledje, a motorból távozó gáz nem mindegy, milyen keresztmetszeten megy keresztül. A gyári kipufogórendszernek tuningolási szempontból megvannak a határai. De ha nem versenyre készülünk, és az eredeti állapot a fontos, akkor ajánlom a kipufogódob szetteket, melyekben tömítés, csavar, és akár furulya is található! Talán kevesen foglalkoznak az olajbetöltővel és környékével. Itt szintén alternatív megoldásokat kínál néhány gyártó. Új szellőztető és betöltőrészt lehet vásárolni! Karmannosok figyelem! Leakcióztuk a padlólemezeket! Ha szétkaptátok a verdát vagy tervezitek a projektet, érdemes lépni ezeknek az alkatrészeknek az ügyében! Csodás Empi szelepfedelek kaphatók. Ez bizony igazi optikai tuning! És persze a heti akciós alkatrész válogatásunk sem maradhatott el!

A változatos kinézet tette igazán egyedivé a tömegterméket
Mennyire igaz az, hogy míg a legnagyobb példányszámban eladott típusról beszélünk, addig mégis számtalan kinézetben lehet megtalálni a világ szinte minden kontinensén. Régebben említettük azokat a bogarakat, melyeket az Antarktiszon használtak. Ide Ausztráliából hozták át a járművet. De ha a gyártást nézzük, akkor Dél-Amerikán, Ausztrálián túl Dél-Afrikában is készültek darabok. Nem is említeném meg az afrikai változatot, ha nem igényesen kialakított darabokról lett volna szó! A dél-afrikai autógyártás egészen az 1960-as évektől az Apartheid 1984-es befejezéséig folyamatosan működött. Itt annyit jegyeznék meg, hogy valamikor a 2000-es évek derekán még Golf 2-est is gyártottak, amikor európai piacokon már a hármas, majd négyes Golf volt. De térjünk vissza az afrikai bogár sajátosságaira. Ami Németországban alkatrészként kimaradt, vagy megmaradt, azt átszállították az afrikai gyárba.
Pl.: így jöhetett össze az is, hogy az 1303-as kasztniba - melynek ívelt szélvédője van, és teljesen más, modernebb műszerfalat tettek az utastérbe - torziós futóművet szereltek. Egyedi feliratot is kapott a "remekmű": VW 1600 és később még egy S-betűt is utánabiggyesztettek a feliratnak. De más spontán akciót is végrehajtottak a gyárban. Például amikor nem volt elég festék, akkor azt a helyi beszállítok igyekeztek pótolni, így ezekre az autókra nem feltétlen illik a gyári színpaletta kódozása. Persze az egyediség mellé tényleges értékként jó kis Sprinstar felni is felszerelése került, de ezt is egy brit cég, a Rubery Owen szállította a déli féltekére. Ezeket a felniket licenc alapján a világ több pontján gyártották, és még ma is beszerezhetőek a replikák. De nézzünk még egy két igazán eltérő különlegességet: kicsi, kör alakú, fehér lámpák kerültek közvetlenül a fényszórók alá. Ez a részlet összhangban volt a dél-afrikai gyártású járművekkel és a helyi közlekedési jogszabályokkal. Nagyított hátsó lámpatest került megnövelt tartóházzal a hátsó sárhányóra. A belsőt tekintve az első ülések díszítése is egyedi a többi bogárhoz képest.
Továbbá a dél-afrikai különkiadások egy kivételével az összes a típus 1.6-os változaton alapult. A 114Z Kewer/Beetle teljes szőnyegpadlót, párnázott műszerfalat, fa furnér berakásos díszítést a kesztyűtartó fedelén és a sebességmérő mindkét oldalán lévő panelen, fából készült sebességváltó gombot, középkonzolt is kapott! A későbbi sorozatú „L” modell egyik jellemzője volt a színezett ablaküveg is.
A kivétel a Jeans Bug volt, amely a typ.114Z 1300-as változatán alapult.

Volkswagen hírek a nagyvilágból
Némi fals hírkeringés után, most megnézhetjük mik a Volkswagen igazi gyári hírei. De tegyünk egy kis kitérőt előtte.
Nem sokkal korábban, még a hét elején felreppent egy hír, mely szerint a Volkswagen megváltoztatná a nevét Amerikában. Az évek óta tündöklő nevet, a Volkswagent, holmi ótvar Voltswagenre cserélte volna a cég, az elektromos darabok miatt. Ezt a „szégyent” persze nem gondolták komolyan. És már-már az angol abszurd humort súrolva próbáltak hírverést csinálni az elbénázott húzásnak. Ez a kis "kacsa" biztos jót tett a cég népszerűségének...
De nézzük most, milyen friss információkat oszt meg velünk a gyár: Átadta az első ID.4 modelleket Németországban a Volkswagen Március 26-án az első németországi vásárlók átvehették tisztán elektromos hajtásrendszerű Volkswagen ID.4 gépkocsijukat, mégpedig egyidejűleg a drezdai Üvegfalú Gyár átadóközpontjában, illetve a wolfsburgi Autostadtban. Több ezer további ügyfél követi majd őket, a vállalat ugyanis tervei szerint mintegy 150 ezer példányt kíván világszerte kiszállítani e modelljéből az idén. Február végéig – a számos zárva tartó márkakereskedés ellenére
és a németországi piaci bevezetést is megelőzve – máris 23 500 megrendelés érkezett e modellre Európában.
A cikk bővebb változatát itt olvashatjátok: https://www.volkswagen.hu/a-volkswagen-elmenye/hirek/2464-atadta-az-elso-id4-modelleket-nemetorszagban-a-volkswagen

Egy kis érdekesség
Kedvenc buszfelújító sorozatunk 28. része is megjelent. Már a busz teteje a célpont.
Jól jönne a sok ablak a tetőben is. De nem lövöm le a poént, érdemes megnézni!
https://www.youtube.com/watch?v=coyel_A_QQk&t=885s">https://www.youtube.com/watch?v=coyel_A_QQk&t=885s


Legyen Olyan A Hétvégétek, Amilyennek Szeretnétek!
Üdvwözlettel: A BugParts Team

Az oldal működéséhez sütik használata szükséges. Amennyiben hozzájárul a sütik használatához, kattintson a gombra: