Belépés meglévő ügyfeleinknek

Elfelejtette jelszavát?

Új ügyfél regisztráció

A regisztráció befejezésével Ön kijelenti, hogy elfogadja Általános Szerződési Feltételeinket.
A terméket hozzáadtuk a kosár tartalmához.

Aktuális információk

belépés / regisztráció     Az Ön kosara üres Kosár megtekintése
Bogár alkatrészek

Bogár

VW Busz -67 alkatrészek

VW Busz -67

VW Busz 68- alkatrészek

VW Busz 68-

T25 / T3 alkatrészek

T25 / T3

Karmann alkatrészek

Karmann

Type3 alkatrészek

Type3

Type4 alkatrészek

Type4

Type181 alkatrészek

Type181

Vízhűtéses alkatrészek

Vízhűtéses

Aktuális híreink

2020. 09. 25.

Jó hétvégét mindenkinek!

Sziasztok, Volkswagányok!
Sokan keresgélitek azokat az elemeket, melyek közvetlenül a motort ölelik körül. És bizony ezek az elemek több fontos feladatot is ellátnak! Ebből kifolyólag ha kikerül a helyéről a motor akár szerviz okokból, vagy újraépítés miatt, mindenképpen célszerű ezeket a lemezeket pótolni, vagy újra cserélni. Korlátozott számban vannak még eredeti darabok, de ahogy telik az idő, egyre inkább csak az újragyártott alkatrészekre támaszkodhatunk. A pénteki megjelenésünkben ezért most ezeket a cikkeket szeretnénk bemutatni!

Az építésen túl a külcsínre adók között bizony akad olyan, aki a motor hangzását is fontosnak tartja. Néhány 5lettel szeretnénk hozzájárulni, hogy kis kedvencük mélyen doromboló vadmacska legyen. Különböző vastagabb kipufogóvégekkel tovább dizájnolható a wagány külalak. Szintén sokat keresett termék a fehér, vagy színes gumifalkarika. Ez optikailag teljesen megváltoztatja az autó kinézetét! Több méretben is ajánlani tudjuk, 
nem csak Volkswagenek számára.

Az akciós alkatrész válogatásunkat a weboldalunkon több oldalon keresztül lehet megtekinteni. Érdemes átnézni a választékot, igyekszünk mindig a szezonnak megfelelő alkatrészekkel kedveskedni a vásárlóinknak!

Bob heti gondolatai Belgiumból
Nézzük, mi történt a héten Belgiumban
Bob néhány gondolatáról röviden: nos, az amerikai dollár esik, az euró emelkedik, az olaj olcsó marad, és a legtöbb vezető hír címét a koronavírus uralja. No de mi történik a világ többi részén? És miért van ilyen kevés információnk erről? Ezek a kérdések, melyek másban is joggal felmerülhetnek, foglalkoztatják Bobot is. Ilyenkor persze jól jönnek az alternatív hírportálok. De annyit azért látunk, hogy az emberek mire és hogyan költik a pénzüket. Mert sokan vásárolnak, egy részük igyekszik ellensúlyozni a koronavírus hatásait, de nem úgy, mint az első hullám idején. Egész más módon költünk. De ebben a helyzetben az a természetes, hogy a tőzsdék esnek vagy épp stagnálnak, ez viszont már nem mondható el a klasszikus, vagy veterán autókról. Az elmúlt 25 évben az volt tapasztalható, hogy az ilyen esetekben öreg autókba befektetni érdemes. Ez ilyenkor hatványozottan igaz, mely az öreg autók árának újbóli robbanásszerű emelkedését hozta és hozza továbbra is. Tehát ebben a helyzetben a klasszikusautó-tulajdonosok ismét jól járnak. Az autók értékére kimondottan a stabil növekedés jellemző.
Ehhez a növekedéshez igyekszik hozzájárulni a BBT is, hogy minél több klasszikus autó szülessen. Ezeknek a projekteknek szól heti újdonságokat beharangozó írásunk is!

Heti újdonságaink
A BBT kibővíti a Vintage Speed kipufogódob programját.
Az osztott ablakú, azaz T1-es buszhoz a Vintage Speed 3280-200 cikkszámú termékünknek egy testvért adunk.
A két kipufogódob közötti igazi különbség az, hogy maga a cső vége a 3280-200-as cikknél befele fordul és „rejtve marad”, az új termékünknél viszont az autó oldala irányába kifele áll, ezért a busz oldala felé hagyja el a káros anyag az autót. 3280-205 kipufogó - 60 – 07 / 67 „Vintage Speed”, busz, Rozsdamentes acél.

Az üzemanyagtartály légtelenítő csöveket felvesszük reprodukciós programunkba.
Az 1302/03 „szuper” bogarak számára hosszabb ideig kapható lesz, mint Beetles és Ghia's esetében is.
0492-362 Tömlő, csatlakozó tömlő / tartály - Beelte / KG 08 / 67–
és 0492-364 tömlőtöltő-nyak / t-darab - Bogár / KG 08 / 67–

Hírek a Volkswagen-től
„A fény az új króm”: az új Volkswagen ID.4 fény dizájnja. Az ID.4 erőteljes és sportos, de egyúttal szimpatikus karakterrel is büszkélkedhet. Ebben nagy szerepet játszik a külső világítás: az elektromos SUV tervezési koncepciójának szerves részét képezi, és új módon mutatja meg a járművet.
https://www.volkswagen.hu/a-volkswagen-elmenye/hirek/1940-a-feny-az-uj-krom-az-uj-volkswagen-id4-feny-dizajnja

Egy kis érdekesség
Megérkezett az új VW Camper & Bus magazin
Már megjelent és megvásárolható! A VW Camper & Bus magazin 2020 októberi kiadása. A kiadvány online vásárolható az alábbi linken:
https://shop.kelsey.co.uk/issue/list/publication/VWC

Legyen Olyan A Hétvégétek, Amilyennek Szeretnétek!
Üdvwözlettel: A BugParts Team

2020. 09. 18.

Jó hétvégét mindenkinek!

Sziasztok, Volkswagányok!
Még várat magára a szokásos őszi időjárás. Élvezhetjük a kellemes meleg napsütést, a friss levegőt. Ilyenkor érdemes még nekivágni autóval. Nem csak kirándulni lehet, hanem egy-két helyen még találkozhatunk a márkatársakkal is. Ezen a hétvégén a versenyszellemé az úr, hiszen az Őszi Rallye kerül megrendezésre!
A rendezvény kiírása a következő:

Kedves Tagjaink, Kedves VW rajongók!
SZERETTEL MEGHÍVUNK AZ ŐSZI RALLYE - 2020 SZABADTÉRI RENDEZVÉNYRE
a Magyarországi Bogarasok Klubja rendezésében, 2020.09.19.-én a Porsche Buda Márkakereskedésbe.


Friss: A nevezés lezárult. Találkozunk a versenyzőkkel 09.19.-én szombaton 7:30-kor a regisztráción a Porsche Buda Express Szerviz csarnokában! Nézőket is szeretettel várunk, rajt 9:00-kor a Porsche Buda Volkswagen szalon elől.


RÉSZTVEVŐI - TÁJÉKOZTATÓ
A Klub 2015-ben indította rendezvényét, "Tawaszi Rallye"néven, melyet idén, a járványkorlátozás miatt tavaszról őszre tolva „Őszi Rallye” néven szeptember 19.-én szombaton tart Budapesten. A több mint háromórás versenyben Budapest festői szépségű helyeit érintve, a versenyzőknek autósügyességi és helytörténeti feladatokat kell megoldani a menetlevelet vezetve. A verseny célja, hogy lehetőséget adjon a télen garázsban pihenő elsősorban veterán vagy youngtimer Volkswagenek tulajdonosainak, hogy tudásukat összemérve a forgalomban használhassák járműveiket.

7:30 – 8:50 helyszíni regisztráció, eligazítás, járművek dekorálása, reggeli a Porsche Budában (csak előzetesen nevezett csapatoknak) - A jármű forgalmi engedélyét, biztosítási igazolását, és a vezetői engedélyedet hozd magaddal!
8:55 – indulás a járművekhez, motorok indítása
9:00 rajt, a sorrend a helyszínen felsorakozás sorrendjében lesz
13:00 ebéd
16:00 beérkezés a célba, a Porsche Budába (korai behajtás: 15:30-tól)
17:00 verseny vége
17:30 eredményhirdetés
18:00 programzárás
A rendezvényre nézőként is érdemes ellátogatni! Porsche Buda Volkswagen Márkakereskedés (Bp.1117 Prielle Kornélia u. 45.)
Nevezés: www.bogarasok.hu – REGISZTRÁCIÓ/NEVEZÉS menüpont. Info: bogarasok@bogarasok.hu
(A programváltozás jogát fenntartjuk!)

Vízlehúzó? Mentsd meg az ajtó alját!
Szintén az esős idő előtt érdemes megnézni a vízlehúzók állapotát. A Nap által kiszívott, elöregedett gumik már nem fogják ellátni a feladatukat, ezért a víz könnyen bejut az ajtó belső részébe. Sokan arról is megfeledkeznek, hogy az ajtó alján a víznek kivezető nyílásai is kell, hogy legyenek. Ezeket időnként nem árthat kipucolni. Így az ajtó alsó része nem víztartályként működik majd. De sokat segít az új vízlehúzó a helyzeten, mely már ablaknak nekitámaszkodva igyekszik megszabadítani a lefele, illete befele igyekvő víztől az autót. A lényegi leíráson túl, minden bogaras és buszos megtalálhatja maga számára a megfelelő alkatrészt a lehúzójavításhoz.

Akció minden hónapban! Ne feledjétek, minden hónapban szemezgetni lehet az újnál-újabb akciós alkatrészek közül. Érdemes átnézni ezt a fület a weboldalunkon, mert hónapról-hónapra frissítjük.

Padlólemezeket is tartunk a járművekhez. Többféle típus és minőség is kapható. T-sínes, vagy a háromponton rögzíthető ülések számára is van megfelelő árucikkünk! De az ínyenceknek vastagabb lemezből készült darabok is beszerezhetőek üzletünkből.

Belgiumi híreink
Bob gondolatai Belgiumból
Az Egyesült Államok nyugati partján tomboló tűzesetek ismét rengeteg értéket, köztük több értékes régi autót, klasszikusokat pusztított el!
A BBT több Amerikában élő ismerőse és barátja is elvesztette Vintage Volkswagenét, vagy épp teljes gyűjteményét.
Katasztrófa! Képzeljétek el, hogy a tűzoltóparancsnok vagy a helyi seriff megáll, de csak annyit tud tenni, hogy beugrik a tűzoltóautóba és fut tovább. Rossz rájönni és látni, hogy minden, amiért valaha dolgoztunk, a lángok martalékává válik... ez szörnyű ...
Ha a koronavírus nem lenne elég, vagy a Black Life Matters mozgalom, a hozzá fűződő erőszakos tüntetéssel, akkor még ráadásnak ott van a tűz is
... hát milyen őrült világban élünk ma?

Heti újdonságokból szemeztünk
Kezdjük egy büszke BBT produkcióval a héten.
Elsősorban akkor fejlesztünk alkatrészeket, amikor saját autóba van szükségünk valamilyen elemre, vagy amikor az ügyfél megkérdezi, hogy nem tudjuk-e megszerezni ezt vagy azt az alkatrészt. De már nincs, a használtból már mind elkelt ... Na pont egy ilyen esettel állunk szemben a következő alkatrésznél is. A háromlábú ülésnél van egy kis rugó, amely megtartja a csapot, amely megakadályozza, hogy az első ülések előre vagy hátra mozogjanak.
Rájöttünk, hogy erre a pici alkatrészre rengeteg autónak szüksége van.
Ezért úgy döntöttünk, hogy felvesszük a kesztyűt, és egy új darabbal állunk elő az ügyfeleinknek.
Átnéztük a hatalmas VW bibliákat, hogy megkapjuk a helyes kinézetet, és kiderült, hogy ez a rugó blokkolja a fekvőbetét mechanizmusát is.
Büszkén állíthatom, a rugókat Belgiumban gyártják a legújabb technológiával.
0736-105 Rugó az üléshez/a háttámla beállítóhoz is – bogár 08/72–07/75

Néhány komoly drótköteget is felvettünk a BBT-programba, különösen az öbölablakos buszok számára.
Ha megrágta az egér, rövidzárlat van a rendszerben, és már életveszélyes, akkor itt a vadonatúj elektromos kábelköteg, a megfelelő színkóddal, az összes új csatlakozóval és mindennel, amire szükség van a telepítéshez.
A BBT az összes többi bogár és busz jármű számára kínál elektromos kábelkötegeket, melyek egy kattintással megtalálhatók a weboldalon.
0694-6869-1 kábelköteg – busz 1968–69
0694-7071-1 kábelköteg – busz 1970–71

Volkswagen hírek a nagyvilágból
Több hely, több Golf: az új Golf Variant és a Golf Alltrack világpremierje Az új Golf Variant világpremierje: a kompakt modell most még tágasabb, dinamikusabb és digitálisabb, mint valaha. A rendelkezésre álló nagyobb hely, a gazdag széria felszereltség és az új hajtás-változatok a mild-hibrid és twin-dosing technológiával kiegészülve eddig nem látott tulajdonságokat képviselnek. Az új Golf Alltrack, mint az összkerék-hajtású Golf Variant SUV génjeivel kiegészült változata is bemutatkozik. Németországban szeptember 10-én kezdődik a Golf Variant előértékesítése, míg a további európai országok fokozatosan kapcsolódnak be a forgalmazásba. A cikk bővített változata itt olvasható: volkswagen.hu/a-volkswagen-elmenye/hirek/1932-toebb-hely-toebb-golf-az-uj-golf-variant-es-a-golf-alltrack-vilagpremierje

Legyen Olyan A Hétvégétek, Amilyennek Szeretnétek!
Üdvwözlettel: A BugParts Team

2020. 09. 11.

Jó hétvégét mindenkinek!

Sziasztok, Volkswagányok!
A héten rengeteg dolog történt, melyről mindenképpen érdemes egy-egy mondatban foglalkozni, és megosztani veletek. A jövő évi rendezvényünkre gőzerővel készülünk, erről szeretnénk egyre többet beszélni. Alakulnak a programok. A szállások nagy része már elkelt, aki még szeretne foglalni, az minél hamarabb tegye meg, mert hamarosan nem tudunk majd, csak sátorhelyet biztosítani. Nő a külföldi résztvevők száma is! De mindezekből nemsokára egy videóban fogunk beszámolni! Ebben az összefoglalóban részletesebben fogunk beszélni az eddigi munkánkról! Mindemellett a szervizcsapatunk azon dolgozik, hogy minél több autót megmentsünk az utókornak, és ezzel növeljük a taglétszámunkat is. Minél több bogaras és buszos élvezze a márka és a közösség nyújtotta előnyöket és lehetőségeket. A héten mentésben voltunk, és erről is egy bővebb kis anyaggal jelentkezünk majd!

Kapcsolj rá az új gombokra!
Heti megjelenésünkben a műszerfal körül forgott a gondolatunk, ezért igyekeztünk összeszedni azokat a gombokat, melyek a bogár műszerfalához tartoznak. Itt elsősorban a lámpakapcsoló jellegzetes formavilágú gumírozott gombjára és a benne lévő műanyag gombra kell gondolni. De persze ott van még az ablaktörlő, valamint a vészvillogó, és néhány szerencsésebb tulajdonosnak a szellőző tekerője is! Nos, ezeket most mind összeválogatjuk, és bemutatjuk nektek! Ezekből az alkatrészekből lehet rendbetenni a mindennapos használatban lévő tekerő-, húzó- és nyomógombokat! Őszi ellenségünk a víz és a sár. A héten szőnyegeket mutattunk be, most az eldugottabb motortértömítést szeretnénk ajánlani, mely nem csak a meleg levegő elől igyekszik szigetelni (bár nem feltétlen csak ez a funkciója), hanem megakadályozza, hogy sár, víz, por kerüljön alulról a motortérbe! Mindenképpen csak ajánlani tudom ezeket a fontos cikkeket! Szeretnénk bemutatni számotokra az akciós áron kapható trafókat, de a szeptemberi leárazott termékek közül is válogattunk! Továbbá rendkívüli díszítések között bemutatjuk számotokra a lökhárítóra felszerelhető ütközőket, azaz a lökhárítóbabákat!

Belgiumi híreink
Bemutatjuk a belgiumi BBT tervezőcsapatát
Hosszú és nehéz munkafolyamatok állnak mögöttünk. Egy egész prospektust töltöttünk meg az új tervezésű, a régi elemekhez minél pontosabban illeszkedő karosszéria elemekkel. Rengeteg gyártóval dolgozunk együtt a világ minden részéről, a közös munka során felmerült, hogy kik azok a személyek cégünknél, akik a tervezéssel és kivitelezési feladatokkal foglalkoznak. Itt volt az alkalom, hogy egy fotón bemutassuk a csapatot. Bemutatjuk Edwint, aki szinte az összes panelt felszerelte és szükség esetén kiigazította. Jerryt, aki elkészítette az összes cikkszámot és nyomon követte a szállítást, továbbá ismerkedjetek meg Frederikkel, aki mindent eladott, és felelős a marketingért és a terjesztésért. Pascal az a srác, aki óriási technikai tanácsokat adott, látta az alkatrészek logikáját és rengeteg technikai szempontot kezelt. Végül ott van Bob, akinek őrült ötletei vannak, és aki az egész gyári csapatot a hátára vette, megvitatta a gyártási folyamatokat és eldöntötte, mi a következő lépés…  Legalább még egy tucat ember vesz részt a BBT SWT alkatrészgyártó részlegén, akiket szívesen kiemelnénk még, de a képen látható kollégáink biztosan a projekt magját adják, ők azok akik működtetik SWT részlegünket. Ja, és a Kutya? Ez Edwin kutyája, csak úgy, hogy felkeltse az érdeklődésed…
A fotókat itt láthatod: blog.bbt4vw.com/2020/09/07/meet-the-hardcore-insiders-of-bbts-silver-weld-through-team

Bob heti újdonságai egy kis belgiumi körképpel
Szeptember 1-jével megnyíltak az iskolák kapui Belgiumban is! Sok gyermek, diák több mint fél éve nem látta egymást! Ez elgondolkodtat minket a VW bemutatók kapcsán is… Klassz, hogy volt egy kis szünet, miután annyi kiállítást látogattunk meg évről évre, de most kezdenek hiányozni ezek a dolgok. Hiányzik, hogy lássunk újonnan felújított autókat, régi jó barátokat, kicsit lógni a standok között ... sajnos a vírus még mindig köztünk van és megmutatja, idén sem kerül megrendezésre egy bemutató sem. Ha van is találkozó, roppant kicsi és visszafogott körülmények között zajlik. Az EU legtöbb országának vakcinával kell rendelkeznie 2021 márciusáig. Tehát lesz megoldás a számunkra. De addig is szeretnénk bemutatni a heti kínálatunkba felvett új alkatrészeket. Jó minőségű termékeket szállítunk, mint ahogyan tőlünk azt már mindenki megszokhatta. Nálunk csak egyszer vásárolsz, és nem évente négyszer…

A BBT most a klassz, régi stílusú, kiváló minőségű 6 voltos kürtöt kínálja a régi Volkswagened számára.
Eredetileg a Karmann Ghia-n két darab volt az előlapon belül. Valami, amit sokan nem tudnak, az az, hogy különböznek egymástól, egyikük magas, a másik mély hangú. Összefogtunk, és elhoztuk nektek ezeket a kürtöket, mindkét hangnemben, az eredeti régi stílus megjelenésével. Így tökéletes alternatívája a bogaradnak, buszodnak, vagy type 3-asodnak, és a Porsche 356-hoz is jó! Ezeket a kürtöket már régóta forgalmazzuk üzletünkben, csak bolti hivatkozási számmal. 
0650-100 cikkszámon 6 Volt, mély hangú – Beetle, KG, Type3, Bus –07/66, Porsche 356, 0650-200 cikkszámon: 6 Volt, magas hangú, – KG –07/66, Porsche 356.

Itt az idő, hogy elhozzuk az 1969 után épült Karmann Ghia elülső kijelzőjét is. A bal oldali BBT # 0640-5 (cikkszámon) és a jobb oldali BBT # 0640-6 (cikkszámon) lencséket, a bal oldali BBT # 0759-46 és a jobb oldali BBT # 0759-47 alátétgumival forgalmazzuk, csatlakozócsöveiket BBT # 0759-48 (cikkszámon) lehet megtalálni és ezzel most teljessé tesszük a családot ezekkel az index alapokkal. Nagyon pontos reprodukciónak tekintjük termékünket és ezzel rengeteg rövidzárlatot okozó, korrodált, elhasználódott régi darabtól segítünk megválni az autótulajdonosoknak.
0640-700 Irányjelzőház, bal első; Karmann Ghia '69–
0640-800 Irányjelzőház, jobb első; Karmann Ghia '69–

Volkswagen hírek a nagyvilágból
Több hely, több Golf: az új Golf Variant és a Golf Alltrack világpremierje
Az új Golf Variant világpremierje: a kompakt modell most még tágasabb, dinamikusabb és digitálisabb, mint valaha. A rendelkezésre álló nagyobb hely, a gazdag szériafelszereltség és az új hajtásváltozatok a mild-hibrid és twin-dosing technológiával kiegészülve eddig nem látott tulajdonságokat képviselnek.  Az új Golf Alltrack, mint az összkerék-hajtású Golf Variant SUV génjeivel kiegészült változata is bemutatkozik. Németországban szeptember 10-én kezdődik
a Golf Variant előértékesítése, míg a további európai országok fokozatosan kapcsolódnak be a forgalmazásba.
A cikk bővített változata itt olvasható: volkswagen.hu/a-volkswagen-elmenye/hirek/1932-toebb-hely-toebb-golf-az-uj-golf-variant-es-a-golf-alltrack-vilagpremierje

Megjelent a 23. rész!
Halad a projekt! MicBergsma T1-es buszfelújítása szépen alakul és ez nyomon követhető youtube csatornáján.
Hónapról hónapra kapunk egy-egy vágott videót, melyben fogásokat és akár még tanácsot is lesipuskázhatunk.
https: youtube.com/watch?v=T-Km6J2KpQE

Legyen Olyan A Hétvégétek, Amilyennek Szeretnétek!
Üdvwözlettel: A BugParts Team

2020. 09. 04.

Jó hétvégét mindenkinek!

Sziasztok, Volkswagányok!
A hétvégén, szombaton az MBK rendezvényén leszünk, ott megtaláltok minket személyesen is! Az összejövetelt mindenkinek csak ajánlani tudom! Az Őszi Rajzáson nemhogy kint leszünk, főzünk is minden kedves látogatónknak, vásárlónknak! Néhány ajándéktárgyat is bemutatunk majd, és nem utolsó sorban zenélünk! Találkozzunk, beszélgessünk együtt a nyárról! 
Őszi Rajzás VW Bogaras Találkozó – Mogyoród Ring Autósmozi - 2020.09.05. szombat - Szeretettel várjuk minden Kedves Tagunkat és minden VW rajongót hűtésre, évjáratra tekintet nélkül!
A teljes hirdetményt a bogarasok.hu-oldalon találhatjátok!
További találkozót ajánlunk a figyelmetekbe:
A Bogaras Bagázs jóvoltából a Magyarkertben 2020-ban VW-s találkozó lesz.
2020. Szeptember 12., 10:00 – szeptember 13., 16:00

Hová lett az indián nyár?
A héten még jó időjárás ígérkezik, de esténként már most is érezni lehet azt a hűvös fuvallatot, aminek hatására az ember a fűtéskapcsoló után kapkod! Ennek fényében itt az idő ráellenőrizni a rendszerre. Jó a fűtésdob? Vagy érezni a füstszagot az utastérben? Esetleg beállt a fűtéskar a dob oldalán? Most még kint is szerelhetünk, így ezeket a nem túl időigényes feladatokat szabad ég alatt is elvégezhetjük. Nem tart semeddig egy kis WD40-el megmozgatni azokat a karokat. Vagy épp felhúzni a szabályzót és megnézni, hogy a szellőzőkön érkezik-e valami melegféle. Mindehhez szeretnék annyival hozzájárulni, hogy összeszedtük a meleglevegőrendszer működéséhez szükséges alkatrészeket. A dobtól a karig, a csövekig... és még megannyi kiegészítő várja a fázni nem akarókat! Az esős idő beállta előtt húzzunk köpönyeget! Múlt heti anyagunkban az ablaktörlővel foglalkoztunk. Ne feledjétek ezeket az alkatrészeket is átvizsgálni az autón.
Inkább most egy csere, mint este egy csíkos szélvédővel vezetni. Ráadásul most márkás lapátok közül választhatunk!
Ki ne szeretné, hogy autója úgy csillogjon, mint egy ékszer? Heti ajánlatunkban rendszeresen teszünk közzé díszítőkellékeket. A héten a belső kilincs fényes fajtája van terítéken.
Ne feledjétek szeptemberi akciós kínálatunkat átfutni!

Belgiumi híreink
Lassan már az összes elemet megvásárolhatjuk a legidősebb buszok számára. A héten ismét bővült és befejeződött egy projekt a főhadiszálláson!
Új rakodóajtók kaphatók T1-es buszok számára!
A BBT befejezte a T1-es busz rakományajtóinak tervezési és kivitelezési munkálatait…
Jelenleg az 1955–1967 közötti összes modellhez megvásárolható az új termék.
A legnagyobb pontossággal készült, mint minden SWT (új T1-es busz katalógusban hirdetett) fém alkatrészünk.
Ezek a termékek a következő cikkszámon érhetőek el:
0890-294 Teherajtó hátsó jobb / bal első - Busz 01 / 61-07 / 63 TQ Alacsony zsanér
0890-295 Teherajtó hátsó jobb / bal első - Busz 08 / 63-07 / 67 TQ Alacsony zsanér, vastag zárrudak
0890-284 Rakományajtó jobb első / hátsó bal - Busz 01 / 61-07 / 63 TQ Alacsony zsanér + mélyedés - szintén Doka
0890-285 Rakományajtó jobb első / hátsó bal - Busz 08 / 63-07 / 67 TQ Alacsony zsanér + mélyedés, vastag zárrudak - szintén Doka
0890-293 Teherszállító ajtó hátsó jobb / bal első - 03 / 55-12 / 60 TQ busz Magas zsanér
0890-283 Rakományajtó jobb első / hátsó bal - busz 08 / 58-12 / 60 TQ Magas zsanér + mélyedés - szintén Doka
0890-282 Teherszállító ajtó jobb első / hátsó bal - 03 / 55-07 / 58 TQ busz Magas zsanér

Elfelejtetted? Kerek szülinapokat ünneplünk ebben az évben
Amikor (majdnem) minden megváltozott: 30 éves a Volkswagen T4 .
1990 egy új korszak kezdete volt - és ez alól a Volkswagen furgon hosszú története sem volt kivétel. 40 év és három generációváltás után a haszongépjárművek is a változás útjára léptek. Hátsó boxer motor nélkül, az új T4 kulturális sokként vonult be a köztudatba: elülső motor, elsőkerék hajtás, a hengerek fekvő elhelyezkedése helyett "in-line" típus, és teljesen új dizájn került ki a termékpalettára.
Három évtizedünk volt megszokni az akkori váltást. Most az első Volkswagen T4-es autók immáron klasszikus autókká váltak!

Kis autó, nagy siker: 45 éves lett a Volkswagen Polo.
Egyre több az autó az utcán, a parkolóhelyek hiánya és a városokra jellemző rossz levegőminőség, az emelkedő energiaárak - ezek a témák valahogy ismerősnek tűnnek számunkra, nem? Már 45 évvel ezelőtt tárgyaltak róluk, amikor 1975 márciusában piacra dobták az első Polot.
Az akkori „új modell” az autóvásárlók új generációját célozta, akik számára az autó már nem státusszimbólum volt.
Általánosságban elmondható, hogy a Polo koncepció ma is ugyanolyan relevánsnak tűnik, mint akkor. Az 1975-ös reklámszlogen dióhéjban foglalja össze: „Polo. Kívül kicsi, belül tágas.” A mindössze 3,50 méteres külső hosszúságú Polo súlya csak 685 kiló volt. Mindazonáltal a reklám szerint „helyet biztosít egy egész család számára”. Az 1970-es években az emberek egyszerűen szerényebbek voltak, nem ment a pályán az arcoskodás, ezért: 0,9 literes hengerűrtartalom és 40 LE elegendő volt a 132 km/h-s végsebességhez és ehhez a 0-100 km/h-s 21,2 másodperces gyorsulás tartozott. 2020-ban a teljesítmény alapján ez inkább forgalmi blokknak tűnik, de 1975-ben a Volkswagen még „sportos teljesítményről” is beszélt. Minden az összehasonlításon múlik: egy Beetle akkor 34 lóerős volt, és csak 115 km/h maximális sebességgel repesztett.
Meglehetősen szerény a felszereltsége is, alapáron szőnyeg helyett gumiburkolat vannak a belső térben, fejtámlák nélküli első ülések, csak egyszintes szellőzőventilátor, hátsó ajtó gáznyomásos támasztó helyett tartó rúddal, sem ajtózárral, sem napellenzővel az utas oldalán nem rendelkezik, nincs csomagpolc. A Volkswagen azonban nem fukarkodik a biztonsággal. Eredetileg diagonál gumiabroncsokat és dobfékeket terveztek, de valójában a Polo modern radiál gumiabroncsokkal és tárcsafékekkel érkezik. Felár ellenében laminált üveg szélvédő, első fejtámlák és halogén fényszórók állnak rendelkezésre. Ismét idézünk a belső piaci bevezetési dokumentumokból: "Az alapmodellben a felszerelés a legfontosabb jellemzőkre korlátozódik a lehető legalacsonyabb vételár érdekében." Kicsit több luxust kínál a Polo L vagy még nemesebb testvére, az Audi 50.
De a Polo is lendületet kapott - nem csak azért, mert 1976-tól erősebb, 50 vagy 60 LE-s motorok álltak rendelkezésre. Az alap- és L-felszereltség kínálata kibővült, és a Polo GL és a GLS csúcsmodellként került fel. 1977-ben a Volkswagen bemutatja a Polon alapuló Derby nevű verzióját. 1978-ban véget ér az Audi 50 gyártása, míg a Polo 1979 elején alapvető átalakításon megy keresztül: a lökhárítókat műanyag burkolatokkal bővítik, a hűtőrácsot aerodinamikusabbá alakítják, belül pedig egy teljesen új műszerfalat építettek be. Négyzet alakú műszerekkel látják el, és új fajta csúszkákat helyeznek el a fűtésbeállításhoz, melyek szintén ezt a dizájnt követik. Az utolsó Mk1-eseket 1981 szeptemberében gyártják. Hat és fél év alatt a Volkswagen csaknem 800 000 Polót gyártott. És ez csak a mai napig tartó sikertörténet első fejezete.

Megjelent a 22. rész!
Egyik kedvenc sorozatom a youtube-on Mic Bergsma T1-es buszfelújítása. Hónapról hónapra kapunk egy-egy vágott videót, mennyit és mivel haladtak az autó felújításában. Ebben a részben már a rakodóajtót rakják a helyére az alatta lévő külső küszöbrésszel együtt... és még néhány más elem is a helyére kerül!
https://www.youtube.com/watch?v=fadbQCxBGD8

2020. 08. 28.

Jó hétvégét mindenkinek!

Sziasztok, Volkswagányok!
Ne feledjétek, most hétvégén Gyenesdiáson lehet nagyobb számú Volkswagen rajongókkal összetalálkozni. Aki még beletapos a gázba, az odaérhet. Érdemes még elmenni, mert nem lehet tudni, hogy jövő héttől milyen szigorítások lépnek életbe az újra felerősödő járványhelyzet miatt. A héten még egy jó meleg hétvégénk lesz, de vasárnap, vagy hétfőn már megváltozik időjárásunk és leteszi névjegyét az asztalunkra az ősz! Több szempontból is érdemes kihasználni az utolsó meleg szombatot. De egyben előre is gondolkodhatunk. Szeptemberben már szükség lehet a páramentesítésre, esetleg reggel a fűtésre. Megnőhet az ablaktörlők kihasználtsága is!

Ezért a mai napi hirdetésünkben már előretervezünk. Ajánlatunkban az ablaktörlő rendbetételével foglalatoskodunk! Nem érdemes az utolsó percre hagyni a javítást! Még most megfelelőek az időjárási tényezők ahhoz, hogy a szabadban szerelgessük az autónkat.
Ki ne élvezné a nyári autózást letekert ablakok mellett! Ez ősszel ritkulhat, ami viszont állandó tényező, hogy a legtöbb autóban szól a rádió. Ez is egy rendszer, melyet a jó készüléken túl egy jófajta antennával is el kell látni!
Többféle antenna közül is választhatunk az üzletben. A gyárihoz hasonlító darabtól az oldalra felszerelhetőig több márka is rendelkezésre áll.
Füttyögjön vagy ciripeljen az a járgány! Persze ehhez néhány dolognak teljesülnie kell. Szükség van jó kompresszióra, makulátlan kipufogódobra, na és a legfontosabb a jó furulya. Ennél a termékfajtánál is, mint a legtöbb esetben, bőven van választékunk. Az egyszerűbb, olcsóbb darabtól a rozsdamentes kivitelig és a mélyebb hangot adó kipufogóvégig választhatunk a fülünknek, vagy ízlésünknek megfelelőt.
Nem feledkezünk meg a nagyátalakítókról, autórestaurátorokról sem, akiknek minden hónapban más-más termékünk akcióival kedveskedünk!

Szombaton ZÁRVA leszünk!
A 21-i pénteket jövő héten fogjuk ledolgozni szombaton, de ezen a különleges napon az MBK rendezvényén leszünk elérhetőek! Tehát holnap senki ne induljon útnak hozzánk, mert üzletünk zárva tart.


Közelgő hazai találkozók:
Bogaras, buszos találkozó lesz a következő hetekben az alábbi helyszíneken:
AKTUÁLIS Bogártali Gyenesdiás 2020
2020. Augusztus 27–30.
Információ: facebook.com/bogartaligyenesdias
Őszi Rajzás VW Bogaras Találkozó – Mogyoród Ring Autósmozi - 2020.09.05. szombat - Szeretettel várjuk minden Kedves Tagunkat és minden VW rajongót hűtésre, évjáratra tekintet nélkül!
A teljes hirdetményt a bogarasok.hu-oldalon találhatjátok!
- Bogaras Bagázs a Magyarkertben 2020-ban
2020. Szeptember 12., 10:00 – szeptember 13., 16:00

Belgiumi híreink
Sok vagy kevés intézkedés?
Sok vagy kevés korlátozás?
Sok vagy kevés döntés a Brexitről?
Sok vagy kevés segítségnyújtás a menekültek számára?
Sok vagy kevés ember szavaz Trumpra?
A világ óriási problémákkal küzd, mi a BBT-ben csak új termékekkel és jobb minőséggel próbáljuk megkönnyíteni a VW-tulajdonosok életét.
Így kezdte Bob ennek a hétnek a záró akkordját.
És folytatta az újdonságokkal.

Ezüst hegesztési sorozatunkat a héten a friss levegőt közvetítő dobozzal kezdjük.
Ez a doboz a T1-es busznál a tetőhöz van hegesztve, és mivel a víz és a nedvesség könnyen beáramlik, a legtöbb busznál már megette a rozsda. A beáramló friss levegőt kezelő dobozunk komplett, összes nyitó- és záró mechanizmussal rendelkezik a friss levegő irányításához. Két modell közül lehet választani; a sokablakos buszoknak és a platós haszongépjárműveknek készült alkatrész közül. A duplakabinos kisteherautók ugyanazt használják, mint a sokablakos buszok.
0890-892 szellőztető box – busz 03/55–07/67 és 0890-893 szellőztető box szimplakabinos tehernek – busz 03/55–07/67

A következő újdonságunk a reteszelőlap a hajtómű kimenő tengelyein. Ez az "öregebb" buszok alkotórésze.
Megvan a zárólemez és a speciális műanyag csavar, amely tartja a zárólemezt. Ajánlott mindig, az régi alkatrész cseréjének elvégzése a sebességváltó újjáépítésekor, vagy a hajtótengelyek cseréjekor.
1426-710 Zárólemez a sebességváltó oldalán - 08/67–07/92 busz
1426-712 Csavar a rögzítőlemezhez a sebességváltó oldalán - 08/67–07/92 busz

Bár ebből a típusból kevés van itthon, de azért a type 3 tulajdonosok figyeljenek!
A nagy várakozás, érdeklődés nyomán végre megfelelő minőségű gumitömítést találtunk az első és a hátsó ablakok számára. Most kezdjük el az első szélvédő gumival, az összes Notchback, Squareback és Fastback modellnél. A hátsó részben csak a gyorscsatornák állnak rendelkezésre, de a szállító megígérte nekünk, hogy hamarosan megkapjuk a Notchbacket és a squarebacket is. Természetesen a króm (fém) öntvényt is szállítjuk ezekhez a gumikhoz.
Adja vissza kedvencének az eredeti megjelenést, ehhez mi gumi és a króm díszítő elemekkel segítünk ... :)
7800-200 elülső ablak tömítés - Type3 08 / 63- “Deluxe” (fém burkolat)
7831 Hátsó ablak tömítés - Type 3 Fastback 08 / 66- “Deluxe” (fém burkolat)
7801-100 ablakfeszítő a szélvédőhöz - Type3 08 / 63- “Deluxe” (fém burkolat)
7801-210 aablakfeszítő a hátsó ablakhoz - Type3 Fastback 08 / 66- “Deluxe” (fém burkolat)

Hírek a Volkswagen háza tájáról!
A Volkswagen fokozza az elektromos offenzívát: megkezdődik az ID.4 sorozatgyártása Zwickau-ban
A Volkswagen elektromos offenzivája újabb sebességre kapcsol: Zwickau-ban megkezdődik a márka első teljesen elektromos SUV-jának, az ID.4-nek a sorozatgyártása.  Az ID.4 világpremierje szeptember végén lesz. A Volkswagen így erősíti meg azon törekvését, hogy az e-mobilitás világpiaci vezetőjévé váljon. E célból a csoport mintegy 33 milliárd eurót fektet be a 2024-ig tartó időszakban, ebből 11 milliárd eurót különítettek el a Volkswagen márka számára.
A márka várhatóan 1,5 millió elektromos autót fog előállítani 2025-ben.

Legyen Olyan A Hétvégétek, Amilyennek Szeretnétek!
Üdvwözlettel: A BugParts Team

Az oldal működéséhez sütik használata szükséges. Amennyiben hozzájárul a sütik használatához, kattintson a gombra: